İstanbul Ticaret Borsası

               

  • DUYURULAR
  • MİKRO VE KÜÇÜK İŞLETMELERE HIZLI DESTEK PROJESİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

    Tarih:18.01.2022

    Konu: Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Projesi

    Açıklama: KOSGEB tarafından 2021 yılında “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Projesi” başlatılmış olup bu projenin amacı; mikro ve küçük işletmelerin salgın şartlarında faaliyetlerini sürdürmelerinin ve geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etmelerinin sağlanmasıdır.

    “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek” programına başvurular 2022 yılında bazı değişikliklerle yeniden açılmış olup söz konusu destekten yararlanabilmek için “mesleki ya da teknik lise mezunu en az bir yeni personelin 12 ay boyunca istihdam edilmesi taahhüdü” gerekmektedir.

    Söz konusu destekten yararlanmak isteyen üyelerimizin Mesleki Eğitim İş Birliği Protokollü kapsamında yer alan proje okulları mezunlarını tercih etmeleri önem arz etmektedir.

    İlgili program kapsamında; İmalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge sektörleri ile Covid-19 salgınının nispeten daha fazla etkilediği bazı hizmet ve ticaret sektörlerindeki MKİ’lere:

    • 1981 ve sonrası doğumlu, son 3 yılda 180 günden fazla çalışmamış üniversite veya mesleki ya da teknik lise mezunu en az bir yeni personelin “12 ay boyunca istihdam edilmesi taahhüdü” ile “başvuru dönemi ilanından önceki 12 aylık ortalama istihdamın korunması” şartı ile yeni istihdam edilecek personel başına 100 Bin TL geri ödemeli destek verilecektir.
    • İşletme sahibi kadın ise veya işe alınan personel kadın ise, destek personel başına 10 Bin TL artırımlı olarak uygulanacaktır.
    • Başvuru dönemi ilan tarihinden önceki ayda işletmede çalışmıyor olan personel “yeni” kabul edilecektir.
    • Mikro işletmeler en fazla 2 personel, küçük işletmeler en fazla 5 personel için destek alabilecektir.
    • Destek ödemeleri, 6 ay + 6 ay şeklinde destek ödemesine esas iki taksit döneminin başında peşin olarak yapılacaktır. Ödeme öncesinde ve sonrasında, resmi kayıtlardan (GİB, SGK) işletmenin aktif olduğu, geçmiş dönem ortalama istihdamının muhafaza ediliyor olduğu ve yeni personelin istihdam edildiği kontrol edilecektir. 6 aylık ilk taksit dönemine ilişkin yükümlülük yerine getirilmemişse 3 ay ek süre verilecek, 3 ay ek süre içinde yükümlülük tamamlanmışsa ikinci 6 aylık dönem ödenecektir.

    Üyelerimize duyurulur.

     

    Programa İlişkin Detaylar

    Program Afişi

    Destekten Yararlanabilecek NACE İkili Kodlar

    Destekten Yararlanabilecek NACE Altılı Kodlar

     

     

     

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?