İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BAŞKAN KOPUZ "FAİZ İNDİRİMİ DOĞRU BİR KARAR..."
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BAŞKAN KOPUZ "FAİZ İNDİRİMİ DOĞRU BİR KARAR..."
    (19.02.2020 . 16:49:32) (Okuma: 898)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun aldığı 50 baz puanlık faiz indirimi kararının doğru olduğunu belirterek, “Dikkat edilirse Temmuz 2019’da başlayan faiz indirim sürecinde giderek azalan miktarlarda indirim yapıldı. 25 Temmuz 2019’da yüzde 24 olan faiz, 425 baz puan indirimle 19,75’e düşmüştü. Daha sonra yapılan ve giderek azalan indirim oranlarıyla bugün faiz oranı yüzde 10,75’e kadar düştü. Yani son altı ayda faizler 1325 baz puan indi” şeklinde konuştu.

     

    "Doğru Bir Karar Ama Unutmamalıyız ki Politika Faizi Hala Gezi Olayları Öncesinin İki Katı..."

     

    Bu oranın umut verici olduğunu belirten Başkan Ali Kopuz, Merkez Bankası’nın bu kararlarının yatırım ortamının iyileşmesi doğrultusunda olumlu adımlar olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ancak bizim asla unutmamız gereken önemli bir gerçek var ki, bugünkü indirimle yüzde 10,25 olan faizler, Gezi olayları öncesinin 2,4 katıdır. Gezi olaylarından önce yüzde 4,5 civarında olan politika faizleri, olayların tırmanması ile artmaya başladı ve 17-25 Aralık, 15 Temmuz ve nihayet 2018 Ağustos ayındaki ekonomik saldırılarla yüzde 24’e kadar yükseldi.

     

    Yine Gezi öncesi Dolar kuru 1,80, Euro 2,35 lira civarındaydı. O zamanlar adı İMKB olan BİST 100 Endeksi 93 bin seviyesini aşmıştı. Gezi sonrası aynı seviyeye ancak 2017 yılı ortasında gelebildi.

     

    Kısaca, Gezi olayları öncesi Cumhuriyet tarihinin en başarılı çıkışını yaşamış, yükselen bir Türkiye vardı.

     

    Hamaset yapmıyorum, hikâye anlatmıyorum, sadece sonuç odaklı bir değerlendirme yapıyorum. 2013 yılının ilk yarısındaki verilere bakıp diyorum ki, Gezi olayları bir kalkışmadır, Türkiye’nin ilerlemesini engellemek için yapılmış bir kumpastır.

     

    Türkiye’ye Gezi olaylarıyla çelme takıldı. Sendeledik ama düşmedik. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız da açıkladı, Gezi olaylarının ülkemize dolaylı maliyeti yüzlerce milyar liradır. 

     

    Gezi’den sonra faizler arttı, paramızın değeri azaldı, işsizlik arttı ve fakirleştik…” 

     

    Meğer suçlu yokmuş…

     

    Dünkü Gezi olayları duruşması ile ilgili de konuşan İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Gezi olaylarıyla ilgili hazırlanan hasar tespit raporuna göre, 58 kamu binası, 68 MOBESE kamerası ve 337 işyeri tahrip edildi. 90 belediye otobüsü, 214 özel araç, 240 polis aracı ve 45 ambulans yakılarak kullanılamaz hale getirildi. 14 parti binası zarar gördü. Ayrıca haftalarca süren olaylarda büyükşehirlerimiz savaş alanına döndü. 1500 kişiye yakın eylemci gözaltına alındı. Sonuçta dün verilen beraat kararıyla anladık ki tüm bunları yapanlar suçsuzmuş ya da yeterli delil yokmuş.

     

    Tüm Türkiye’nin fakirleşmesinin, onlarca yılımızı kaybetmemizin, yaralanan yüzlerce güvenlik görevlisinin bedelini ödeyecek kimse bulunamadı. Bu hukuksuzluğun Yargıtay sürecinde ortadan kaldırılacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

     

    Türkiye’nin önüne çıkan engellere rağmen yoluna devam edeceğine olan inancını her zaman koruduğunu belirten Başkan Ali Kopuz, “Son aylarda ekonomimizde yaşanan iyileşmenin süreceğine inanıyorum” dedi.





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?