İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BAŞKAN KOPUZ KUDÜS, RAMALLAH VE GAZZE'Yİ TOBB HEYETİ İLE BİRLİKTE ZİYARET ETTİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BAŞKAN KOPUZ KUDÜS, RAMALLAH VE GAZZE'Yİ TOBB HEYETİ İLE BİRLİKTE ZİYARET ETTİ
    (08.02.2016 . 10:25:26) (Okuma: 5812)

    Filistin Devleti Başbakanı Hamdallah ile görüşüldü

     

    TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz, TOBB Başkanı  M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak ve TOBB BİS Başkanı Ahmet Şekeroğlu’nun da aralarında yer aldığı bir heyet ile birlikte 31 Ocak 2016 tarihinde Kudüs ve Ramallah’ı ziyaret etti.​

     

    Heyet Ramallah ziyareti kapsamında, Filistin Devleti Başbakanı Rami Hamdallah ile görüştü. Cenin Sanayi Bölgesi ile ilgili son gelişmeler ve TOBB heyetinin Gazze’ye gerçekleştireceği ziyaret hakkında bilgi verildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası olarak Filistin özel sektör ve halkı ile her türlü işbirliği ve yardıma hazır olduklarını belirterek, gerçekleştirilen çalışmalardan örnekler verdi.

     

    Filistin Başbakanı Hamdallah ise Türkiye tarafından Filistin halkına yapılan yardım ve destek için teşekkür ederek, Türk özel sektörünün Filistin’de daha fazla yer alması için uygun yatırım ortamının sağlanması hususunda gerekli işbirliğine hazır olduklarını bildirdi.

     

    Görüşme sonrasında, Filistin Başbakanı Rami Hamdallah şahitliğinde, TOBB ve Filistin Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FPCCI) arasında Türk ve Filistin özel sektörü arasında işbirliği olanaklarının değerlendirilmesini ve yatırım imkânlarının artırılmasını amaçlayan Çalışma Komitesi anlaşması ile FPCCI ve TOBB BIS arasında Cenin Sanayi Bölgesi’ne FPCCI’in ortak olmasını sağlayacak olan anlaşma imzalandı.

     

    TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra, Filistin Ticaret ve Sanayi Odalar Federasyonu Khalil Rezzak tarafından onurlarına verilen öğle yemeğine katıldı.

     

    Yemekte, Türkiye ve Filistin özel sektörü arasında işbirliğinin artırılması için görüş alışverişinde bulunuldu. 

     

     

    Gazze Ziyareti

     

    1 Şubat 2016 tarihinde ise Gazze’yi ziyaret eden heyet, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mohammed Al Housani ile görüştü. Görüşmede, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası olarak Gazze’nin yeniden yapılandırılmasında aktif rol almak istediklerini, ancak bunun için yatırımcıların huzur ortamı istediğini belirti.

     

    Son savaştan sonra Gazze’de yaşanan hasarlar hakkında bilgi veren Bakan Housani ise Gazze’nin yeniden yapılandırılması sürecinde Türkiye’nin desteğini beklediklerini söyledi. Bakan Housani, ayrıca Türkiye devleti ve halkına Filistin’e yönelik yardımları için teşekkür etti. Görüşmeye, Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç da iştirak etti. 

     

    Hamas Lideri Haniye ile görüşme

     

    TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz, TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu, TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak ve TOBB BİS Başkanı Ahmet Şekeroğlu’ndan oluşan heyet Gazze programı kapsamında Hamas Lideri İsmail Haniye ile de görüştü. ​

     

    Görüşmede, Hisarcıklıoğlu, TOBB tarafından Filistin’de gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler vererek, Gazze’nin yeniden inşası sürecinde Türk müteahhitlik firmalarının yer almaları için TOBB olarak gerekli organizasyonu yapmak istediklerini söyledi.  

     

    Gazze TSO’da işadamlarıyla toplantı

     

    Gazze Ticaret ve Sanayi Odası’nda işadamlarıyla da bir araya gelen heyet, TOBB’un Filistin’deki çalışmaları hakkında bilgi verdi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada bu çalışmaları Gazze’ye de uzatma arzusu içinde olduklarını vurguladı.

     

    Gazze Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Waleed Khalid Housari de Türk firmalarını Gazze’de yatırım yapmaya davet etti.

     





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?