İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BİRİNCİ ÇEYREK BÜYÜMEMİZ, HER ŞEYE RAĞMEN İYİ OLACAK
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BİRİNCİ ÇEYREK BÜYÜMEMİZ, HER ŞEYE RAĞMEN İYİ OLACAK
    (13.06.2016 . 10:32:24) (Okuma: 2914)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz,

    “Birinci çeyrek büyümemiz, her şeye rağmen iyi olacak”

     

     

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Haziran ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisini etkileyen tüm olumsuzluklara rağmen büyümenin, birinci çeyrekte iyi olacağını belirtti. Türkiye’nin son dönemde önünü kesmeye yönelik çeşitli olayların arttığına dikkat çeken Ali Kopuz, terör olaylarının sürmesinden, Almanya parlamentosundan çıkan Ermeni soykırımı kararına kadar birçok olayın olumsuz etkilerine dikkat çekti. İstanbul ve Mardin’de gerçekleşen terör saldırılarından bahseden Kopuz, bu olaylarının asıl sebebinin Türkiye’nin dünya üzerinde giderek artan siyasi gücü ve ekonomik ilerlemesi olduğunu belirtti. İSTİB Başkanı Ali Kopuz“Türk iş âlemi olarak bizim üzerimize düşen daha çok çalışmak ve daha çok üretmektir. Tüccar vatanını bu şekilde savunur” dedi. Dün açıklanan Nisan ayı sanayi üretim verisine dikkat çeken Başkan Kopuz“Takvim etkisinden arındırılmış yıllık sanayi üretim değişim oranı yüzde 0.7, aylık sanayi üretimi değişim oranının ise yüzde -1.1 oldu. İhracat hacmindeki gerileme devam ediyor. Birkaç aydır hepimizin piyasada gördüğü keyifsizliğin nisan ayından itibaren üretim verilerine yansıdığını görüyoruz. Ancak halkımızın tüketim eğilimi devam ediyor. Ramazan ayı ve önümüzdeki bayramlar da perakende piyasanın canlanmasına sebep olacaktır. Bu çerçevede piyasadaki sıkışıklığını giderilmesi için hükümetimizin piyasayı canlandıracak önlemleri acilen uygulamaya geçirmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

     

     

    Merkez Bankası’nın faizi düşürme yönündeki atmış olduğu adımlar son derece olumlu bulduğunu söyleyenAli Kopuz, piyasada bunun karşılığının görülmemesinin sorumlusunun bankalar olduğunu belirtti. Kopuz“Bankaların kredi faizlerinde düşüş göremiyoruz. Bankaların da elini taşın altına koyması gerektiği bir dönemdeyiz. Bankalar bu dönemde belki az kazanacaklar ama önümüzdeki dönemdeki karlarını da devam ettirecekler. Ekonominin iyiye gitmesi için bunu şart olarak görüyorum. Sırtımızdaki finansman yükünün bir an önce hafifletilmesi gerekiyor” dedi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, Türkiye’ye olan inancı sayesinde iyimserliğini kaybetmediğini ifade eden Ali Kopuz“Bu tablonun gri yüzü idi bir de beyaz yüzü var. Nisan ayı sanayi üretim verisi de dâhil ekonomik verileri bir bütün olarak değerlendirdiğimizde İstanbul Ticaret Borsası olarak ülkemizin 1. Çeyrek Büyümesinin tatmin edici bir büyüme olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Dünyadaki bütün bu karmaşaya, etrafımızdaki ateş çemberine rağmen rakiplerimizden daha iyi büyümeye devam ediyoruz. İşte durdurmak istedikleri Türkiye budur ve ekonomiyle bunu başaramıyorlar. Başaramadıkları için de gittikçe çirkinleşiyorlar” dedi.

     

     

    Almanya parlamentosunun aldığı kararı da eleştiren Ali Kopuz“Bugün bizleri ‘Ermeni Soykırımı’ ile suçlayan Almanya’da meclis, 2001'den bu yana soykırım tasarısını 40’a yakın kez gündemine almış ama görüşmemiş, reddetmiştir. Açıkçası bu konunun bugün kabul edilmiş olmasını "manidar" buluyorum. Mülteci konusu gündemdeyken, vize muafiyeti konuşuluyorken, İncirlik'te Almanya'ya üs verilecekken gündeme geliyor bu olay. Bu da kararın tamamen siyasi amaçlarla alındığını gösteriyor. Biz hep diyoruz. Buyurun arşivler orada. Siz de arşivlerinizi açın, biz de arşivlerimizi açalım. Bu meseleye tarihçiler karar versin. Siz önce kendi geçmişinizle yüzleşin, yaşattığınız acıların yaptığınız katliamların hesabını verin, ondan sonra bize iftira atmaya başlayın. Çok yakında gerçek Türkiye ile yüzleştiklerinde bu yaptıklarına da pişman olacaklar, bundan eminim” dedi. 

     

     

    Kopuz, Türkiye’nin itip kakılabilecek bir ülke olmadığını ifade ederek, “Muhammed Ali gibi sözünü sakınmayan ve mazlumun yanında olan bir liderimiz var. Rahmetli Muhammed Ali’nin çok sevdiğim bir sözünde vurguladığı gibi, “Seni yoran, önündeki tırmanacağın dağlar değil, ayakkabındaki çakıl taşıdır.” Ülke olarak bu çakıl taşlarından kurtulursak, şu terör belasından, şu bölücülük belasından kurtulsak ulaşamayacağımız bir hedef kalmayacaktır” dedi.





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?