İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • DÜNYA HELAL ZİRVESİ BAŞLADI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    DÜNYA HELAL ZİRVESİ BAŞLADI
    (29.11.2018 . 14:34:22) (Okuma: 1480)

    Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen “Dünya Helal Zirvesi 2018 ve 6. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı” Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde başladı.

     

    İstanbul Ticaret Borsası’nın da desteklediği zirvede açılış konuşmasını yapan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, helal lokma, helal yeme-içme, helal kazanma ve harcamanın Müslümanların olmazsa olmazı olduğunu kaydederek, zirvenin ve fuarın bu amaçla hayata geçirildiğini söyledi.

     

    Dünyada Müslüman nüfusunun 2 milyara yaklaştığını belirten Nebati, "4 trilyon dolara yakın bir pazar. Tüccar, girişimci, çalışan olmak üzere geniş bir alan var" dedi. Türkiye'nin 16 yılda 3 kat büyüdüğünü ve zenginleştiğini dile getiren Nebati, bu süreçte Müslümanlarla işbirliği ve onlarla dayanışma içerisinde olduğunu, nerede acı varsa Türkiye'nin orada olduğunu, Suriyelilerin, Filistinlilerin baş tacı edildiğini, İslam dünyasında acı ve gözyaşı olan her yere yardıma koşulduğunu anlattı.

     

    HAK, Türkiye'de Helal Akreditasyonda Sorumlu Tek Kurum

     

    Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, helal olgusunun ticaret hayatında çok önemli bir noktaya geldiğini vurgulayarak, helal olgusunun tüketici trendlerini şekillendiren bir kavram haline geldiğini anlattı.

     

    Uluslararası alanda kabul görmüş standartların önemini vurgulayan Batur "Bu standartlar sayesinde küresel düzeyde ticaret ilişkilerinin kuralları tanımlanıyor. Bu ilişkiler kolaylaşıyor, yeni pazarlara giriş fırsatları ortaya çıkıyor. Üretim seviyesi geliştiriliyor. Sürekli iyileşmeye dayalı kalite altyapıları kuruluyor. Teknoloji kullanımı hayatımızın her noktasına giriyor. Çevreyi ve sağlığı koruyan bir dil ortaya konulmuş oluyor. İşte bu noktada helal ürün ve hizmetler konusunda ortak standartların belirlenmesi, bu standartlara göre ürünlere helal belgesinin verilmesi, belgelendirmelerin akredite edilerek bu akreditasyonun da ülkelerimiz arasında tanınması zorunlu hale geliyor. Bu zorunluluk helal hizmetler noktasında büyük bir potansiyel olması dolayısıyla karşımızda" dedi.

     

    Ticaret Bakanlığı’nın ilgili kurumu Helal Akreditasyon Kurumu'nu (HAK) kısa zaman önce kurduklarını hatırlatan Batur, HAK'ın Türkiye'de helal akreditasyonda sorumlu tek kurum olacağını ifade etti.

     

    Filistin Ulusal Ekonomi Bakanı Abeer Odeh ise Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk halkının Filistin'i kutlu davasında hiç yalnız bırakmadığını kaydederek, Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkür etti.

     

    Odeh, bu konferansa ve zirveye katılmalarının, ürünlerini tanıtma adına büyük fırsat olduğunu kaydederek "Yatırımların önünü açmak için politika sunuyor ve aynı zamanda ticaretimizi geliştirme adına ortaklarımızla ilişkilerimizi güçlendirmeye çalışıyoruz. Ürünleri geliştirerek daha fazla ülkeye ihracat yapmayı amaçlıyoruz. Türk yatırımcılarla ortaklık yapmak istiyoruz. Türk heyetlerine ülkemizdeki yatırım bölgelerini tanıtmayı ve onların Filistin'de yatırım yapmalarını istiyoruz. Turizm, ilaç ve birçok sanayide iş birliği yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

     

    Zirve kapsamında Türkiye’nin ve dünyanın birçok ülkesinden getirilen helal ürünler sergilendi.

     





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?