İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • HAİN ÖRGÜT TOBB ÇATISI ALTINDAKİ ODA VE BORSALARDAN'DA KAZINACAK...
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    HAİN ÖRGÜT TOBB ÇATISI ALTINDAKİ ODA VE BORSALARDAN'DA KAZINACAK...
    (08.09.2016 . 05:28:18) (Okuma: 2647)

    İstanbul Ticaret Borsasının 65. Dönem 46. Eylül Ayı Meclis Toplantısı 08.09.2016 Perşembe günü yapıldı.

     

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz:

     

    “Hain örgüt TOBB çatısı altındaki 365 oda ve borsadan kazınacak...”

     

    İstanbul Ticaret Borsası’nın Eylül ayı Meclis toplantısının açılışında konuşan İSTİB Başkanı Ali Kopuz, Fethullahçı Terör Örgütü’nün TOBB’dan temizlenmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, “İnşallah bu çalışma bir an önce sonuçlanacak ve bu hain örgüt TOBB çatısı altındaki 365 oda ve borsadan kazınacaktır” dedi.

     

    Piyasada Oda ve Borsalarda FETÖ temizliği yapılmıyor diye bir söylenti olduğunu belirten Ali Kopuz, “Öncelikle ifade etmeliyim ki, bu konuda Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu gerekli açıklamaları yaptı. Oda ve Borsa yönetim kurullarının ya da meclislerinin organ üyelerini görevden alma gibi bir yetkisi yok. Kanuna göre seçilmişi görevden alamıyorsunuz. Bu işi Bakanlık yapacak.

    Bazı oda ve borsa başkanlarının şunu attım bunu attım diyerek kahramanlık taslamalarına aldanmayın. Bunlar boş kahramanlıklar. Bunlar yaptıkları bu sahte kahramanlıklar ile TOBB’u, Bakanlığı ve Hükümeti boşa düşürdüklerinin farkında değiller. Kendi küçük ikballeri için FETÖ ile mücadeleyi sulandırmaya utanmıyorlar.

    Elhamdülillah biz seçimlerde FETÖ terör örgütünün dernekleri ile ortak hareket etmedik, yönetimimizde, meclisimizde, TOBB delegeliğinde onlara kontenjan vermedik. FETÖ ile 15 Temmuz’a kadara el ele kol kola gidenlerin 15 Temmuz sonrası yaptıkları boş kahramanlıklar milletimizin gözünden kaçmayacaktır” şeklinde konuştu.

     

    Çok önemli bir dönemden geçiyoruz

    Konuşmasında Türkiye’de çok önemli gelişmeler olduğunu ve çok önemli bir dönemden geçildiğini belirten Başkan Ali Kopuz, “Bir yandan 15 Temmuz hain darbe girişiminin tortuları silinmeye ve hainler bir bir bütün kurumlardan ayıklanmaya çalışılırken, bir yandan da Suriye sınırımızın terörden arındırılması için sınır ötesi askeri harekât yürütülüyor…

    Geldiğimiz noktada DAEŞ’in, Türkiye sınırıyla doğrudan teması kesilmiş bulunuyor. Azez’den Cerablus’a kadar uzanan, terörden arındırılmış 90 kilometrelik bir kuşak oluşturuldu. Bu operasyon sonucu PYD terör örgütü de Fırat’ın batısına çekildi.

    İlginçtir ki, bizim askerimiz DAEŞ’i vururken, PYD’de de tanklarımıza saldırdı. Dört askerimiz şehit oldu, yaralılarımız var. Bu vesileyle bir kez daha tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

    Bugün hala bunların siyasi uzantıları “çözüm sürecine dönelim, yeniden masaya oturalım” diyorlar ama iş bu menfur saldırıları kınamaya gelince çıtları çıkmıyor. “PKK terör örgütü değildir ama eylemleri terördür” gibi acınası açıklamalar yapıyorlar.

    Terörist başının tişörtleriyle açlık grevi yapmaya kalkıyorlar. Önce kıydığınız bu masum canlar için özür dileyin, ondan sonra açlık grevi ile demokrasi talebinde bulunun. Masum insanların canına kast eden bir örgütle arasına mesafe koyamayanlar, açlık grevi üzerinden demokrasi oyunu oynamaya kalkmasınlar. Bu güzel ülkenin masum vatandaşlarının yanında duracaklarına, terör örgütlerinin kucağından ayrılmayanlar insanlıktan yoksun şerefsizlerdir. Kimse kusura bakmasın” dedi.

     

    E-Pazar Müjdesi

    İstanbul Ticaret Borsası tarafından yürütülen ve toptan gıda pazarının elektronik ortama taşınmasını hedefleyen İSTİB E-Pazar projesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Ali Kopuz, “Dünyada e-ticaret hızla gelişiyor. Ülkemizde de bu alanda hızlı bir büyüme var. Fakat bu hızlı büyüme toptan pazara, bizlerin faaliyet yapmış olduğu toptan gıda ticareti sektörüne gelince neredeyse yok gibi. Bu alandaki boşluğu doldurmak ve Türkiye’de ticaret borsacılığına yeni bir soluk getirmek amacıyla bir yılı aşkın bir süredir İstanbul Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle, “İstanbul Ticaret Borsası E-Pazar Projesi”ni hayata geçirmek için arkadaşlarımız çok sıkı çalışıyor” dedi.  

    Projede son aşamaya gelindiğini müjdeleyen Ali Kopuz şunları söyledi: “Bu platformda alıcı ile satıcıyı sanal ortamda buluşturarak üyelerimizin pazar paylarını arttırmalarını sağlayacağımız gibi, bu platformda daha rekabetçi fiyatlarla toptan pazarda alım satım yapabileceğiz.

    Biliyorsunuz üyelerimizin büyük çoğunluğunu KOBİ’ler oluşturuyor. Kobilerin en büyük sıkıntılarından biri de kendini piyasada tanıtmak. E Pazar’ı kullanan üyelerimiz 10 bini aşkın üyemizin alışveriş yapabildiği büyük bir pazarda kendilerini tanıtma ve mallarını satma imkânı bulabilecekler. 

    Tüm üyelerimizi kürsüden bu yenilikçi platforma, İstanbul Ticaret Borsası E-Pazar’a davet ediyorum.”

     

    G-20’de en iyi biçimde temsil edildik

    Çin’de gerçekleşen G-20 zirvesinde küresel ticaretteki büyümenin güçlendirilmesi meselesi üzerinde durulduğunu hatırlatan İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, “Türkiye ile ev sahibi Çin Halk Cumhuriyeti arasında enerji, nükleer güvenlik ve bitki sağlığı gereklilikleri alanlarında çok mühim 3 ayrı anlaşma imzalandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, hem “Yenilenebilir Enerji ve Kömür Alanında İşbirliği Anlaşması’na hem de “Nükleer Güvenlik Alanında İşbirliği Hakkında Düzenleme’ye imza attı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise Türkiye'den Çin'e ihraç edilen Antep fıstıkları ile ilgili “Bitki Sağlığı Gereklilikleri Protokolü’nü imzaladı.

    Bunların dışında Çin ile hem terörizm hem de uzun zamandır gündemde olan ve ülkemize büyük faydalar sağlayacak olan “İpek Yolu Projesi” konuşuldu. Hem Putin’e hem de Obama’ya, Suriye’de DAEŞ’ten temizlenen bölgenin “uçuşa yasak bölge” olarak ilan edilmesi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bizzat teklif edildi. Allah’a şükür Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizi her zaman olduğu gibi bu zirvede de en iyi şekilde temsil etmiştir” dedi.

     

    Finansman maliyetinde güzel gelişmeler

    Geçtiğimiz Pazartesi günü açıklanan Ağustos ayı enflasyon rakamlarına da değinen İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Enflasyon Aylık bazda yüzde 0,29 düştü. Böylelikle, Yıllık enflasyon da Temmuz’da yüzde 8,79 iken, Ağustos’ta yüzde 8,05'e gerilemiş oldu. Tabi Döviz kurunda bir süredir dalgalanmalar azalmıştı. Gıda fiyatlarında, özellikle de işlenmemiş meyve sebze fiyatlarında düşüş olunca bunlar enflasyonu düşürdü. Bana göre bu rakamlar, Merkez Bankasının bu ayki toplantıda, faiz indirimi için elini rahatlatacaktır ki bu faiz indirimi meselesini aylardır dile getiriyorum. Bu konuda atılan iyi niyetli adımlar inşallah devam eder ve faiz indirimlerinin piyasaya yansımalarını da görürüz” şeklinde konuştu.

     

    Güneydoğu Teşvik Paketi hayırlı bir gelişme

    Bir diğer olumlu gelişmenin de bayramdan sonraya kalan ‘Güneydoğu Teşvik Paketi’ olacağına inandığını söyleyen Başkan Kopuz, “Geçtiğimiz Pazar günü Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da Doğuya yönelik yapılacak yatırım hamlelerinden bahsetti. Bu programın içerisindeki teşvikler, destekler ve hibe yatırımlar, Doğu ve Güneydoğudaki 23 ili kapsayacak. Terörle mücadelenin birden fazla saç ayağı var. Bu paket ülke ve bölge ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayacak, bununla beraber terörle mücadelenin ekonomi ayağını da sağlamlaştıracak. İçeriden dışarıdan kaosa sürüklenmeye çalışıldığımız böyle kritik bir dönemde bu paketin ülkemiz için hayırlı olacağını düşünüyorum.

    Bu pakette yatırım yapmak isteyenlere devlet fabrikasını yapıp teslim edecek. Bu bölgelere yatırım yapanlara yapacağı işin niteliğine göre yer verilecek. Bu kişiler de sabit yatırım için para harcamayacak ve aynı şu an Türkiye’deki birçok futbol stadyumunda olduğu gibi fabrikalar sembolik rakamlarla bu kişilere kiraya verilecek. 8 ilde kurulacak toplam 80 fabrika, ortalama 40 bin istihdam demektir. Hali hazırda üretim faaliyetlerini buralara taşımak isteyenlere de ayrıca nakliyat desteği verilecek. Makine ve teçhizat için sıfır faizli kredi ve. Garanti fonundan teminat desteği de cabası. Üstelik bu destekler 2027 yılına kadar devam edecek. 1 yılı ödemesiz, 4 yılı da vadeli olacak.

    Üretimini doğuda yapanlara kamu tarafından alım garantisi verilecek. Yani üretim olduğu vakit bu işletmelerin zarar etme şansları yok. Gelip buraya bu şartlarda yatırım yapacaklar ve karşılığını alacaklar.

    Hükümetimiz tarımsal desteklerde de 330 bin hektarlık alanda toplulaştırma çalışması yapıyor. Güney ve Doğu Anadolu'da tarım ve hayvancılık için 3,7 milyarlık yatırım yapılacak ve bölgeye 380 milyon lira civarında bir destek verilecek.

    Silvan Barajı yapılacak. 1 milyon hektarlık sulanabilir alanın yüzde 20’si sulamaya açıldı. Geriye kalan yüzde 80’i için 5 milyar liralık bütçe ayrıldı ve sulanabilir tarım arazilerini arttırılması planlanıyor. Bunların dışında, 1000’in üzerinde sağlık merkezi ve 70 bin’e yakın konut ve 15 hastane yapılacak.

    Bu adımları, hem ekonomik kalkınma, hem de terörle mücadele adına önemli buluyorum” dedi.





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?