İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • “İLK 100 GÜNLÜK PERFORMANS HEPİMİZE UMUT VERDİ...”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    “İLK 100 GÜNLÜK PERFORMANS HEPİMİZE UMUT VERDİ...”
    (13.12.2018 . 14:18:27) (Okuma: 1661)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Borsa’nın Aralık ayı meclisinde yaptığı konuşmada, İkinci 100 Günlük Eylem Planı ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına değinerek, “İlk 100 günlük performans hepimize umut verdi” dedi. Kopuz şöyle konuştu: 

     

    “Bilindiği üzere dört ay evvel 100 Günlük Eylem Planı açıklanmış, hükümetimiz ve iş dünyamız bu plan çerçevesinde stratejilerini belirlemişti.  Cumhurbaşkanımızın bugün açıkladığı ikinci 100 Günlük Eylem Planı ile hedef ve stratejilerimizin daha da geliştirilerek hizmetimize sunulduğunu görüyoruz. İlk 100 günlük eylem planında yakalanan %97’lik gerçekleşme performansı, ikinci 100 günlük plan için de hepimize umut veriyor. Vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

     

    2018 zor bir yıl oldu…

     

    2018 yılı büyük çalkantılarla geçtiğini belirten Başkan Ali Kopuz“Ülkemizin içinden çıktığı tarihi bir seçim sonrasında, maalesef ekonomimize kur üzerinden bir savaş başlatıldığı hepinizin malumudur. Ancak bütçe ve mali disiplin de göz önünde bulundurularak ivedilikle gerekli adımlar atıldı. Yürütülen çalışmalar ile kurdaki oynaklık bertaraf edildi.

     

    Ağustos ayında 7,6 TL’leri görmüş olan dolar-TL kurunun, geçtiğimiz günlerde 5,20 TL civarına gerilediğine de şahit olduk. Dövizin ateşinin düşmesi ekonomi konusunda bizlere umut vermiştir. Kurdaki değişim ile beraber, ihracata yönelmenin ne kadar doğru bir karar olduğunu hep beraber gördük.

     

    Ekim ayında 15.7 milyar dolar ihracat ile Cumhuriyet tarihimizin aylık ihracat rekorunu kırmıştık. Kasım ayı ihracatı ise, %9.5 artarak 15.5 milyar dolara ulaştı.Bu kez de Cumhuriyet tarihinin en yüksek Kasım ayı ihracatını gerçekleştirmiş olduk. Ancak ithalat kalemlerinin azalması ile oluşacak düşük üretimin de, bir tehlike olabileceğini unutmamak gerekir. Burada asıl mesele; dengeli bir büyüme ile durgunluğa mahal vermemektir.

     

    Daha önce, dünyadaki Ticaret Savaşları’nın beraberinde getirdiği risklerin ve küresel anlamda beklenen ekonomik daralmanın, ülkemizi ılımlı ve sürdürülebilir büyüme rakamlarına yönelteceğini söylemiştik. Nitekim üçüncü çeyrekte yüzde 1,6 oranında gerçekleşen GSMH büyümemiz, bir ekonomik dengelenme dönemine girdiğimizi tasdik etti” dedi.

     

    Küresel sorunlar…

     

    Konuşmasında küresel sorunların ülkemizi de zorladığını dikkat çeken İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, şunları söyledi: 

    “ABD Çin’e uygulanan gümrük vergilerini 90 gün boyunca artırmayacak. Bu durumun, küresel ticarete olumlu yansıyacağı beklentisi oluştu. Ancak, ABD'nin ticaret savaşları üzerinden her an Avrupa ve Çin'le daha fazla gerginlik yaşayabilme ihtimali halen mevcut. Üstelik dün İngiltere’de, Brexit nedeniyle Başbakanları ile ilgili güven oylamasına gidildi…  Diğer yandan Fransa’da başlayıp Belçika’ya da sıçrayan sokak olayları Avrupa’yı sarsıyor…

     

    Küresel çapta çok fazla belirsizliğin olduğu bir süreç yaşanmasına rağmen, Türkiye’de Reel Sektör Güven Endeksi, kasım ayında 5.7 puan artarak 96.8'e yükselmiş durumda. Küresel ekonomik sistemden 'büyümenin sürdürülebilirliği' noktasında gelen sinyaller de pek parlak değil...  Bu nedenle, FED'in ve Avrupa Merkez Bankası'nın 2019 yılında önemli bir parasal sıkılaştırma 'yapamayacağına' dair görüş ağırlık kazanıyor. 

     

    Bu noktada bizim her adımımızı dikkatle atmamız, ekonomi yönetimimizi desteklememiz ve daha evvel de başardığımız gibi, bu rüzgârdan en az etkilenerek yolumuza devam etmemiz gerekmektedir.”

     

    Altuğ Verdi…

     

    Önceki gün şehit olan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi hakkında da konuşan Başkan Ali Kopuz, Türk milletinin çok değerli bir evladını kaybettiğini belirterek, “Altuğ Verdi kardeşim mükemmel bir insan, çok iyi bir polis ve hepimizin bildiği gibi bir 15 Temmuz kahramanıydı. Gaffar Okan nasıl Diyarbakır ile bütünleşmişse Altuğ kardeşim de Rize ile bütünleşmişti. Rizelilerin sorunlarını çözerken şefkatle ve şevkle çalışırdı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Yakınlarının ve milletimizin başı sağ olsun” dedi.

     





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?