İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTANBUL TİCARET BORSASI 93 YAŞINDA
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTANBUL TİCARET BORSASI 93 YAŞINDA
    (19.10.2017 . 15:25:13) (Okuma: 2607)

    İstanbul Ticaret Borsası’nın kuruluşunun 93. yılı dolayısıyla bir açıklama yapan Başkan Ali Kopuz, "Köklü tarihimizden aldığımız güç ve çalışanlarımızın çabaları ile borsamızı ve Türkiye'mizi 2023 hedeflerine doğru güvenle taşıyacağız" ifadelerin kullandı.

     

    Kopuz, 19 Ekim 1924'te İstanbul Ticaret ve Zahire Borsası adıyla kurulan borsanın ilk günkü heyecanla Türk ekonomisine hizmet etmeyi sürdürdüğünü bildirdi.

     

    Henüz doğmuş bir Cumhuriyet'i dünyaya tanıtmak için birçok uluslararası sergi organizasyonunda yer alan borsanın, kurulduğu ilk yıldan bu yana ülkenin tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerinde ulusal politikaların belirlenmesinde baş aktörlerden biri olduğunu aktaran Kopuz, "İstanbul Ticaret Borsası Başkanı olarak görev yaptığım 4 yılın ardından büyük bir memnuniyet ile söyleyebilirim ki bugün hiç olmadığımız kadar güçlüyüz. Çünkü gücümüz tarihimizdir, her şeyden önemlisi nesilden nesile aktarılan dürüst tüccarlık ve borsacılık geleneğimizdir. Geçmişimizden aldığımız güçle bugün daha ilerideyiz." ifadelerini kullandı.

     

    Başkan Ali Kopuz, Cumhuriyet ile yaşıt kadim bir kurumu temsil etmenin sorumluluğunun verdiği gayretle, üye odaklı ve yenilikçi hizmet anlayışı ile hareket ettiklerini belirterek, şunları kaydetti: 


    "Üyelerimizin sektörleri ile ilgili şikayet ve taleplerini değerlendiriyor, bu talepler doğrultusunda hazırladığımız raporları siyasi karar vericilere ileterek Türk iş aleminin sesi oluyoruz. Verdiğimiz eğitimler ile üyelerimiz ve girişimcilerimiz için itici bir güç olmaya çabalıyoruz. Borsamız tarafından üretilen ve dünyanın önemli kuruluşlarından elde edilen veri raporlayarak Türk tüccarı ile paylaşıyor, üyelerimizin karar alma süreçlerine destek oluyoruz.

     

    Üyelerimizin finansmana erişimini kolaylaştırmak için kredi imkanları sağlıyor, çeşitli destek ve yardımlardan faydalanabilmelerini ve uluslararası pazarlara açılmalarını sağlamak için danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Borsa olarak sadece gıda, tarım, hayvancılık, ekonomi ile ilgili konularda değil ülkemizin menfaatine olduğunu düşündüğümüz her konuda çalışmalarımız ve söylemlerimiz ile ülkemizin gelişimine katkı sağlıyoruz."

     

    "Türkiye'mizi 2023 hedeflerine güvenle taşıyacağız"

     

    Kopuz, bu noktada İstanbul Ticaret Borsası'nın 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında ülke menfaatlerini ön plana alarak gösterdiği refleksin sivil toplum kuruluşu olarak konumları ve tutumlarının en güzel göstergesi olduğunu vurgulayarak, bu hainliğe ilk tepki veren kurumlardan biri olmalarının, şahsı ve borsa yönetimi adına ülkenin birlik ve beraberliği için gösterdikleri çaba ve dayanışmanın bir tezahürü olduğunu aktardı.

     

    Ali Kopuz, "Tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki 2023 hedeflerine ulaşmamızda inanç, yetenek ve insan kaynağı açısından ülkemizin en ufak bir eksikliği yoktur. Bu doğrultuda, borsa olarak üzerimize düşen görevi ifa edecek, köklü tarihimizden aldığımız güç ve çalışanlarımızın çabaları ile borsamızı ve Türkiye'mizi 2023 hedeflerine doğru güvenle taşıyacağız." görüşlerini paylaştı.

     

    Kopuz, "İstanbul Ticaret Borsası'nı bugünlere getiren, kuruluşundan bu yana borsamız ve ülke ekonomimizin gelişimi için hizmetlerde bulunan tüm yönetim kurulu üyelerimize ve meclis başkanlarımıza, meclis ve komite üyelerimiz ile personelimize saygı ve minnetlerimi sunuyor, vefat etmiş olanlara Allah'tan rahmet, hayatta olanlarına sağlıklı uzun ömürler diliyorum." ifadelerini kullandı.





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?