İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB BAŞKANI ALİ KOPUZ, 8. GELECEĞİN GÜCÜ GİRİŞİMCİLER FORUMU’NA KATILDI.
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB BAŞKANI ALİ KOPUZ, 8. GELECEĞİN GÜCÜ GİRİŞİMCİLER FORUMU’NA KATILDI.
    (08.11.2018 . 12:57:01) (Okuma: 1452)

    İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, 08.11.2018 Çarşamba günü İstanbul Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen, 8. Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu’na (G3) katıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TAV İcra Kurulu Başkanı Mustafa Sani Şener, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve iş dünyasının birçok önemli isminin konuşmacı olarak katıldığı panel, gazeteci Vahap Munyar’ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

     

    TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu 8. G 3 Forumu’nda yaptığı konuşmada gençlere, “Mutlaka dünyayı takip edin ve yabancı bir dil öğrenmeye çalışın. Ortak iş yapmayı öğrenin” çağrısında bulundu. Hisarcıklıoğlu “Her iş hayalle başlar, hayal edin, hayallerinizin peşinden gidin” dedi.​

     

    Girişimciliğin şifrelerini anlatan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bu forumun Türkiye’nin en kurumsal girişimcilik etkinliklerinden olduğuna işaret ederek, “Bu devirde bilgiye ulaşmak kolay. Yani, know-how’da sorun yok. Asıl önemli nokta: doğru insanları tanımak, network kurmak. Yani, know-who. İşte burada, know-who sağlıyoruz. Türkiye’nin yıldız girişimcileriyle, girişimci adaylarını tanıştırmak için yapıyoruz” dedi.


    “GİRİŞİMCİLER SADECE GELECEĞİN DEĞİL, GEÇMİŞİN DE GÜCÜDÜR”

     

    İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, panelde yaptığı konuşmada “Girişimciler için “geleceğin gücü” demek tabii ki doğrudur ama bir miktar eksiktir.  Bu nedenle sizlere girişimcilerin, sadece geleceğin değil, geçmişin de gücü olduğuna dair birkaç söz söylemek istiyorum.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

     

    “Milattan önce 1000’lerde Çin’deki bilgi ile, milattan sonra 300’lerdeki Akdeniz medeniyetlerindeki bilgi, yaklaşık aynı seviyedeymiş. İşin ilginç tarafı 1700’lerde, İngiltere de aynı birikime sahipmiş… Peki, sanayi devrimi neden İngiltere’de başladı da, Çin ya da Akdeniz havzasında yüzyıllar önce başlamadı? Biliyorsunuz; Sanayi Devrimini başlatan buhar makinesidir. Ancak Antik Yunan’da buhar makinesi icat edilmiş olmasına rağmen, sanayi devrimi başlamamıştı. 

     

    Milattan sonra 50’lerde, bugünkü İskenderiye’de bir bilim adamı olan Heron, buharın gücünü keşfetmiş ve icat ettiği bir makinede kullanmış. İçindeki su ısıtılan alet, buhar gücü ile kendi etrafında dönüyormuş. Ancak buhar makinesi eğlence için kullanılıyormuş. Kendi kendine dönen bir alet o dönemin insanına komik geliyormuş.

     

    Çin ve Yunan medeniyetlerindeki eksik neymiş ki Sanayi Devrimi yüzyıllarca beklemiş?

     

    Bu soruya verilen cevapların iki tanesi çok önemli:

     

    1.     Özgür girişimciler

    2.     Girişim ve ticaret ortamını geliştirecek hukuki altyapı

     

    Buhar makinesinin mucidi James Watt adında bir girişimciydi. Glasgow Üniversitesi’nde bir araştırma atölyesinde çalışmaya başlıyor. Bu atölyede, buhar makinesini geliştiriyor. Yani buhar makinesi, üniversite sanayi işbirliğinin ilk ürünlerinden biridir.

     

    1765’te ilk örneği Glasgow Üniversitesi’nde çalışan buhar makinesi, 1776’da ticari kullanıma sunulur. Sadece buhar makinesi üretip satmaya başlarlar. 1824 yılına kadar tam 1164 makine satılır. Makinenin girdiği her madende ve fabrikada buharın sihirli gücüyle verim artar, maliyetler azalır. Böylece sadece girişimci zengin olmakla kalmaz, bir ülkeyi zenginleştirecek ve dünyayı değiştirecek olaylar zinciri başlar.

     

    İşte girişimci, böyle büyük bir potansiyele sahiptir.”

     

    “BU ÜLKENİN; GİRİŞİMCİLERİN İŞ PLANLARINA, FİKİRLERİNE, VİZYONLARINA İHTİYACI VAR”

     

    Başkan Kopuz, sözlerine şöyle devam etti:

     

    “Girişimcinin yetişmesini sağlayan ortamın önemini ise bize Steve Jobs anlatır. Suriye hiçbir zaman, serbest ticaret ve fikirlerin korunması açısından uygun bir yer olmadı. Suriyeli bir babanın oğlu olan Steve Jobs, o ülkede doğup yaşasaydı dünyanın en değerli şirketini kurabilir miydi? Steve Jobs’un kurduğu şirket, bugün dünyayı şekillendiren ürünler üretiyorsa, bunda girişimciler için uygun bir ortamda yaşamasının payı da vardır şüphesiz.”

     

    Türkiye’nin iş yapma kolaylığı sıralamasındaki yerine vurgu yapan İSTİB Başkanı Ali Kopuz,

     

    “Türkiye de, bu ortamın oluşturulması için büyük bir çaba sarf ediyor. Hükümetimizin ve ekonomi yönetimimizin desteği ile Türkiye, iş yapma kolaylığı sıralamasında 17 basamak yükselerek 43. sıraya çıktı. Bu noktada, Sayın Bakanlarımız, eski Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci ve Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederim.

     

    Bu ülkenin; girişimcilerin iş planlarına, fikirlerine, vizyonlarına ihtiyacı var. Onları desteklemek, yol göstermek de hepimizin borcudur.

     

    Bizler bugün girişimcilerimizi geleceğe taşırsak, yarın da onlar bizi daha güçlü bir Türkiye’ye taşıyacaklar. Bir girişimci için asıl mesele; risklerden korkmak değil, ardındaki başarıya odaklanabilmektir. Tüm girişimcilerimizin başarıya odaklanması, buradan yeni fikirler ve ilhamlar ile ayrılması dileğiyle” dedi.





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?