İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB BAŞKANI ALİ KOPUZ "TÜRK MİLLETİNİN YANILMAZ SAĞDUYUSU VE ŞAŞMAZ ÖNGÖRÜSÜYLE ÜLKE OLARAK KRİTİK BİR DÖNEMECİ DAHA BAŞARIYLA GERİDE BIRAKTIK"
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB BAŞKANI ALİ KOPUZ "TÜRK MİLLETİNİN YANILMAZ SAĞDUYUSU VE ŞAŞMAZ ÖNGÖRÜSÜYLE ÜLKE OLARAK KRİTİK BİR DÖNEMECİ DAHA BAŞARIYLA GERİDE BIRAKTIK"
    (16.04.2017 . 20:43:28) (Okuma: 2556)

    “Türk Milletinin yanılmaz sağduyusu ve şaşmaz öngörüsüyle, ülke olarak kritik bir dönemeci daha başarıyla geride bıraktık”

     

    İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, 16 Nisan referandumunun sonuçlarını değerlendirerek “Türk iş dünyası olarak, artık üretime odaklanılan, ticari ve ekonomik gelişmenin temel öncelik olarak gündemimize taşındığı bir sürecin kapısının aralandığını görüyoruz.” dedi.

     

    İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz’un açıklamasını tam metni şöyledir:

     

    Türk Milletinin yanılmaz sağduyusu ve şaşmaz öngörüsüyle, ülke olarak bir kritik dönemeci daha başarıyla geride bıraktık. Aziz milletimiz Türkiye'nin aydınlık geleceği için “evet” demiştir. Aziz Milletimiz, Türkiye’yi karışıklık ve yok oluşun içine çekmeye çalışan küresel siyasetin zalim, azgın ve kibirli temsilcileri ve yerli işbirlikçilerine bu sonuçla en büyük dersi vermiştir. Halkımız Bilge Kağan’ın “Ey Türk, titre ve kendine dön” sözünü yerine getirerek, her şeyini feda edebileceğini ama istiklalinden ve istikbalinden asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha göstermiştir.

     

    Türk iş dünyası olarak inanıyoruz ki, referandumda ortaya çıkan bu sonuç, küresel oyuncu olmaktan çıkarıldıktan tam 100 yıl sonra, Türkiye’yi yeniden büyük devletler arasına sokmuştur. Siyaseten güçlü Türkiye, ekonomik açıdan güçlü bir Türkiye’dir. Yönetimde çok başlılığın sona erdiği, halkın tercihiyle iktidara gelenlerin muktedir olduğu ve yine halkın oylarıyla gittiği bir sistemi hukuken de yürürlüğe sokmuş bulunuyoruz. Bu sistem, ülkemizin üretim gücünü de ateşleyecek ve teşvik edecektir. Kendine güveni artan, gelecek kaygısı olmayan iş dünyası, yatırımlarını artıracaktır. İşsizlikten enflasyona, yatırımlardan sosyal adaletin tam olarak sağlanmasına kadar birçok alanda son 15 yılda ortaya konulan gelişmeler, artık yeni bir seviyeye evrilecektir.

     

    Türk iş dünyası olarak, artık üretime odaklanılan, ticari ve ekonomik gelişmenin temel öncelik olarak gündemimize taşındığı bir sürecin kapısının aralandığını görüyoruz. Tanzimattan bu yana en büyük hedefimiz olan müreffeh ve büyük Türkiye hedefine, artık her zamankinden daha yakınız. Türk Milleti, referandumda verdiği “evet”le, son 15 yıla damgasını vuran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olan güvenini de bir kez daha teyit ederek, onu sistemin başına yerleştirmiştir. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ekonomiden ticarete, siyasetten kültüre kadar her alanda yeni bir dönemin ve atılımın başlayacağına yürekten inanıyorum. 17 Nisan sabahı tüm Türkiye'nin siyasal çekişmelerden sıyrıldığı, seksen milyonun dostluk ve kardeşlik içerisinde aydınlık yarınlara hep beraber yürüdüğü bir gün olacağına inancım tamdır. Referandum sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum.





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?