İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİB GELENEKSEL İFTAR PROGRAMI VE RAMAZAN ŞENLİĞİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB GELENEKSEL İFTAR PROGRAMI VE RAMAZAN ŞENLİĞİ
    (23.05.2019 . 17:20:07) (Okuma: 1298)

    Bu yıl Geleneksel İstanbul Ticaret Borsası İftar Yemeğinin 5.si  İSTİB Canlı Hayvan ve Et Borsası tesislerinde dün gerçekleştirildi. İstanbul Vali Yardımcısı, Tuzla Kaymakamı, Belediye Başkanı, Oda ve Borsa Başkanları ve birçok Kamu Kurumu, Yerel Yönetimler, Silahlı Kuvvetler, STK Temsilcileri ile Yetimler Derneği Yetkilileri ve yetim çocukların katıldığı iftar yemeği Ramazan şenliğine dönüşen sıcak görüntülere sahne oldu.

     

    İSTİB Meslek Komiteleri, Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri aileleri ile birlikte İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hülya Kaya, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı Öztürk Oran, Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkan Yrd. Rıza Uyar, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen, Tuzla Akparti İlçe Başkanı Suat Durak ve birçok ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri, yetim çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi. Açık havada gerçekleşen iftar programı Başkan Ali Kopuz’un konuşması ile başladı.

     

     İSTİB Başkanı Kopuz,  konuşmasına başı rahmet, ortası mağfiret, sonu günahlardan kurtulma olan mübarek Ramazan ayında, artık geleneksel hale gelen iftar programlarıyla çocuklarla bir arada hep beraber iftar yapmanın coşkusunu yaşadığını belirtip memnuniyetini dile getirerek başladı.

     

    İSTİB Başkanı Ali Kopuz konuşmasının devamında ‘Ülkemizde ve İslam dünyasında, şer odaklarının saldırıları maalesef Ramazan ayında da devam ediyor. Filistin’de, Afrika'da, Doğu Türkistan’da, Müslüman kardeşlerimiz büyük zülüm görüyorlar. Canice saldırılara maruz kalıyorlar. Masum kardeşlerimizi hedef alan tüm bu saldırıları lanetliyorum. Terörle mücadelede şehit düşen kahraman evlatlarımıza, Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı gazilerimize acil şifalar diliyorum.

     

    Biz biliyoruz ki, bu mücadele iyiyle kötünün, zalimle mazlumun, ezelden beri süren mücadelesidir. Yine biliyoruz ki, biz sağlam durdukça, bu hainler, hiçbir zaman amacına ulaşamayacak. Ancak sadece “sağlam durmak” yetmez. Biz Müslümanlar, aynı zamanda da çok çalışmalıyız. 57 İslam ülkesinin tamamının ürettiğini, sadece Almanya tek başına üretiyorsa, yeterince çalışmıyoruz demektir.

     

    Tabii aynı zamanda İslam ülkeleri olarak, birbirimizin yanında olmalıyız. “Şer ittifakına” karşı “hayır ittifakı” kurmalıyız.

     

    Amerika ve İsrail’in dayattığı ve Filistin’i madden ve manen yok etmeyi hedefleyen bir plana, bölgedeki İslam ülkeleri bile ortak itiraz edemiyorsa, bir yerde hata yapıyoruz demektir.

    İnşallah en kısa zamanda bu aymazlıktan, bu ataletten kurtulur, Müslümanların onuruna yakışır bir duruma yükseliriz’ dedi.

     

    Konuşmasına Ramazan ayına ait anıların daima çocuklukta yaşanan Ramazanlara ait olanlar olduğunu, Ramazan ayının manevi değerini şimdi daha iyi idrak edebildiklerini, çocuklukta yaşanan Ramazanlara ayrıca özlem duyulduğunu belirterek devam etti. Çocukluğun saflığıyla yaşanan Ramazanların kalıcı izler bıraktığını ifade ederek ‘Ülkemizin geleceğini şekillendirecek çocuklarımız ile ilgili, bizlere düşen sorumluluğun bilinciyle hareket ederek, gönül birliğimizi güçlendiriyoruz.’  dedi.

     

    İSTİB Başkanı Ali Kopuz  konuşmasının sonunda bu günlerin, milli birlik beraberlik içerisinde hareket etmemizi gerektiren günler olduğuna vurgu yaparak, Ramazan ayını, ruhuna uygun olarak, hep beraber kenetlenerek yaşamamız gerektiğini belirtti ve tüm davetlilerin Kadir Gecesi’ni, Ramazan Bayramı’nı şimdiden tebrik etti.





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?