İstanbul Ticaret Borsası

            

  • HABERLER
  • İSTİB GIDA İSRAFINA FARKINDALIK TOPLANTISINA KATILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB GIDA İSRAFINA FARKINDALIK TOPLANTISINA KATILDI
    (17.12.2024 . 11:55:35) (Okuma: 12)

    İSTİB Meclis Üyeleri Şerafettin Taştan ve Abdullah Çerman, TOBB Hizmet Sektör Meclisi Başkanı ve İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi Hüseyin Bozdağ’ın ev sahipliğinde düzenlenen “Gıda İsrafında Farkındalık” toplantısına katıldı.

    İstanbul Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya, İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, Türkiye’de İş Dünyası Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Celal Toprak, İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi Mehmet Çakıcıoğlu ve sektör temsilcileri katıldı.

    Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye’de İş Dünyası Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Celal Toprak, gıdanın üçte birinin israf edildiğine dikkat çekerek, “Yediğimiz içtiğimiz her şeyin üçte birini israf ediyoruz ve bu durum bize enflasyon ve gelir dağılımındaki dengesizlik olarak yansıyor” dedi.

    Bir konuşma yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, “Yiyiniz, içiniz fakat israf etmeyiniz; çünkü Allah israf edenleri sevmez. İstanbul, yüzde 15,8’i tarım alanından oluşan, aynı zamanda 863 bin dekarlık tarım arazisi bulunan, 769 bin dekarlık bir alanda da üretim gerçekleştirmiş olduğumuz bir saha. Gıda ile ilgili bir konudan bahsedeceksek, başlangıç noktamız üretim olmalı. Nasıl üretim yapıyoruz? Hangi şartlar altında üretiyoruz? Bunların bilinmesi gerekiyor. Bir önceki yıl Cumhuriyet rekoru olan 139 milyon tonluk bir üretim gerçekleştirdik; fakat 35 milyon tonluk da bir kaybımız var” dedi.

    İSTİB Meclis Üyesi Şerafettin Taştan yaptığı konuşmada, Türkiye’deki israf tüketiminin 15 milyon tondan 18 milyon tona çıktığını vurgulayarak, “İsrafın sadece ekonomik bir sorun olarak düşünülmemesi, aynı zamanda iklim, enerji, tarım ve birçok alan açısından da ele alınması gerekmektedir. Bu israfın azaltılması için nihai tüketicilerin bilinçlendirilmesi büyük önem taşımaktadır” dedi.

    Toplantıda, gıda israfının azaltılması için atılacak adımlar ve farkındalık oluşturma yöntemleri ele alındı.

    Toplantının sonunda İSTİB Meclis üyeleri Abdullah Çerman ve Şerafettin Taştan'a sektöre katkıları dolayısıyla birer ödül belgesi takdim edildi.

     





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?


Tarım ve Orman Bakanlığı (Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı)/Kamu Spotu-2