İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019 İSTANBUL BULUŞMASI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019 İSTANBUL BULUŞMASI
    (15.03.2019 . 15:59:33) (Okuma: 1475)

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve TOBB işbirliğinde başlatılan İstihdam Seferberliği kapsamında, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde “İstihdam Seferberliği 2019 İstanbul Buluşması” Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

     

    Buluşmada T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz ve İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası, Türkiye İhracatçılar Meclisi, MÜSİAD, ASKON ve iş dünyası temsilcileri yer aldı.

     

    İSTİB Başkanı Ali Kopuz “İstihdam Seferberliği 2019 İstanbul Buluşması”nda yaptığı konuşmada 2017’deki istihdam seferberliğinde 1,5 milyon ilave istihdam sağladığını belirterek, “Bu başarıyı şimdi tekrar etme zamanı” dedi.

     

    Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın, iş dünyasına yaptığı istihdam seferberliği çağrısı sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve TOBB Başkanı’nın yoğun bir şekilde çalışarak istihdam teşviklerini hazırladığını ifade eden Kopuz “Bu çalışmalar hızla Meclisten geçti. Akabinde “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatıldı.

     

    Tüm bu süreçte iş dünyası ve hükümetimiz arasında üstlendiği köprü görevini başarıyla yürüten TOBB Başkanım Sn. M.Rifat Hisarcıklıolu’na teşekkür etmek istiyorum. Hem özel sektörün talep ve ihtiyaçlarının gözetildiği, hem de milletimize fayda sağlayacak istihdam teşviklerinin hayata geçmesi noktasında kendisinin büyük katkısı olmuştur” dedi.

     

    Kopuz şöyle konuştu “TOBB hepimizin bildiği gibi Türk iş dünyasının çatı örgütüdür. Aslında iş dünyasını temsil etse de milletimizin yanında yer alan duruşuyla toplumumuzun tüm katmanlarının çıkarlarını koruduğunu her zaman göstermiştir. Bugün burada açıklanan teşvikler de bu göstergelerden biridir.

     

    Yıllardır Türkiye’yi yöneten ve büyük dönüşümlere imza atan hükümetler de bu başarılarını büyük ölçüde toplumun tüm kesimleriyle olan iletişimlerine ve ortak faydayı hedeflemelerine borçludurlar. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm ilgili bakanlar, dünya tarihinde eşi benzeri olmayan bu teşviklerin verilmesiyle Türk milletinin ortak faydasını hedeflediklerini bir kez daha ispatlamışlardır.

     

    Biz Türk işadamları olarak, “İnsan için ancak çalıştığının karşılığı” olduğuna inanır, ona uygun davranır, daima çalışır, çabalarız.

     

    Yine “Geçim için helalinden çalışıp kazanmanın farz” olduğuna inanır, ona göre çalışır, helal kazançlar için kapılar açmaya vesile olmaya çabalarız. İşte bu teşvikler sayesinde yeni helal kazanç kapıları açmaya vesile olma fırsatı yakalıyoruz. Bu kapsamda iş dünyamıza, girişimcilerimize, birbirinden önemli 8 farklı teşvik sunuldu.

     

    Değerli Başkanlarımız bu teşvikleri size anlattı. O yüzden ben detaylarına girmiyorum. Devletimiz tarafından özel sektörümüze sağlanan bu teşviklerden yararlanması için, İstanbul iş dünyasına açıkça şu çağrıda bulunuyoruz. Kamu ve özel sektörün birbirlerine destek olduğunda neler başarabildiğine daha önce defalarca şahit olduk. 2017’deki istihdam seferberliğinde bu birliktelik, 1,5 milyon ilave istihdam sağladı.

     

    Bu başarıyı şimdi tekrar etme zamanı. İstihdam Seferberliği 2019’a katılın, istihdam ve teşviklerinden faydalanın zira verilen desteklerin benzeri ne Türkiye’de ne de dünyada görülmedi. Anadolu’nun büyük değerlerinden Mevlana’nın çok sevdiğim bir sözü vardır: “Dünyanın en güç işi bir şeyin nasıl yapılacağını bilirken, başka birinin nasıl yapamadığını ses çıkarmadan seyretmektir” der Mevlana… Biz işimizi nasıl yapacağını bilen ve yapan iş insanları olarak işimizi geliştirmek, büyümek için bu gibi fırsatları her zaman bulamayız. Daha önce de belirttiğim gibi bugün burada açıklanan teşviklerin benzeri dünyanın hiçbir yerinde ve hiçbir zaman verilmedi.

     

    Pek bilinen bir söz vardır: “Dinlemeyi öğren. Bazı fırsatlar kapıyı hafifçe tıklatır.”  Bu fırsat kapıyı hafifçe tıklatmıyor, herkesin duyması, bilmesi için bu toplantılar düzenleniyor. Üretimimizi ve kazancımızı artırmak, Türkiye olarak gelişmek, büyümek için bu büyük bir fırsattır. İş dünyasının bu avantajlı desteklerden yararlanacağına yürekten inanıyorum. Bu desteklerle istihdam yapın, hem siz hem de Türkiye’miz kazansın.” 

     

    - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu

     

    TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmaya, Yeni Zelanda’da Cuma Namazı kılan Müslümanlara yapılan ırkçı ve faşist saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.   

     

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsaların gündeminin İstihdam Kampanyası olduğunu, hedefler doğrultusunda gece gündüz çalıştıklarını belirterek, “İlk gelen sinyaller gayet olumlu. İstihdamda, pozitif ivmeyi başlattık. Devamı da gelecek inşallah” dedi. ​

     

    Hisarcıklıoğlu, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni bir istihdam seferberliği başlatılması konusunda iş dünyasına bir çağrıda bulunduğunu hatırlatarak, “Bunun ardından, Çalışma Bakanımızla günlerce, gece geç saatlere kadar çalıştık. Daha sonra Hazine ve Maliye Bakanımızla bir araya geldik. Bakanlarımızın icracı ve vizyoner yaklaşımları sayesinde, yeni, kapsamlı ve cesur bir teşvik paketi hazırlandı. Yeni istihdam yapacaklar için, daha önce olmayan maaş desteği ve sonrasında vergi ve prim indirimi geldi. Ekonomik sıkıntı yaşayan, işleri yavaşlayanlar için, istihdamı muhafaza ettiren, kısa çalışma ödeneği sağlandı” dedi.

     

    Tüm bunların mimarının Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Bakan Selçuk ve emeği geçenlere teşekkür etti. Bakan Selçuk ile 25 Şubatta İstihdam Seferberliğini başlattıklarını ifade eden TOBB Başkanı, 81 il ve 160 ilçedeki, 365 Oda ve Borsa ile bu işi üstlendiklerini ve her ildeki, Oda ve Borsa bünyesinde, destek ve teşvik tanıtım merkezleri kurduklarını anlattı. 

     

     

     

     





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?