İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • KIBRIS GÖRÜŞMELERİNİN GELECEĞİ VE TÜRKİYE İÇİN ÇIKARIMLAR KONFERANSI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    KIBRIS GÖRÜŞMELERİNİN GELECEĞİ VE TÜRKİYE İÇİN ÇIKARIMLAR KONFERANSI
    (14.09.2017 . 13:52:55) (Okuma: 1969)

    TOBB ve İKV tarafından düzenlenen “Güncel Gelişmeler Işığında Kıbrıs Görüşmelerinin Geleceği ve Türkiye için Çıkarımlar” konferansı KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz ve İstanbul Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bülent Kasap’ın katılımlarıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.

     

    TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konferansta yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, ticaret, turizm, eğitim ve yatırımlar açısından Türkiye için önemli bir ortak olduğunu belirterek, “Ortağımız olduğu kadar, aynı zamanda gözbebeğimizdir. Bizi birbirimize bağlayan son derece güçlü tarihi, kültürel ve iktisadi bağlarımız var. İktisadi bağlarımızı daha da güçlendirecek bir potansiyelin olduğunu biliyoruz” dedi.

     

    Hisarcıklıoğlu, Türkiye iş dünyası olarak, Kıbrıs Türklerinin yanında olacaklarını, Kıbrıs’ta adil ve kalıcı çözüm sürecini her zaman desteklediklerini ve desteklemeye de devam edeceklerini söyledi. 

     

    Hisarcıklıoğlu, “Türkiye için de önemlidir; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için de önemlidir. Doğrudan yabancı yatırımlar için, anahtar kelime, “uygun yatırım ortamıdır”. Her ülke, daha fazla doğrudan yatırımı çekmek için birbiriyle rekabet eder. Yatırım ortamını daha rekabetçi hale getirecek, yasal ve idari düzenlemeler yapar. Biz, bu konuda Türkiye ve dünyadaki uygulamaları inceledik. TOBB ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası olarak, 2011 yılında KKTC Hükümetine bir model önerdik. Cumhurbaşkanı, Başbakan, ilgili bakanlar, bürokratlar ve yabancı yatırımcıları aynı masa etrafında toplayan, “Yatırım Danışma Konseyi” kuruldu. Yatırım Danışma Konseyi’nde, yatırımcılar sorunlarını paylaştı. Masa etrafında hızlı bir çözüm bulma iradesi vardı. Sizden istirhamımız; Yatırım Danışma Konseyi mekanizmasının devam etmesidir. Kıbrıs’ın yatırım potansiyelini daha fazla kullanalım. Kıbrıs’a daha fazla yatırım götürelim. Ekonomisi güçlü olan Kıbrıs, çözüm müzakerelerinde çok daha güçlü olacaktır”. 

     

    Kıbrıs’a daha fazla yatırım yapmak istiyoruz…

     

    Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile birçok alanda birlikte çalıştıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, “Kıbrıs’taki ortak çalışmalarımız yanında, uluslararası platformlarda da birlikteyiz. EUROCHAMBRES, İslam Odası ve Ekonomik İşbirliği Örgütü Ticaret ve Sanayi Odası’nda birlikte çalışıyoruz. Fikri beyin, Kıbrıs Türk iş dünyasını temsil konusundaki başarısına ben şahidim. Bundan sonra da birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

     

    Türk iş dünyası olarak Kıbrıs’a daha fazla yatırım yapmak istediklerini belirten Hisarcıklıoğlu, “Daha fazla karşılıklı ticaret olmasını istiyoruz. Kıbrıs’taki çözüm çabalarınızı destekliyoruz. Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz’de bir refah ve istikrar adası olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?