İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • KOPUZ “BEKLENTİMİZ FAİZ ARTIŞININ KURLARDA İSTİKRARI SAĞLAMASI…”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    KOPUZ “BEKLENTİMİZ FAİZ ARTIŞININ KURLARDA İSTİKRARI SAĞLAMASI…”
    (14.09.2018 . 10:57:23) (Okuma: 1417)

    İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun faiz kararı hakkında yaptığı değerlendirmede, bu artışın döviz kurlarında istikrarı sağlamasını umduğunu belirtti.

     

    Beklentilerin üzerinde gerçekleşen bu artışın, Merkez Bankası’nın bağımsızlığı konusunda da net bir mesajı ortaya koyduğunu söyleyen Başkan Kopuz, bu mesaj çerçevesinde, reel sektör olarak beklentilerinin bu adımın, döviz kurları üzerinde orta ve uzun vadede parasal istikrarı sağlaması olduğunu belirtti.

     

    İSTİB Başkanı Ali Kopuz açıklamasında şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini 13 Eylül 2018 tarihinde 625 baz puan artışla %17.75’ten %24'e yükseltme kararı aldı.

     

    Merkez Bankası, enflasyonun son dönemde yukarı yönlü hareket etmesi sebebiyle, fiyat istikrarını desteklemek ve finansal istikrara iyileştirici yönde etki yapması hedefiyle güçlü bir parasal sıkılaştırmaya gitmeye karar verdi.

     

    Bankanın, iki kademede yapabileceği faiz artışını, ekim ayına bırakmadan ve piyasayı beklemeden tek seferde yapmayı tercih ettiğini görüyoruz.

     

    Biz reel sektör olarak her zaman, daha çok üretimden ve istihdamdan yana bir tavır sergiliyoruz. Zira yüksek faizler bir ekonomide en başta reel sektörü boğar, yatırımı ve üretimi yavaşlatır. Ancak, özellikle döviz kurundaki oynaklığın, ithalata dayalı girdileri olan reel sektör firmalarını sıkıntıya düşürüyor olduğu gerçeği olumsuz bir tablo ortaya koyuyordu.

     

    Döviz kurlarının oynaklık gösterdiği alanın daralması ile reel sektörün önünü daha rahat görebileceği ve doğru fiyatlandırma yapabileceği umudunu taşıyoruz.

     

    Beklentilerin üzerinde gerçekleşen bu artış, Merkez Bankası’nın bağımsızlığı konusunda net bir mesajı ortaya koydu.

     

    Bu mesaj çerçevesinde, reel sektör olarak en önemli beklentimiz bu adımın, döviz kurları üzerinde orta ve uzun vadede parasal istikrarı sağlamasıdır. Bir diğer beklentimiz ise bu hamlenin reel ve bankacılık sektörleri arasındaki kredi sürecinde pozitif bir etkiye imkân sağlamasıdır.

     

    Büyük bir emekle hazırlanan ve çok yakında açıklanacak Orta Vadeli Plan ile birlikte ufka bakışımız daha da netleşecek ve içine çekildiğimiz bu ekonomik savaştan alnımızın akıyla çıkmayı başaracağız.”

     





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?