İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI
    (12.01.2017 . 17:11:02) (Okuma: 3663)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz: “Ekonomik tetikçiler kriz peşinde”...

     

    Son günlerde yaşanan dövizdeki artışı değerlendiren İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, artışın ekonomik verilere rağmen gerçekleştiğini belirterek, neden olarak ekonomik tetikçileri işaret etti. “Güçlü Türkiye’nin mimarı da teminatı da iş dünyasıdır” diyen Kopuz“Hedeflediğimiz güçlü Türkiye ancak özel sektörün çabaları ve dik duruşuyla kurulabilecektir. Siyasetin büyüğü ve soylu olanı ticarettir, iktisadi faaliyettir…” şeklinde konuştu.

     

    İstanbul Ticaret Borsası’nın Ocak ayı Meclis toplantısında konuşan İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, son günlerde dövizde yaşanan yükselmeyi değerlendirdi. Kopuz “Ekonomik tetikçiler kriz peşinde” dedi.

     

    Ülkemizin sistematik bir saldırı altında olduğunu belirten Ali Kopuz“Dış güçler ve bunların işbirlikçisi terör örgütleri bir taraftan terörle Türkiye’ye diz çöktürmeye uğraşırken, diğer taraftan da ekonomik tetikçiler kur üzerinden kriz çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar” şeklinde konuştu.

     

    Son zamanlarda gelen ekonomik verileri hatırlatan Ali Kopuz“Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yıllık bazda kasım ayında yüzde 2.7'lik artış yakaladı. Bu artış 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, 3. çeyrekte negatif büyüme gösteren Türkiye ekonomisinin, 2016'nın son çeyreğinde tekrar pozitif büyümeye döndüğünü gösteriyor.

     

    Türkiye ekonomisinin 4. çeyrek büyümesi tahminlerimize göre yüzde 2.4 ile 2.7 arasında gerçekleşecek. Buna rağmen ‘Türkiye krize sürükleniyor’ algısı yaratılmak isteniyor” dedi.

     

    Kur gerçekçi değil…

     

    Gelişmiş ülkelerin yüzde 2’lik büyümeye ulaşamadığı bir ortamda, Türkiye’deki bu olumlu verilere rağmen kurun geldiği seviyenin gerçekçi olmadığını vurgulayan Ali Kopuz“Kur üzerinden ülkemize boyun eğdirmeye, güçlü Türkiye yolundaki yürüyüşümüzü engellemeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

     

    Kur artışını durdurmak için yapılması gerekenlerle ilgili görüşlerini sıralayan İSTİB Başkanı Ali Kopuz“Bu oyunu durdurmak için dış güçlerin istemediklerini yapmak gerekir. Bizim elimizi kolumuzu bağlayan “Darbe Anayasası”nı değiştirmemiz artık şart. Geç kalırsak Türkiye’nin kaybedecek çok şeyi var” dedi.

     

    “Türkiye, üzerinde oynanan tüm oyunlara, darbe girişimine, döviz operasyonlarına, terör saldırılarına rağmen dimdik ayaktadır” diyen Başkan Kopuz“İnşallah Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile bu sorunların üstesinden çok daha rahat bir şekilde geleceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

     

    Kopuz, şöyle konuştu: “Sanayi üretimi, tarımsal üretim, perakende sektörü ve büyüme gibi verilere baktığımızda ekonomimizde büyük bir olumsuzluk görünmüyor. Fakat kur sürekli yükseliyor. Bu yükselişin ekonomik bir açıklaması yok. Eğer bu yükseliş ekonomik nedenlerle gerçekleşiyor olsa borsada büyük düşüşler gerçekleşmesi gerekirdi. Kriz tellalları şimdiden faizleri 2- 3 puan artıralım diye yaygaraya başladılar bile.”

     

    Siyasetin büyüğü ve soylu olanı ticarettir…

     

    İş dünyasının vatanı çalışarak savunması gerektiğini belirten Ali Kopuz“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi ülkemiz bir istiklal ve istikbal savaşından geçiyor. Bu mücadelede bizlere düşen işimizi en iyi şekilde yapmak ve sabretmektir. Çünkü biz biliyoruz ki vatan savunması sadece topla tüfekle olmaz, her Türk vatandaşı yaptığı işi iyi yapmakla vatanını savunur. Biz de Türk reel sektörünün temsilcileri olarak emeğimiz ve alın terimizle vatanımızı savunuyoruz. Üretimimizi artırarak, pazarlarımızı genişleterek, icat çıkartarak vatanımızı savunacağız” dedi.

     

    “Güçlü Türkiye’nin mimarı da teminatı da iş dünyasıdır” diyen Kopuz“Bir hususu huzurlarınızda özellikle ifade etmek istiyorum, güçlü Türkiye’nin teminatı iş dünyasıdır. Güçlü Türkiye’nin ilk adımlarının atıldığı 1980’li yılları hepiniz hatırlarsınız. Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal dışa açık büyüme modeline geçmemizi sağlayarak Anadolu’daki Kobilerin büyük ihracatçılar olmasının yolunu açmıştı. Reel sektör o günlerde kendine verilen bu görevi başarı ile yaptı. Bu gün de yapmaya devam ediyor. Hedeflediğimiz güçlü Türkiye ancak özel sektörün çabaları ve dik duruşuyla kurulabilecektir. Siyasetin büyüğü ve soylu olanı ticarettir, iktisadi faaliyettir…” şeklinde konuştu.

     

    Bunu da atlatacağız…

     

    Türkiye’nin birçok zor dönemi çalışarak aştığını hatırlatan Başkan Kopuz“Biz ülke olarak çok zor dönemlerden geçtik, hep birlikte büyük krizleri atlattık. Bu sefer bitti artık belini doğrultamaz dedikleri her kriz sonrasında çok daha güçlü bir şekilde yolumuza devam ettik.

     

    İçinde yaşadığımız günleri geçmişteki kriz günlerinden ayıran çok önemli bir farkı tekrar hatırlatmak istiyorum. O günlerde gerçekten ekonomimiz iyi değildi ve sorunlar siyasi olarak bastırılmaya çalışılırken kriz patlıyordu.

     

    Bugün ise az önce de ifade ettiğim gibi kurdaki yükselişin ekonomik ve mantıklı bir açıklaması yok. Anayasa görüşmelerinin başladığından beri döviz her gün yeni rekorlar kırıyor. Bu da bize bu fiilin failinin meçhul değil malum olduğunu göstermektedir.

     

    Kim faizleri yükseltin diyorsa güçlü Türkiye’ye karşıdır,

    Kim Cumhurbaşkanlığı sistemini rafa kaldırın diyorsa güçlü Türkiye’ye karşıdır,

    Kim terörle mücadeleyi yumuşatın diyorsa güçlü Türkiye’ye karşıdır,

    Kim egemen güçlere boyun eğelim diyorsa gaflet ve delalet içindedir, bazıları da hıyanet içindedir.

     

    Biz Türk reel sektörü olarak, dik durursak, sabırla ve inatla çalışmaya üretmeye devam edersek bu saldırıyı da püskürteceğimize inancım tamdır” dedi.

     

    Teröre lanet… 

     

    Son zamanlarda yaşanan terör saldırılarını lanetle kınadığını belirten İSTİB Başkanı Ali Kopuz“Yılbaşı gecesinde Ortaköy'de bir terör saldırı gerçekleşti. DEAŞ’ın üstlendiği bu kalleş saldırıda maalesef 39 kişi hayatını kaybetti, 70 kişi de yaralandı.

     

    5 Ocak günü İzmir-Bayraklı’da Adliye Binasına yapılan saldırıda bir polis memurumuz ve bir adliye çalışanımız hayatını kaybetti, 3’ü polis 7 kişi yaralandı.

     

    Önceki gün ise Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne 2 terörist saldırmak istedi ancak burada güvenlik güçlerimizin dikkati sayesinde teröristlerden canlı bomba olanı öldürüldü.

     

    Bu terör saldırılarını nefretle kınıyorum. Şehit düşen polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum.

     

    İzmir’deki saldırıda hainlerin ortaya çıkan planı gerçekten insanın kanını donduracak cinsten. Önce bombalı bir aracı patlatıp insanları dışarıya çıkartacak, ardından roketatarlar ve otomatik silahlarla katliam gerçekleştireceklerdi. Bu kadar kalleşçe bir düşüncenin varlığı bile bu teröristlerin insanlıktan ne kadar çıktığını gösteriyor.

     

    Bu şerefsizler, yine masum insanları katletmek isterken bir kahramanımız ortaya çıktı ve bu canilerden birini alnının çatından vurarak etkisiz hale getirdi.

     

    Beylik tabancası ile uzun namlulu silahlı katillere karşı canı pahasına vatanını ve vatandaşlarını koruyan bu kahramanın ismi Fethi Sekin’dir. Bizim milletimizde Fethi Sekin’ler bitmez. Bu kahramanlar bitmedikçe de devletimizin sırtı yere gelmez.

     

    Ülkemizdeki huzur ve istikrar ortamını hedef alan terör eylemlerinin son dönemde arttığı ve özellikle kritik hedeflere düzenlendiği sizlerin de dikkatinden kaçmamıştır.

     

    Bu hainler emniyet güçlerimize, adalete ve milletimize düşman. Amaçları ülkemizi kaosa sürüklemek. Türk milleti bu oyuna gelmeyecektir” dedi. 





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?