İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA KONFERANSI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA KONFERANSI
    (17.10.2018 . 16:26:14) (Okuma: 1569)

    Tarım ve Orman Bakanlığı, BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğiyle düzenlenen Sürdürülebilir Gıda Konferansı, 17 Ekim 2018 tarihinde İstanbul'da Fairmont Quasar Otel’de başladı.

     

    İSTİB Başkanı Ali Kopuz’un da katıldığı konferans "2030'a kadar dünyada açlığa son vermek mümkün" temasıyla 38'incisi düzenlenen Dünya Gıda Günü kapsamında gerçekleştiriliyor.

     

    Konferansın açılış konuşmasını yapan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli gıdada kayıp ve israfların sonlandırılması amacıyla ilgili tüm paydaşları da dâhil edileceği yeni bir çalışma başlatılacağı bilgisini verdi.

     

    Pakdemirli, 2030 yılına kadar açlığa son verme hedefinin, ulaşılması zor bir hedef olmadığını belirterek, "Bu hedefe başarılı bir şekilde ulaşmanın yolu sürdürülebilir tarımdan geçmektedir. Kırsal kalkınma alanında daha fazla yatırım yapmak, gıda israf ve kayıplarını önlemek ve üreticileri bilinçlendirerek desteklemek, sürdürülebilir tarım için vazgeçilmezimizdir" şeklinde konuştu.

     

    Bakan Pakdemirli, Türkiye'nin, tarımsal üretimde dünyada ilk 10'da yer aldığını ve gıda güvenliği ve kırsal kalkınma kapsamında uluslararası ortaklarla bölgede ve dünya çapında üzerlerine düşen görevi yapmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.

     

    Pakdemirli şöyle konuştu; "ABD'nin yüzde 36'sı obez, Avrupa'nın yüzde 23'ü obez, yüzde 50'si de aşırı kiloludur. Ayrıca, aşırı gıda tüketiminin yanı sıra gıda israfının en çok yapıldığı ülkeler de Batı ülkeleridir. Dünyada üretilen gıdanın her yıl üçte biri kaybedilmekte ya da israf edilmektedir. Her yıl gelişmiş ülkelerde israf edilen gıda hacmi, 222 milyon ton, tüm Sahraaltı Afrika ülkelerinin net gıda üretim hacmine neredeyse eşit.

     

    Gıda kaybı ve israfının ekonomik açıdan boyutu sanayileşmiş ülkelerde 700 milyar dolara, gelişmekte olan ülkelerde de 300 milyar dolara tekabül etmektedir. 2050 yılında 9,7 milyara ulaşacak dünya nüfusunu beslemek için tarımsal üretimin yüzde 50 oranında artması gerektiği düşünüldüğünde, gıda kaybı ve israfını asgari düzeylere indirmenin hayati derecede önem arz ettiğini vurgulamamız gerekiyor."

     

    FAO Avrupa ve Orta Asya'dan sorumlu Genel Direktör Yardımcısı Vladimir Rakhmanin ise açılışta yaptığı konuşmada açlığın, dünyada uzun süreli bir düşüşten sonra yeniden yükselişte olduğunu ifade etti. Dünyada giderek artan israfa dikkati çeken Rakhmanin, israfa son verilmesi ve hükümetlerin açlığa karşı iş birliği gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi.

     

    Yıldız Holding CEO’su Mehmet Tütüncü, sürdürülebilir tarım ile birlikte çiftçilerin sosyo-ekonomik koşullarının iyileştirilmesini ve tarımsal üretimin çevresel etkilerinin azaltılmasını desteklediklerini vurguladı.

     

    TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Buzbaş ise 2018 yılı için ihtiyaç duyulan doğal kaynakların Ağustos ayı itibariyle bittiğini belirterek sürdürülebilirliğin önemine vurgu yaptı.





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?