İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • TÜRKİYE TEST EDİLECEK BİR ÜLKE DEĞİLDİR
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    TÜRKİYE TEST EDİLECEK BİR ÜLKE DEĞİLDİR
    (27.11.2015 . 12:51:26) (Okuma: 2974)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz Rus Uçağının düşürülmesi olayını değerlendirdi.

     

    “Türkiye test edilecek bir ülke değil ve her şey de ekonomi değildir”

     

    İş ve siyaset dünyasından bir takım kişilerin, olayı sadece ekonomik kayıplar açısından değerlendirdiklerini söyleyen KOPUZ  “bu açıklamaları hayretle izliyorum. Türkiye test edilecek bir ülke değil ve her şey de ekonomi değildir. Daha önce ilan edilen angajman kuralları net olarak ihlal edilmiş, uyarılara rağmen hava sahası ihlali devam etmiştir. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye angajman kurallarını, Haziran 2012’de bir savaş uçağımızın uluslararası sularda, silahsız ve kimliği açık bir şekilde keşif uçuşu yaptığı sırada düşürüldüğünde değiştirdi ve bugüne kadar gerçekleştirilen her sınır ve hava ihlalinde uyguladı. Rusya muhtemelen bu ihlalle, Türkiye’nin tepkisini ölçmek istedi ve böyle durumlarda nasıl cevap vereceğimizi de açık bir şekilde öğrenmiş oldu. NATO, ABD ve Avrupa ülkelerinden gelen açıklamalar da Türkiye’nin bu konuda haklı olduğunu ve her ülkenin egemenlik hakkının ihlal edildiğinde kendisini korumaya hakkı olduğunu teyit etmektedir.

     

    Uluslararası alanda ülkelerin itibarlarının çok önemli olduğunu biliyoruz. Bir ülke için itibar kaybı sadece ekonomik alanda değil her alanda büyük kayıpları beraberinde getirir.  Bir ülke ekonomik çıkarları için kendi güvenliğini göz ardı ederse o ülkeye güven içerde ve dışarıda kaybedilecektir. Bu durum ekonomide daha uzun dönemli ve daha vahim sonuçlara yol açacaktır. Kısa vadeli hesaplar ile ülkelerin çıkarları korunamaz. Kısa vadeli hesaplarla, ekonomik kayıplarımız olacak diyenleri şaşkınlıkla karşılıyorum.” dedi.

     

    Yeni hükümetin ilk görevi olayla ilgili diplomasiyi en iyi şekilde idare etmektir.

     

    64.Hükümette yer alan tüm bakanları ve Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu tebrik eden KOPUZ, “Yeni hükümetin ilk görevi olayla ilgili diplomasiyi en iyi şekilde idare etmektir. Hükümetimizin bu işi en iyi şekilde uluslararası kamuoyuna anlatacağına inanıyorum. Siyasi açıdan güçlü bir Türkiye’nin ekonomik açıdan da başarılı olması doğaldır. dedi.

     

    Açıklamasında yeni hükümeti de değerlendiren KOPUZ, “64. Hükümet, AK Parti’nin 13 yıllık iktidar tecrübesini temsil eden deneyimli Bakanlar ve bunların yanında icraatlara dinamizm ve yenilik getirecek genç ve yeni Bakanlar ile dengeli ve reformist bir hükümet olmuştur. Bu bakımdan iş dünyası olarak çok memnunuz. Sayın Başbakanımızın ifade ettiği 100. gün hedefi de bu dinamizmin bir göstergesidir. İş dünyası olarak 64.Hükümetten beklentimiz yapısal reformlara hız verilmesi ve yeni anayasa çalışmalarının hızla tamamlanmasıdır.” dedi. 





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?