İstanbul Ticaret Borsası

            

  • BAŞKAN'DAN
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

    Mayıs
    2020
    Yıl sonunda dünya ortalamasının üstünde büyürüz

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ilk çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirirken, “Türkiye felaket tellallarının aslında temennilerini içeren öngörülerini boşa çıkarmaya devam ediyor. Birinci çeyrekte gerçekleşen yüzde 4,5 büyüme umut vericidir” dedi.

     

    Mart ayında Türkiye’de görülen ilk salgın vakalarının son iki haftayı olumsuz etkilediğini hatırlatan Başkan Ali Kopuz, “Eğer salgın olmasaydı büyüme 4,5’tan da fazla olacaktı” şeklinde konuştu.

     

    Başkan Kopuz, “Pandeminin asıl etkilerinin ikinci çeyrekte görülmeye başlanacağını ve bu etkilerin üçüncü çeyreğe de sirayet edebileceğini unutmamamız gerekiyor. Ancak ülkemizin bu süreçte hem sağlık hem de ekonomi alanlarında süreci iyi yöneterek dünyaya örnek olacak birçok başarıya imza attığı aşikârdır. Bu yüzden diğer ülkeler ile karşılaştırıldığı zaman önümüzdeki iki çeyreğin büyüme rakamlarının dünya ortalamasından çok daha iyi seviyelerde olacağını söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

     

    İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, salgının olumsuz etkilerinin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hissedilmeye devam ettiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Evet tüm dünya salgınla boğuşuyor ve ekonomilerde küçülmeler, hatta birçok ülkede resesyon konuşuluyor. Ancak, Türkiye sanayileşmiş ülkeler dâhil tüm dünya ile karşılaştırıldığında olumlu olarak ayrışan bir ülke. Geçen gün Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, ölüm oranlarının sanayileşmiş ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye’de ne kadar az olduğunu paylaştı. Yine Sayın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada Türkiye’nin yılı büyüme ile kapatacağına inandığını belirtti. Ben de Sayın Bakanımıza katılıyorum. Türkiye ekonomisinin küresel salgını daha az etkilenerek atlatması için alınan tedbirler işe yarayacaktır inşallah. Bunun en önemli göstergesi de bu tedbirlerin sürekli güncellenmesi, iş dünyasından gelen taleplerin ve önerilerin değerlendirilerek gereğinin yapılmasıdır. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın milletle iletişiminin gücü başarısının en önemli nedenlerinden biridir.”

     

    Yaptığı açıklamalarda sık sık tarımın önemini vurguladığını hatırlatan İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Ekonomik açıdan da stratejik öneme haiz olan tarım sektörü, özellikle pandemi sürecinde vazgeçilmez olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Yüzde 3 oranında büyüyen tarım sektörü, sadece yarattığı katma değerin Türkiye büyümesindeki hayati önemiyle değil, milletlerin kendi kendilerine yetebilmesi ve güçlü kalabilmesi için de ne kadar önemli olduğunu bizlere anımsatmıştır. Tarımsal ihracatımızın 18 milyar dolar ve dış ticaret fazlamızın 5,3 milyar dolar olması, tarımsal hasılada Avrupa’da birinci, dünyada ise ilk onun içinde yer almamız bize yeterli gelmemeli. Daima büyümeye devam etmeliyiz” dedi.

     

    İstanbul Ticaret Borsa Başkanı Ali Kopuz, iş dünyasının umudunu koruduğunu belirterek, “İnşallah bu zor günleri birlik ve beraberlik içinde, dayanışma ve direncimizi artırarak atlatmayı başaracağız. TÜİK’in açıkladığı rakamlar da umut veriyor” dedi.

Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?


Tarım ve Orman Bakanlığı (Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı)/Kamu Spotu-2