Page 42 - Borsa Aktüel Eylül Ekim 2019
P. 42

İSTİB HABER




            TÜRK YOĞUN BAKIM DERNEĞİ’NDEN TEŞEKKÜR PLAKETİ





           Marmara üniversitesi İstanbul Pendik eği-
           tim ve Araştırma hastanesi Başhekimi Prof.
           Dr. İsmail cinel ve Türk yoğun Bakım Der-
           neği İşletme Müdürü Özlem Bozdoğan, İs-
           tanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz’a
           teşekkür ziyaretinde bulundu.  Türk yoğun
           Bakım  Derneği’nin  sağlık  sektörü  için  or-
           taya koyduğu fedakâr ve öncü çalışmaları
           hakkında bilgi veren Başhekim cinel ile İş-
           letme  Müdürü  Bozdoğan,  Başkan  Kopuz’a
           sağlık sektörüne verdikleri destekten dolayı
           teşekkür ettiler. ziyarette İSTİB Başkan yar-
           dımcısı İlhan Koyunseven de hazır bulundu.
           Prof. Dr. İsmail cinel, 3-4 Mayıs 2019 ta-  uluslararası  yoğun  Bakım  Sempozyumu   ve bilime katkılarından dolayı İSTİB Başkanı
           rihleri arasında İstanbul’da düzenlenen 22.   çerçevesinde Türk yoğun Bakım Derneği’ne   Ali Kopuz’a bir teşekkür plaketi takdim etti.





                                PAKDER Başkanı Hakkı İsmet Aral, TV 100’e konuştu:


                       BAKLİYAT ÜRÜNLERİ GELECEĞİN GIDASIDIR



           İstanbul Ticaret Borsası Başkan yardımcısı
           ve Tarım ürünleri hububat Bakliyat İşleme
           ve  Paketleme  Sanayicileri  Derneği  (PAK-
           Der)  Başkanı  hakkı  İsmet  Aral,  TV  100
           Televizyonu’nda  dünyada  ve  Türkiye’de
           tarım  sektöründeki  gelişmeler  ile  bakliyat
           sektörünün  dünü,  bugünü  ve  geleceği  ile
           ilgili değerlendirmelerde bulundu.

           TV  100’de  nazlı  Bolak  tarafından  sunulan
           “Parasal”  programına  konuk  olan  PAKDer
           Başkanı Aral, 80’li ve 90’lı yıllarda bakliyat
           sektörünün iyi bir dönem geçirdiğini ifade
           eden  Aral,  ancak  sonraki  dönemlerde  bu
           ivmenin azaldığının altını çizdi. Aral, özel-
           likle,  beslenme  alışkanlıklarında  yaşanan   törünü olumsuz etkilemiştir” diye konuştu.  söyledi. Aral, bu dönemde hem İSTİB, hem
           dönüşümün bundan etkili olduğunu belirte-                              de  PAKDer  olarak  bakliyat  unu,  bakliyat
                                               Bakliyat ürünlerinin geleceğin gıdası oldu-
           rek, “Beslenme alışkanlığındaki değişimden                             proteini  gibi  türev  ürünleri  öne  çıkararak
           tohum ıslahına, üretim politikalarından çift-  ğunu  vurgulayan  Aral,  Birleşmiş  Milletler   farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ve bu
           çiliğin  gelecek  nesillere  aktarılamamasına   tarafından 2016 yılının dünya bakliyat yılı   çalışmaların dünyada da takdirle karşılandı-
           kadar çok çeşitli faktörlerden bakliyat sek-  olarak  ilan  edilmesinin  boşuna  olmadığını   ğını ifade etti.



           40
   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47