Page 13 - Sayı-45 Mayıs Haziran 2020
P. 13
İSTİB HABER
İSTİB Meclis Üyesi Abdullah Çerman:
“TÜKETİCİLER EKMEK VE PİDEYE GÜVENLE ULAŞABİLİRLER”
İstanbul Ticaret Borsası Meclis ve Fırıncı-
lık Ürünleri Ticareti Meslek Komitesi Üyesi
abdullah Çerman, a Para ana Haber Bülte-
nine katılarak, Ramazan dolayısıyla fırın-
cılık sektörünün hazırlıklarını ve Kovid-19
salgını nedeniyle alınan önlemleri anlattı.
sektörün salgının etkilerini dikkate alarak
Ramazan ayına çok iyi hazırlandığını be-
lirten Çerman “Özellikle iftar saatlerinde
yaşanabilecek yoğunluğu önlemek adına
tedbirler aldık. sosyal mesafeyi de gözet-
tik, kapılara yerleştirdiğimiz çalışanlarımız
ile pide ve ekmeğin, tüketiciye ulaşmasını ğunu anlattı. sokağa çıkma yasağı olduğu çıkma yasağı olduğu günlerde fırınlarımız
sağladı” bilginini verdi.
günlere ilişkin gerekli tedbirlerin alındığını açıktır. Vatandaşlarımız maskelerini takıp,
Çerman salgınla birlikte sektörde yüzde 50 hatırlatan Çerman, “Üretim ve dağıtım an- sosyal mesafeyi koruyarak güvenle fırınları-
ile 70 aralığında bir üretim düşüşü olduğu- lamında gerekeli planlamalar yapılmış ve mıza gelerek ekmek ve pidelerini alabilirler.
nu kaydederek, bunda nüfusun bir bölümü- tedbirler alınmıştır. İstanbul’un birçok ma- Fırını olmayan mahallelere de bizler servis
nün İstanbul’u terk etmesinin de etkili oldu- hallesinde fırınlarımız mevcuttur ve sokağa araçlarımız ile ulaşıyoruz” şeklinde konuştu.
UMAT YÖNETİM KURULU TOPLANTISI
uMaT umumi Mağazalar Türk a.Ş. yönetim Kurulu toplantısı yapıldı. ToBB Başkanı Rifat
Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıya İsTİB Başkan yardımcısı İlhan Koyun-
seven de katıldı. Ülke genelindeki salgın nedeniyle yönetim kurulu toplantısı video konfe-
rans aracılığıyla gerçekleştirildi.
Mayıs-Haziran 2020 11