Page 43 - Sayı-43 Ocak Şubat 2020
P. 43
İSTİB HABER
İSTİB GIDA İSRAFI ÇALIŞMA GRUBU TAM MESAİDE
GıdA İSRAFı PROjESİ İçİN İSTAç İlE İşBİRİğİ
İSTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hak-
kı İsmet Aral, Yönetim Kurulu Sayman Üye-
si Recep Salih Al ve Yönetim Kurulu Üyeleri
Ömer Tekinaslan ile Mehmet Beşir Kılıç’tan
oluşan İSTİB heyeti, “Gıda İsrafı Projesi” kap-
samında Kemerburgaz’daki Kompost ve Geri
Kazanım tesisinde incelemelerde bulundu.
İncelemelerin ardından İSTİB heyeti, İSTAç
Genel Müdürü Mustafa Canlı ile bir toplantı
gerçekleştirirken, İstanbul Ticaret Borsası-
nın Gıda İsrafı Projesi kapsamında ilerleyen
dönemde yapılabilecek ortaklıklar hakkında
fikir teatisinde bulunuldu.
Görüşmede Başkan danışmanı Alper Yeğin,
İSTAç Genel Müdür Yardımcısı Fatih Hoşoğlu,
İşletmeler ve Atık lojistik Müdürü Alparslan
Kiriş, Proje ve İş Geliştirme Müdürü M. Fatih
Peker, Kurumsal Pazarlama ve Müşteri Hiz-
metleri şefi Kemal doğan, İş Geliştirme şefi
Ömer Adil demiröz, Geri Kazanım ve Kom-
post şefi İbrahim Halil Türkeri hazır bulundu. nı Samim Saner ve Tarım Ürünleri Hububat İsrafı Projesi çalışma Grubu” ile bilgi payla-
Bakliyat İşleme ve Paketleme Sanayicileri şımında bulunuldu.
dİlARA KOçAK’TAN SuNuM derneği (PAKdER) ve Tüm Gıda İthalat- Toplantıda, “Kendi Ajansı” yetkilileri “Kamu
çıları derneği (TÜGİdER) Genel Sekreteri
İstanbul Ticaret Borsası Gıda İsrafı çalışma Spotu ve Proje logosu alternatifleri” hak-
Grubu çalışmaları kapsamında diyetisyen Melahat ÖzKAN ile çalışmalar kapsamında kında “Gıda İsrafı çalışma Grubu”na bir su-
dilara Koçak’ın da katıldığı bir toplantı ya- bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, Gıda num gerçekleştirdi.
pıldı. Koçak, toplantıda, gıda israfı hakkın- Güvenliği derneği Başkanı Samim Saner
da görüşleri ve proje destekçisi olduğu Bir- “Gıda Kaybı ve Atığı çalışmaları” hakkında İşTE İSTİB çAlışMA GRuBu
leşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü “Sıfır bir sunum gerçekleştirdi. İstanbul Ticaret Borsası, gıda israfına dikkat
Atık Sıfır Açlık Proje”sindeki gelişmeler hak- çekmek ve kamuoyunda farkındalık oluştur-
kında ayrıntılı bilgi paylaşımında bulundu. İSTİB GıdA İSRAFı PROjESİ çAlışMAlARı mak amacıyla Yönetim Kurulu Başkan Yar-
dEVAM EdİYOR
dımcısı Hakkı İsmet Aral, Yönetim Kurulu
GıdA KAYBı VE ATığı SuNuMu Son olarak Gıda İsrafı Önleme çalışmala- Sayman Üyesi Recep Salih Al, Yönetim Ku-
diğer taraftan İSTİB Başkan Yardımcısı Hak- rı kapsamında “Kendi Ajansı” yetkilileri ve rulu Üyeleri Alaattin Altuntaş, Mehmet Be-
kı İsmet Aral başkanlığındaki Gıda İsrafı ça- Marka İletişim danışmanlığı yetkilisi Filiz şir Kılıç ve Ömer Tekinaslan’dan oluşan bir
lışma Grubu, Gıda Güvenliği derneği Başka- Pak ile birilkte bir toplantı yapılarak, “Gıda çalışma grubu oluşturmuştu.
Ocak-Şubat 2020 41