Page 43 - Sayı-43 Ocak Şubat 2020
P. 43

İSTİB HABER




                  İSTİB GIDA İSRAFI ÇALIŞMA GRUBU TAM MESAİDE




















            GıdA İSRAFı PROjESİ İçİN İSTAç İlE İşBİRİğİ

            İSTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hak-
            kı İsmet Aral, Yönetim Kurulu Sayman Üye-
            si Recep Salih Al ve Yönetim Kurulu Üyeleri
            Ömer  Tekinaslan  ile  Mehmet  Beşir  Kılıç’tan
            oluşan İSTİB heyeti, “Gıda İsrafı Projesi” kap-
            samında Kemerburgaz’daki Kompost ve Geri
            Kazanım tesisinde incelemelerde bulundu.

            İncelemelerin ardından İSTİB heyeti, İSTAç
            Genel Müdürü Mustafa Canlı ile bir toplantı
            gerçekleştirirken, İstanbul Ticaret Borsası-
            nın Gıda İsrafı Projesi kapsamında ilerleyen
            dönemde yapılabilecek ortaklıklar hakkında
            fikir teatisinde bulunuldu.

            Görüşmede Başkan danışmanı Alper Yeğin,
            İSTAç Genel Müdür Yardımcısı Fatih Hoşoğlu,
            İşletmeler ve Atık lojistik Müdürü Alparslan
            Kiriş, Proje ve İş Geliştirme Müdürü M. Fatih
            Peker, Kurumsal Pazarlama ve Müşteri Hiz-
            metleri şefi Kemal doğan, İş Geliştirme şefi
            Ömer Adil demiröz, Geri Kazanım ve Kom-
            post şefi İbrahim Halil Türkeri hazır bulundu.  nı Samim Saner ve Tarım Ürünleri Hububat   İsrafı Projesi çalışma Grubu” ile bilgi payla-
                                                Bakliyat  İşleme  ve  Paketleme  Sanayicileri   şımında bulunuldu.
            dİlARA KOçAK’TAN SuNuM              derneği  (PAKdER)  ve  Tüm  Gıda  İthalat-  Toplantıda, “Kendi Ajansı” yetkilileri “Kamu
                                                çıları  derneği  (TÜGİdER)  Genel  Sekreteri
            İstanbul Ticaret Borsası Gıda İsrafı çalışma                           Spotu ve Proje logosu alternatifleri” hak-
            Grubu  çalışmaları  kapsamında  diyetisyen   Melahat  ÖzKAN  ile  çalışmalar  kapsamında   kında “Gıda İsrafı çalışma Grubu”na bir su-
            dilara Koçak’ın da katıldığı bir toplantı ya-  bir  toplantı  düzenlendi.  Toplantıda,  Gıda   num gerçekleştirdi.
            pıldı. Koçak, toplantıda, gıda israfı hakkın-  Güvenliği  derneği  Başkanı  Samim  Saner
            da görüşleri ve proje destekçisi olduğu Bir-  “Gıda Kaybı ve Atığı çalışmaları” hakkında   İşTE İSTİB çAlışMA GRuBu
            leşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü “Sıfır   bir sunum gerçekleştirdi.  İstanbul Ticaret Borsası, gıda israfına dikkat
            Atık Sıfır Açlık Proje”sindeki gelişmeler hak-                         çekmek ve kamuoyunda farkındalık oluştur-
            kında ayrıntılı bilgi paylaşımında bulundu.  İSTİB GıdA İSRAFı PROjESİ çAlışMAlARı   mak amacıyla Yönetim Kurulu Başkan Yar-
                                                dEVAM EdİYOR
                                                                                   dımcısı  Hakkı  İsmet  Aral,  Yönetim  Kurulu
            GıdA KAYBı VE ATığı SuNuMu          Son olarak Gıda İsrafı Önleme  çalışmala-  Sayman Üyesi Recep Salih Al, Yönetim Ku-
            diğer taraftan İSTİB Başkan Yardımcısı Hak-  rı kapsamında “Kendi Ajansı” yetkilileri ve   rulu Üyeleri Alaattin Altuntaş, Mehmet Be-
            kı İsmet Aral başkanlığındaki Gıda İsrafı ça-  Marka  İletişim  danışmanlığı  yetkilisi  Filiz   şir Kılıç ve Ömer Tekinaslan’dan oluşan bir
            lışma Grubu, Gıda Güvenliği derneği Başka-  Pak ile birilkte bir toplantı yapılarak, “Gıda   çalışma grubu oluşturmuştu.
                                                                                                Ocak-Şubat 2020 41
   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48