Page 10 - borsaaktüel-54k
P. 10
8 İSTİB HABER
7. SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA ZİRVESİ
“İKLİMDEN DAHA HIZLI OLMAK ZORUNDAYIZ!”
Zirvenin açılışında konuşan Tarım ve Orman Ba-
kanı Dr. Bekir Pakdemirli, iklim değişikliğinden
en fazla tarım ve gıdanın etkileneceğine dikkat
çekerek, iklimin etkisiyle 2050’ye kadar tarımsal
verimde yüzde 10-25 düşüş beklendiğini bildirdi.
İyi tarım uygulamaları ve organik tarım faaliyeti-
nin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla çok
sayıda projenin devam ettiğini dile getiren Bakan
Pakdemirli, gıdaların yüzde 90’ının doğrudan ve
dolaylı olarak topraktan üretildiğini söyledi. Bakan
Pakdemirli sözlerini şöyle sürdürdü:
Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS iş birliğin- “İklimden daha hızlı olmak zorundayız. Bu yılki Dün-
de, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle ya Gıda Günü teması, eylemlerimizin sürdürülebilir
“Sürdürülebilir Gıda Zirvesi” yapıldı. Açılışı Tarım bir gelecek için kilit bir rol oynadığını vurguluyor. Ge-
ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tarafından lecek nesiller için artık daha iyi bir üretim, daha iyi bir
yapılan zirvede, “Sürdürülebilir Tarım”, “İklim De- beslenme, daha iyi bir çevre, daha iyi bir yaşam motto-
ğişikliği”, “Gıdada Döngüsellik”, “Dönüşüm için suyla çalışmalarımıza yön vermek zorundayız.”
İnovasyon”, “Tedarik Zinciri Dayanıklılığı”, “Gıda
Perakendeciliği ve Tüketici Davranışları” ile “Bü- Zirve, önde gelen gıda markaları, girişimciler, ya-
tüncül Beslenme” başlıkları masaya yatırıldı. Zir- tırımcılar, kamu ve sivil toplum dahil değişimde
RECEP SALİH AL
veye İSTİB adına Yönetim Kurulu Sayman Üyesi kilit rol oynayan tüm paydaşların katılımıyla ger-
Recep Salih Al katıldı. çekleşti.
İSTİB’E TEŞEKKÜR PLAKETİ
Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak ve lışmalarına desteğinden ötürü Güvenilir Ürün Plat-
Genel Sekreteri Elif Attepe, TOBB Başkan Yardım- formu adına teşekkür plaketi takdim edildi.
cısı ve İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz Toplantıda İSTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardım-
ile Yönetim Kuruluna teşekkür ziyaretinde bulun- cısı İlhan Koyunseven, Yönetim Kurulu Sayman
du. İSTİB Başkanı Ali Kopuz’un desteklediği Gü- Üyesi Recep Salih Al, Yönetim Kurulu Üyeleri
venli2023 İstanbul ürün güvenliği çalışmalarında Zülküf Kopuz, Emre Acar, Ömer Tekinaslan, Zeki
8 ayda 15 bin işletmeye ücretsiz eğitimler verildi. Aslan, Mehmet Beşir Kılıç ve Genel Sekreter Şule
Başkan Kopuz’a gıda sektörü ve ürün güvenliği ça- Karadeniz de yer aldı.