Page 40 - mart-nisan
P. 40
40
40 TRÖPORTAJ HAKAN KOPUZ
İSTİB DEPREM BÖLGESİNDE
“Afetzedelerimizi
sıcak ekmekle
buluşturduğumuz
zaman oluşan
manzara tarif 6 Şubat sabahı Kahramanmaraş merkezli gerçekle- dan karşılandığı sahra fırınında, günde 50 bin ek-
edilemez şen ve 11 ili etkileyen büyük deprem sonrası bölgeye mek üretiliyor. Bazı günler sabah akşam olmak üzere
bir duygu. giden İSTİB Meclis Üyeleri ve AFAD gönüllüsü 7 binlerce simit ve poğaça çeşitleri de yapılıyor.
İnsanların sıcak İSTİB personeli deprem bölgesinde ki çalışmalarını,
ekmeğe temas izlenimlerini ve duygularını dergimize anlattı. DEPREMİN 3. GÜNÜ SICAK EKMEK ÇIKARMAYA BAŞLADIK
ettiklerinde biz BÖLGEYE SAHRA FIRINI KURDUK Sahra fırının kuruluş sürecini İSTİB Meclis Üyesi
bunu kuru da Abdullah Çerman şöyle anlatıyor: “Depremden bir
yeriz demeleri, Deprem sonrası İSTİB Fırıncılık Ürünleri Ticareti gün sonra 5 fırıncı arkadaşımla küçük bir toplantı yap-
Komite Üyesi Abdullah Çerman, ekibi ve ailesiyle tık. İSTİB Başkanımız Ali Kopuz’un yönlendirmeleriy-
küçücük deprem bölgesine ilk gidenlerden. 2011’de yaşanan le Hatay Ohal Valisi Birol Ekici’yle istişare ederek sahra
çocukların sıcak Van depreminde de bulunan ve oradaki insanların fırını kurmak için yola çıktık. Ancak Hatay’a ulaştığı-
simitleri ellerine sıcak ekmekle buluşmasını sağlayan Çerman, uzun mızda 250 m² fırın kuracak kadar düz ve müsait bir
aldıkları zamanki bir süredir İskenderun’da kurulan sahra fırınında ek- zemin bulamadık. Bunun üzerine İskenderun’da askeri
sevinçleri mek, simit, poğaça yaparak afetzedelere birinci elden bir kışlanın içerisinde bize 400 m² bir yer tahsis edildi.
hizmet vererek taze, sıcak ve sağlıklı ürünleri onlarla Elektrik hatlarımız çekildi, su tesisatımız kuruldu. Tek-
bambaşka bir buluşturuyor. Un vb. maliyetlerin İSTİB Başkanı Ali nik ekibin destekleriyle monte işlemi çabucak yapıldı ve
mutluluk.” Kopuz’un önerisiyle İstanbul Ticaret Borsası tarafın- üçüncü günün sabahı ekmek çıkarmaya başladık”