Page 40 - mart-nisan
P. 40

40
           40                       TRÖPORTAJ        HAKAN KOPUZ



                                İSTİB DEPREM BÖLGESİNDE














































           “Afetzedelerimizi
           sıcak ekmekle
           buluşturduğumuz
           zaman oluşan
           manzara tarif        6 Şubat sabahı Kahramanmaraş merkezli gerçekle-  dan karşılandığı sahra fırınında, günde 50 bin ek-
           edilemez             şen ve 11 ili etkileyen büyük deprem sonrası bölgeye  mek üretiliyor. Bazı günler sabah akşam olmak üzere

           bir duygu.           giden İSTİB Meclis Üyeleri ve AFAD gönüllüsü 7  binlerce simit ve poğaça çeşitleri de yapılıyor.
           İnsanların sıcak     İSTİB personeli deprem bölgesinde ki çalışmalarını,
           ekmeğe temas         izlenimlerini ve duygularını dergimize anlattı.   DEPREMİN 3. GÜNÜ SICAK EKMEK ÇIKARMAYA BAŞLADIK
           ettiklerinde biz     BÖLGEYE SAHRA FIRINI KURDUK               Sahra fırının kuruluş sürecini  İSTİB Meclis Üyesi
           bunu kuru da                                                   Abdullah Çerman şöyle anlatıyor:  “Depremden bir
           yeriz demeleri,      Deprem sonrası İSTİB Fırıncılık Ürünleri Ticareti  gün sonra 5 fırıncı arkadaşımla küçük bir toplantı yap-
                                Komite Üyesi Abdullah Çerman, ekibi ve ailesiyle  tık. İSTİB Başkanımız Ali Kopuz’un yönlendirmeleriy-
           küçücük              deprem bölgesine ilk gidenlerden. 2011’de yaşanan  le Hatay Ohal Valisi Birol Ekici’yle istişare ederek sahra
           çocukların sıcak     Van depreminde de bulunan ve oradaki insanların  fırını kurmak için yola çıktık. Ancak Hatay’a ulaştığı-

           simitleri ellerine   sıcak ekmekle buluşmasını sağlayan Çerman, uzun  mızda 250 m² fırın kuracak kadar düz ve müsait bir
           aldıkları zamanki    bir süredir İskenderun’da kurulan sahra fırınında ek-  zemin bulamadık. Bunun üzerine İskenderun’da askeri
           sevinçleri           mek, simit, poğaça yaparak afetzedelere birinci elden  bir kışlanın içerisinde bize 400 m² bir yer tahsis edildi.
                                hizmet vererek taze, sıcak ve sağlıklı ürünleri onlarla  Elektrik hatlarımız çekildi, su tesisatımız kuruldu. Tek-
           bambaşka bir         buluşturuyor. Un vb. maliyetlerin İSTİB Başkanı Ali  nik ekibin destekleriyle monte işlemi çabucak yapıldı ve
           mutluluk.”           Kopuz’un önerisiyle İstanbul Ticaret Borsası tarafın-  üçüncü günün sabahı ekmek çıkarmaya başladık”
   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45