İstanbul Ticaret Borsası

            

  • HABERLER
  • İSTANBUL ODALARI VE BORSA MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTANBUL ODALARI VE BORSA MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI
    (09.04.2025 . 21:51:40) (Okuma: 144)

    İstanbul iş dünyasının TOBB çatısı altındaki en büyük temsilcileri bir araya geldi.

    İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB), İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın (DTO)  katılımıyla gerçekleşen “İstanbul Odaları ve Borsa Müşterek Yönetim Kurulları Toplantısı” İTO Başkanı Şekib Avdagiç’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

    Toplantıya İSTİB adına Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, Meclis Başkanı Ahmet Bülent Kasap, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İlhan Koyunseven ve Hakkı İsmet Aral, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Recep Salih Al, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Beşir Kılıç, Murat Çalışkan ve Yavuz Hacıömeroğlu, Genel Sekreter İbrahim Eroğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Şen katılırken diğer oda yönetim kurulu üyeleri ve genel sekreterleri de toplantıda hazır bulundu.

    Toplantıda yaptığı konuşmada, Borsa olarak iki konuyu gündeme taşımak istediklerini belirten İSTİB Başkanı Ali Kopuz “İstanbul için önemli olduğunu düşündüğümüz bu konularda ortak hareket ederek, sorunları çözeceğimize, İstanbul’umuzu layık olduğu yerlere getirebileceğimize inanıyorum” dedi.

    İlk olarak son yıllarda motokurye sayısında ciddi oranda artış olduğunu ve bu durumun trafik güvenliği açısından ciddi problemler oluşturduğunu ifade eden Kopuz “2020-25 yılları arasında, İstanbul’daki motorlu taşıt sayısı yüzde 39, motosiklet sayısı yüzde 139 artmış. Aynı şekilde, 2020-23 yılları arasında, ülke genelinde ölümlü ve yaralanmalı kazaya karışan motorlu taşıt sayısı yüzde 60, motosiklet sayısı yüzde 102 artış göstermiş. Bu nedenle, motosikletli kurye soruna dikkat çekilmesi, üyelerimize danışılarak sorun tespiti ve çözüm önerilerinin üretilmesi ve hayata geçmesi için, girişimlerde bulunmak üzere, bir çalışma yapılması konusunun, tartışılmasını öneriyoruz” dedi.

    İstanbul’un turizm potansiyeline de dikkat çeken Başkan Kopuz, konuşmasına şöyle devam etti; “İstanbul, 2024 yılında 23 milyon ziyaretçi ağırlayarak dünya genelinde en çok ziyaret edilen şehirler arasında ikinci sıraya yükseldi. Bu gerçekten büyük bir başarı… Ancak, bu yüksek ziyaretçi sayısına rağmen, marka şehirler endeksinde 51. sırada yer alması, şehir algısının ve marka değerinin istenilen seviyede olmadığını göstermektedir. Güçlü bir marka şehir algısı, yalnızca ziyaretçi sayısını artırmakla kalmaz, aynı zamanda şehre gelen turistlerin harcama düzeylerini de yükseltir. Örneğin, Küresel Marka Şehirler listesinin ilk sırasındaki Londra’da bir turist ortalama 1.860 dolar harcarken, bu rakam İstanbul’da 1.200 dolara düşüyor. Yani Londra’ya giden bir turist, İstanbul’a gelene oranla yüzde 55 daha fazla para harcıyor. Kısaca marka şehir olmak, sadece bir imaj meselesi değildir. Aynı zamanda şehrin ekonomik kazanımları üzerinde ciddi bir etkisi vardır. İstanbul’un güçlü marka şehirler arasına katılması, yalnızca yabancı ziyaretçi sayısını değil, aynı zamanda turizm gelirlerini de nitelikli biçimde artıracaktır. Bu nedenle şehrimizin potansiyelini en üst düzeye çıkarmak amacıyla, tüm paydaşların bu hedef doğrultusunda birleşmesi ve neler yapılabileceğinin ortak akılla tartışılmasını öneriyoruz.”

    Hem dünya hem de Türkiye gündemine dair konuların görüşüldüğü İstanbul Odaları Müşterek Yönetim Kurulları Toplantısında ayrıca iş dünyasının güncel sorunları ve çözüm önerileri de tartışıldı.

     

     

     





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?


Tarım ve Orman Bakanlığı (Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı)/Kamu Spotu-2