İstanbul Ticaret Borsası

            

  • HABERLER
  • İSTİB MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    İSTİB MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI
    (27.03.2025 . 18:55:51) (Okuma: 104)

    İstanbul Ticaret Borsası Meslek Komiteleri Müşterek toplantısı Tuzla Hizmet binasında yapıldı.

    İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz toplantının açılışında yaptığı konuşmada, sektör sorunlarının Müşterek Toplantılar sayesinde dile getirildiğini ve ortak çözüm önerilerinin arandığını ifade ederek “Sesimizi yetkililere duyurmak için ne yapmamız gerektiğini bu platformda konuşuyoruz. Bu sorunları bir çatı altında tartışmamızın en olumlu tarafı ise farklı sektörlerdeki benzer sorunları tespit etme olanağı bulmamız oluyor. Et sektöründeki bir sorunun benzerinin süt sektöründe de olduğunu görebiliyoruz. Ve bu sayede çözüm önerilerimizi daha kapsamlı bir biçimde geliştiriyoruz” dedi.

    Enflasyon tarafında olumlu gelişmelerin olduğunu söyleyen Başkan Kopuz “Ancak ekonomideki canlanma istediğimiz noktada değil. Reel sektörün, özellikle sanayi sektörünün güçlendirilmesine ihtiyaç var. Bu doğrultuda, finansmana erişim kanallarının açık tutulması, reel sektör ve özellikle KOBİ’ler için hayati önemde” ifadelerini kullandı.

    Son dönemde Komiteler olarak daha aktif çalışıldığını bunu Yönetimin gündemine gelen Komite kararlarındaki artıştan görebildiklerini ve “gıda güvenliği” başlığı altında birçok komite kararının olduğunu söyleyen Başkan Kopuz “Gıda boyası, pestisit, Antep fıstığındaki aflatoksin gibi nedenlerle denetimlerin sıklaştırılması talep ediliyordu. Bu konuları da Bakanlıklara ayrı ayrı ilettik. Diğer yandan, önceki müşterek toplantıda gündeme getirdiğiniz konulardan, patateste arz fazlası sebebiyle ihracatının teşvik edilmesi, fırınlara TMO tarafından indirimli un tahsisi, fındıkta kahverengi kokarcaya karşı tedbirler alınması taleplerinizi ilgili bakanlıklara aktardık” dedi.

    Borsanın coğrafi işaretlerle ilgili çalışmalarına da değinen Ali Kopuz, “Biliyorsunuz İstanbul Simidini tescil ettirmek için başvurumuzu yapmıştık. Süreci takip ediyoruz. Aynı zamanda, Karaköy Poğaçası ve Yedikule Marulunun başvurularını da Türk Patent Enstitüsüne yaptık. Araştırma ve bilgi toplama aşamasında olduğumuz İstanbul’a özgü çeşitli tarım ve gıda ürünleri de mevcut. İnşallah önümüzdeki aylarda güzel haberler de almış olacağız” şeklinde konuştu.

    Açılış konuşmalarının ardından İK tarım Üssü Başka İsmail Kemaloğlu “Tarım Piyasalarındaki Gelişmeler”, Prof. Dr. Nevzat Artık ise “Gıda Güvenliği” başlıklı birer sunum gerçekleştirerek üyelerin konuyla ilgili sorularını cevaplandırdılar.

    Sunumların ardından Burhan Metin moderatörlüğünde, tüm meslek komiteleri sorun ve çözüm önerilerini dile getirdiler.

     





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?


Tarım ve Orman Bakanlığı (Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı)/Kamu Spotu-2