Page 55 - borsaaktüel-42k
P. 55
İSTİB Başkanı Ali Kopuz, kırmızı et sektörü çalıştayında konuştu:
KIRMIZI ET SEKTÖRÜNDE ŞURA’YA HAZIRLANIYORUZ
Kırmızı et sektörü, tüm boyutlarıyla İstanbul Ticaret Borsası’nda masaya
yatırıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İSTİB Başkanı Ali Kopuz, artan
nüfusu beslemekte zorluk çekilebileceğini bunun için tarımda dönüşümün
şart olduğunu kaydetti.
İstanbul Ticaret Borsası, kırmızı et sektörü- sı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. dr. Murat
nün tüm paydaşlarını bir araya getirerek, so- Arslan, İstanbul Perakendeci Kasaplar esnaf
runların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı ge- Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Taş-
niş kapsamlı bir çalıştaya ev sahipliği yaptı. yurt, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu
Başkan Yardımcısı Bülent Arman, İzmir Ti-
TüM TArAFlAr TOPlAnTıdAYdı caret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Ömer
Gökhan Tuncer ve sektör temsilcileri katıldı.
İstanbul Ticaret üniversitesi Yaratıcı eko-
nomi Araştırma Merkezi Müdürü Burhan
Metin’in moderatörlüğünde yapılan top- “GıdA SAvunMA KAdAr HAYATİdİr”
lantıya İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü, Muhammet nuri Coşkun, ulusal Kırmızı et İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz,
Ahmet Yavuz Karaca, İstanbul Büyükşehir Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet yaptığı açılış konuşmasında, hayvancılık ve
Belediyesi Muhtarlıklar ve Gıda daire Başka- Hacıince, Kırmızı et Sanayicileri ve üreti- tarım politikalarının önemine dikkat çeke-
nı Sabriye zuhal Bostan, İstanbul Büyükşe- cileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet rek, “Bu politikalar, toplumun sadece bugü-
hir Belediyesi veteriner Hizmetleri Müdürü Yücesan, İstanbul veteriner Hekimler Oda- nünü değil geleceğini de etkiler” dedi.
Kasım-Aralık 2019 53