İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • BAŞKAN KOPUZ "TOPRAK KALİTEMİZİ KORUMAK ELİMİZDE…”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    BAŞKAN KOPUZ "TOPRAK KALİTEMİZİ KORUMAK ELİMİZDE…”
    (17.06.2019 . 13:12:13) (Okuma: 1175)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz: “Toprak kalitemizi korumak elimizde…”

     

    Toprak Bayramı ve Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü dolayısıyla bir açıklama yapan İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, toprağın en önemli zenginliğimiz olduğunu hatırlatarak, “Toprak kalitemizi korumak elimizde” dedi.

     

    Toprak erozyonu ve kalitesinin azalmasının dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğunu belirten Ali Kopuz şunları söyledi: “Bugün Toprak Bayramı. 1945’te kutlanmaya başlanan zamanla unutulan bir bayram, son yıllarda tekrar kutlanmaya başladı. Çünkü toprağın önemi yine anlaşıldı. Toprak, ülkemizin en önemli zenginliğidir. Dünyanın en verimli topraklarına sahip ülkelerinden biriyiz. Hem bunun için şükretmeli, hem de bu zenginliğimizi korumak için mücadele etmeliyiz. Mücadele etmeliyiz, çünkü toprak kalitemizi korumak elimizde…”

     

    Jeolojik nedenlerden arazinin yanlış kullanımına kadar birçok nedenle toprak kalitesinin azaldığını, hatta yok olduğunu belirten İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Toprak kaybı neticesinde, doğanın düzeni bozuluyor, arazi verimi düşüyor, tarım alanları kullanılamaz hale geliyor. Yani toprak hayat vermeyi kesiyor” dedi.

     

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, toprak kalitesinin korunması için alınacak birçok tedbir ve yapılacak birçok çalışma olduğuna dikkat çekti: “Öncelikle arazilerimizin yetenek ve sınıflarına göre kullanımı için planlamalar yapılmalı. Bu konuda daha önce de yaptığımız açıklamalar var ve Bakanlığımız isabetli adımlar atmaktadır. Çiftçilerimizin eğitim çalışmaları artırılarak sürdürülmeli. Erken otlatılma ve keçi otlatılması konusunda önlemler artırılmalı. Son yıllarda süren başarılı ağaçlandırma çalışmaları hız kesmemeli.”

     

    Türkiye’nin erozyonla mücadele konusunda dünyanın en etkin tedbirlerini alan birkaç ülkesinden biri olduğunu hatırlatan İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Hem ağaçlandırma çalışmalarında, hem de toprak kaybının azaltılması konusunda olağanüstü başarılı çalışmalar yapılıyor. 1970 yılında yılda 500 milyon ton toprak kaybımız olurken 2018 yılında bu miktar 154 milyon tona kadar düşürüldü. Bu çalışmaların gelecek nesillere borcumuz olduğu inancıyla her zaman destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

     





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?