Page 33 - Sayı-43 Ocak Şubat 2020
P. 33
İSTİB HABER
talep karşılık buldu. Açıklanan bu destek ile üzerinden işlem görürken çörekotu, sumak lantının Borsada düzenlendiğini kaydeden
sofralık zeytinin kayıt altına alınması kolay- ve nanede uygulanan yüzde 8’lik KdV oranı- Başkan Kopuz, bu toplantı sonuçlarının ra-
laşacak. zeytin üretim ve tüketimin artması nın düzeltilmesi talebi olduğunu hatırlatan por olarak 3. Tarım Orman şurasına ileti-
sağlanacak. Merdiven altı üretimin önü ke- Başkan Kopuz, şunları söyledi: leceğini belirtti. Başkan Kopuz, “16. Canlı
silecek. Böylece, sektörde yaşanan haksız “KdV oranlarındaki bu eşitsizliğin tağşiş, Hayvan Ticareti Meslek Komitesini yakından
rekabeti bitirmek için bir adım daha atmış haksız rekabet ve kayıt dışılığa yol açtığı ilgilendiren, Hayvan Hastalıklarıyla Mücade-
olacağız” diye konuştu. le ve Hayvan Hareketleri Genelgesi konusun-
ve haksız kazanca sebep olduğu aşikârdır.
Bu duruma kayıtsız kalamazdık. Bu yüzden; da Borsamız Canlı Hayvan ve Et şubesinde
“BAşKAN HİSARCıKlıOğlu’NA TEşEKKÜR”
nane, sumak ve çörekotunda uygulanan kamu ve sektör temsilcilerinin katılımıyla bir
Başkan Kopuz, konunun yakından takipçisi KdV oranının, ülkemizde üretilen diğer ba- toplantı gerçekleştirdik” bilgisini verdi.
olan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na haratlarda olduğu gibi %8’den %1’e düşü-
teşekkür ederek, “Borsamız 2019-2020 rülmesi talebimizi, ilgili Bakanlıklarımıza YuMuRTA SEKTÖRÜ İçİN YAPılANlAR
sezonunda, Türkiye’nin zeytin ve zeytinya- iletilmek üzere, 3 Ekim tarihinde TOBB’a Başkan Kopuz, 21. Yumurta Ticareti Meslek
ğı rekoltesi tespitinde, önemli katkılarda bildirdik. Bu konunun da takipçisi olacağız.” Komitesi’nin de ırak hükümetinin yumurta
bulunmuştur. Yapılan bu çalışmalara İSTİB ihracatına uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle
adına katkı veren meclis üyemiz Osman KıRMızı ET İçİN YAPılAN çAlışMAlAR sektörün zor durumda kaldığını kendilerine
Berberoğlu’na, bir kez de huzurlarınızda Kırmızı Et Ticareti Meslek Komitesinden
teşekkür etmek istiyorum” açıklamasında ilettiğini belirterek bu konuda yaptıklarını
bulundu. gelen talep üzerine geniş katılımlı bir top- şöylece özetledi:
“BAHARATTA YÜKSEK KdV’NİN
TAKİPçİSİYİz”
İSTİB’in çalışmaları hakkında da bilgi ve-
ren Başkan Kopuz “5. Gıda Ürünleri Pera-
kende Ticareti Meslek Komitesi’nin bir top-
lantı talebi vardı. PERdER ve İTO üyeleriyle
beraber, perakendecilerin sorunlarının gö-
rüşüldüğü, verimli bir zümre toplantısını 16
Mayıs’ta Borsamızda düzenledik” dedi.
Aynı şekilde 24. Baharat ve Bal Ticareti
Meslek Komitesi Üyesi Emin demirci’nin
Türkiye’de baharat olarak kullanılmakta
olan birçok tarım ürünü yüzde 1 KdV oranı
Ocak-Şubat 2020 31