Page 10 - Sayı 56 Mart-Nisan
P. 10
8 İSTİB HABER
Süt ve süt ürünleri sektörü İSTİB’de toplandı
SÜT SEKTÖRÜ KATMA DEĞERLİ
ÜRÜNLERLE GELİŞİR
İstanbul Ticaret Borsası’nın düzenlediği ‘Borsa Kurulu Üyesi Zülküf Kopuz, İSTİB Süt Ürünleri
Meydanı’nda Sektörler Konuşuyor’ toplantılarının Toptan Ticareti Meslek Komitesi Başkanı Turan
ikincisinde süt ve süt ürünleri sektörünün sorun- Saygılı ve İSTİB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve
ları konuşuldu. 17 Şubat Perşembe günü webinar Süt Ürünleri Perakende Ticareti Komitesi Üyesi Re-
ortamında gerçekleştirilen, Süt ve Süt Ürünlerinde cep Salih Al konuşmacı olarak katıldı.
Ulusal Stratejiler başlıklı toplantıya sektörün tüm
ana paydaşları katılım gösterdi. Bu bağlamda topla-
tıya Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel “TÜRKİYE, POTANSİYELİNİ HENÜZ AÇIĞA ÇIKARAMADI”
Müdürü Zekeriya Erdurmuş, Ulusal Süt Konseyi Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak’ın
Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Can, Yöresel Ürünler moderatörlüğünde yapılan etkinliğin açılış konuş-
ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİ- masını gerçekleştiren İSTİB Yönetim Kurulu Baş-
TA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Gündoğdu
Gıda Yönetim Kurulu Başkanı ve İSTİB Yönetim kanı Ali Kopuz, ülkelerin gıdada kendi kendine
yetebilme stratejisine yöneldiği bir dönemden ge-
çildiğini hatırlattı. Başkan Kopuz, “Ülkemiz, in-
sanlığın en önemli besin kaynaklarından olan süt
ürünlerinde, muazzam potansiyeli olan bir coğraf-
yada bulunuyor. Ancak bu potansiyeli henüz açığa
çıkarabilmiş değiliz. Örneğin, Türkiye’deki merala-
rın küçükbaş hayvancılığa daha elverişli olmasının
avantajını, henüz süt ürünlerimize yansıtamadık.
Diğer taraftan, süt ineklerinin kesime gitmesinin,
süt sektörüne olan olumsuz etkilerini, ben kırmızı
et sektöründen gelen biri olarak her mecrada ısrarla
* CELAL TOPRAK dile getiriyorum” diye konuştu.