Page 10 - Sayı 56 Mart-Nisan
P. 10

8                        İSTİB HABER




                                Süt ve süt ürünleri sektörü İSTİB’de toplandı

                                SÜT SEKTÖRÜ KATMA DEĞERLİ



                                ÜRÜNLERLE GELİŞİR


































                                İstanbul  Ticaret Borsası’nın düzenlediği ‘Borsa   Kurulu Üyesi Zülküf Kopuz, İSTİB Süt Ürünleri
                                Meydanı’nda Sektörler Konuşuyor’ toplantılarının   Toptan  Ticareti Meslek Komitesi Başkanı  Turan
                                ikincisinde süt ve süt ürünleri sektörünün sorun-  Saygılı ve İSTİB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve
                                ları konuşuldu. 17 Şubat Perşembe günü webinar   Süt Ürünleri Perakende Ticareti Komitesi Üyesi Re-
                                ortamında gerçekleştirilen, Süt ve Süt Ürünlerinde   cep Salih Al konuşmacı olarak katıldı.
                                Ulusal Stratejiler başlıklı toplantıya sektörün tüm
                                ana paydaşları katılım gösterdi. Bu bağlamda topla-
                                tıya Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel   “TÜRKİYE, POTANSİYELİNİ HENÜZ AÇIĞA ÇIKARAMADI”
                                Müdürü Zekeriya Erdurmuş, Ulusal Süt Konseyi   Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak’ın
                                Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Can, Yöresel Ürünler   moderatörlüğünde yapılan etkinliğin açılış konuş-
                                ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİ-  masını gerçekleştiren İSTİB Yönetim Kurulu Baş-
                                TA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Gündoğdu
                                Gıda Yönetim Kurulu Başkanı ve İSTİB Yönetim   kanı Ali Kopuz, ülkelerin gıdada kendi kendine
                                                                           yetebilme stratejisine yöneldiği bir dönemden ge-
                                                                           çildiğini hatırlattı. Başkan Kopuz, “Ülkemiz, in-
                                                                           sanlığın en önemli besin kaynaklarından olan süt
                                                                           ürünlerinde, muazzam potansiyeli olan bir coğraf-
                                                                           yada bulunuyor. Ancak bu potansiyeli henüz açığa
                                                                           çıkarabilmiş değiliz. Örneğin, Türkiye’deki merala-
                                                                           rın küçükbaş hayvancılığa daha elverişli olmasının
                                                                           avantajını, henüz süt ürünlerimize yansıtamadık.
                                                                           Diğer taraftan,  süt ineklerinin kesime gitmesinin,
                                                                           süt sektörüne olan olumsuz etkilerini, ben kırmızı
                                                                           et sektöründen gelen biri olarak her mecrada ısrarla
                                *  CELAL TOPRAK                            dile getiriyorum” diye konuştu.
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15