Page 39 - borsaaktuel-69
P. 39

MAYIS-HAZİRAN 39




            İSTİB Meclis Üyesi Süleyman Tarakçı:


            “ENFLASYONUN TEK SORUMLUSU



            HİZMET SEKTÖRÜ DEĞİL”





            İSTİB Meclis Üyesi Süleyman Tarakçı, enflasyonu
            hizmet sektörünün artırdığı yorumlarına değinerek,
            “Bir tane dernek başkanının ağzıyla toplum yanlış
            yönlendirilmemeli. Hizmet sektörü çalıştırdığı insan
            sayısı ve oluşturduğu insan kaynağıyla ekonomiyi
            birçok alanda domine ediyor. Bir sektörü yargılamak
            bu kadar kolay olmamalı” diye konuştu.

            “YANLIŞ AÇIKLAMALARLA TOPLUMU AYRIŞTIRMAYALIM”

            Yanlış açıklamalar ile toplumun ayrıştırılmaması için
            açıklama yapanların hassas davranmalarını isteyen
            Tarakçı,  hizmet  sektörüyle  alakalı  sosyal  medyada
            gündeme gelen boykota temas ederek, şunları söyledi:

            “Geçtiğimiz yıl Ekim ayında yerli şeker fasulyesinin
            kilosunu 280 TL’den alan meslektaşlarım var. İthal
            ve yerli fasulyenin arasında 40-45 günlük kadar fark
            var. İthal ürün gelmesinden sonra fiyatlar 200 TL’ye
            kadar aşağı düşüyor. Sektöre atıldığım 2006 yılında
            1 kg şeker fasulyesinin fiyatı 5 TL’ydi. Şu anda fi-
            yatlar 240-250 TL bandında. Dolayısıyla gıdadaki
            enflasyonun tüketici enflasyonunun üzerinde seyret-
            mesinden dolayı hizmet sektörünün satış fiyatları o
            minvalde belirlenmektedir.”                olmalıyız” şeklinde konuştu.
                                                       Meclis Üyesi Tarakçı, halkla ilişkiler çalışmalarıyla   “Ülkemizin
            BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK YEŞİL DÖNÜŞÜM İLE     küçükbaş üretiminin teşvik edilmesi gerektiğini ifade   toprakları
            DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR                             ederek, “Ülkemizin toprakları ve meraları, büyükbaş  ve meraları,

            Tarakçı, Yeşil Dönüşüm ile beraber dünyada büyük-  hayvandan ziyade küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine  büyükbaş
            baş hayvan varlığının ortadan kaldırılmasının ve ye-  uygundur. Küçükbaş hayvan üretiminin artırılması   hayvandan
            rine bazı ürünlerin ikame edilmeye çalışıldığını ileri  lazım. Bunun için de tüketim özendirilmeli” dedi.  ziyade küçükbaş
            sürdü. Tarakçı, “Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatına                                   hayvan
            uyum yasaları çerçevesinde sera gazı emisyonlarının  YÖRESEL MUTFAK, KÜLTÜR EMPERYALİZMİNE KARŞI…  yetiştiriciliğine
            azaltılması hedeflenirken büyükbaş hayvan varlığı-
            nın azaltılması düşünülüyor. Tükettiği su, yediği ot,   Yöresel mutfakların önemi hakkında da konuşan   uygundur.
            saldığı gaz miktarı sebebiyle büyükbaş hayvanların   Süleyman Tarakçı, yöresel mutfakların, kültür em-  Küçükbaş hayvan
            dünyamıza zarar verdiği gibi bir algı oluşturuluyor,   peryalizmine karşı bir direnç olduğu ifade ederek,   üretiminin
            eğer öyle ise, hepsini dönüşüm adı altında kaldır-  “Yöresel mutfakların markalaşması ve sürdürüle-  artırılması
            sınlar. Ama yerine gelecek ürünler konusunda dik-  bilirliği  kültür  emperyalizmine  karşı  bir  dirençtir.   lazım. Bunun
            katli olmamız gerekiyor. Geçtiğimiz toplantılarda da  Sosyal dönüşümün bir nebze de olsa engellenmesi
            dile getirdiğim böceklerin yiyecek olarak kullanılma  adına yöresel mutfakların korunarak büyütülmesi  için de tüketim
            projesi bu alternatiflerden biridir. Bu konuda uyanık  gerekiyor” ifadelerini kullandı.  özendirilmeli.”
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44