Page 45 - borsaaktuel-73-k
P. 45

OCAK-ŞUBAT 45
                                                                                                                 45
                                                                                                      OCAK-ŞUBAT


            MARMARA ÜPAK YÖNETİMİ ÇANAKKALE’DE

























            İSTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı İs-  Deniz, Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başka-
            met Aral, Çanakkale Ticaret Borsası ev sahipliğinde  nı Özer Cin, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu
            düzenlenen Marmara Ürün Piyasası Aracı Kurumu   Başkanı Özay Öztürk, Sakarya Ticaret Borsası Yöne-
            (ÜPAK) Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. Mar-  tim Kurulu Başkanı Mustafa Genç, Karacabey Tica-
            mara ÜPAK çalışmaları ve gündem maddeleri görü-  ret Borsası Başkanı Murad Bertan, Susurluk Ticaret
                                                       Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Göçer, Sakarya
            şüldüğü toplantıya şu isimler katıldı:
                                                       Ticaret Borsası  Yönetim Kurulu Başkan  Yardımcısı
            Marmara ÜPAK Yönetim Kurulu ve Tekirdağ Ticaret   Nizamettin Sarı, Marmara Ürün Piyasası Aracı Kuru-
            Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarı, Çanak-  mu AŞ Genel Müdürü Can Şatıroğlu ve İş Kontrol ve
            kale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah  Risk Yönetimi Sorumlusu Huriser Karaman.



            “İSTANBUL’UN YÜZDE 16’SI TARIM ALANI”



            İSTİB Meclis Üyeleri Şerafettin Taştan ve Abdullah
            Çerman, TOBB Hizmet Sektör Meclisi Başkanı ve
            İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi Hüseyin Boz-
            dağ’ın  ev  sahipliğinde  düzenlenen  “Gıda  İsrafında
            Farkındalık” toplantısına katıldı.

            Toplantıda konuşan Türkiye’de İş Dünyası Dergisi
            Genel Yayın Yönetmeni Celal Toprak, gıdanın üçte
            birinin israf edildiğine dikkat çekerek, “Yediğimiz
            içtiğimiz her şeyin üçte birini israf ediyoruz ve bu
            durum bize enflasyon ve gelir dağılımındaki denge-  si gerekiyor. Bir önceki yıl Cumhuriyet rekoru olan
            sizlik olarak yansıyor” dedi.
                                                       139 milyon tonluk bir üretim gerçekleştirdik, fakat
            Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar da İstan-  35 milyon tonluk da bir kaybımız var” diye konuştu.
            bul’un yüzde 16’sının tarım alanından oluştuğuna
            dikkat çekerek, “İstanbul  aynı  zamanda 863  bin   Gıda israfının azaltılması için atılacak adımlar ve far-
            dekarlık tarım arazisi bulunan, 769 bin dekarlık bir   kındalık oluşturma yöntemlerinin ele alındığı toplan-
            alanda da üretim gerçekleştirmiş olduğumuz bir saha.   tıya İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar,
            Gıda ile ilgili bir konudan bahsedeceksek, başlangıç  Türkiye’de İş Dünyası Dergisi Genel Yayın Yönetme-
            noktamız üretim olmalı. Nasıl üretim yapıyoruz?  ni Celal Toprak, İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi
            Hangi şartlar altında üretiyoruz? Bunların bilinme-  Mehmet Çakıcıoğlu ve sektör temsilcileri katıldı.
   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50