Page 45 - borsaaktuel-73-k
P. 45
OCAK-ŞUBAT 45
45
OCAK-ŞUBAT
MARMARA ÜPAK YÖNETİMİ ÇANAKKALE’DE
İSTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı İs- Deniz, Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başka-
met Aral, Çanakkale Ticaret Borsası ev sahipliğinde nı Özer Cin, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu
düzenlenen Marmara Ürün Piyasası Aracı Kurumu Başkanı Özay Öztürk, Sakarya Ticaret Borsası Yöne-
(ÜPAK) Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. Mar- tim Kurulu Başkanı Mustafa Genç, Karacabey Tica-
mara ÜPAK çalışmaları ve gündem maddeleri görü- ret Borsası Başkanı Murad Bertan, Susurluk Ticaret
Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Göçer, Sakarya
şüldüğü toplantıya şu isimler katıldı:
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Marmara ÜPAK Yönetim Kurulu ve Tekirdağ Ticaret Nizamettin Sarı, Marmara Ürün Piyasası Aracı Kuru-
Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarı, Çanak- mu AŞ Genel Müdürü Can Şatıroğlu ve İş Kontrol ve
kale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Risk Yönetimi Sorumlusu Huriser Karaman.
“İSTANBUL’UN YÜZDE 16’SI TARIM ALANI”
İSTİB Meclis Üyeleri Şerafettin Taştan ve Abdullah
Çerman, TOBB Hizmet Sektör Meclisi Başkanı ve
İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi Hüseyin Boz-
dağ’ın ev sahipliğinde düzenlenen “Gıda İsrafında
Farkındalık” toplantısına katıldı.
Toplantıda konuşan Türkiye’de İş Dünyası Dergisi
Genel Yayın Yönetmeni Celal Toprak, gıdanın üçte
birinin israf edildiğine dikkat çekerek, “Yediğimiz
içtiğimiz her şeyin üçte birini israf ediyoruz ve bu
durum bize enflasyon ve gelir dağılımındaki denge- si gerekiyor. Bir önceki yıl Cumhuriyet rekoru olan
sizlik olarak yansıyor” dedi.
139 milyon tonluk bir üretim gerçekleştirdik, fakat
Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar da İstan- 35 milyon tonluk da bir kaybımız var” diye konuştu.
bul’un yüzde 16’sının tarım alanından oluştuğuna
dikkat çekerek, “İstanbul aynı zamanda 863 bin Gıda israfının azaltılması için atılacak adımlar ve far-
dekarlık tarım arazisi bulunan, 769 bin dekarlık bir kındalık oluşturma yöntemlerinin ele alındığı toplan-
alanda da üretim gerçekleştirmiş olduğumuz bir saha. tıya İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar,
Gıda ile ilgili bir konudan bahsedeceksek, başlangıç Türkiye’de İş Dünyası Dergisi Genel Yayın Yönetme-
noktamız üretim olmalı. Nasıl üretim yapıyoruz? ni Celal Toprak, İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi
Hangi şartlar altında üretiyoruz? Bunların bilinme- Mehmet Çakıcıoğlu ve sektör temsilcileri katıldı.