İstanbul Ticaret Borsası

               

  • DUYURULAR
  • HAYVANCILIK DESTEKLEMELERİ UYGULAMA TEBLİĞİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

     

    Tarih: 19.08.2024

    Konu: Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği

    Açıklama: Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği (No: 2024/23) 17.08.2024 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.  

    Tebliğ ile;

    Hayvancılığın geliştirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması, hayvancılık politikalarının yürütülmesinde etkinliğin artırılması, üretim, verimlilik ve kalitenin artırılması, yerli hayvan genetik kaynaklarının korunması ve geliştirilmesi ile hayvan hastalıklarıyla mücadele ve sağlıklı hayvansal üretim için yetiştiricilerin desteklenmesi düzenlenmiş, 2024-2026 Yıllarında Yapılacak Hayvancılık Desteklemelerine İlişkin Kararda yer alan hayvancılık desteklemelerine ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir.

    Tebliğe göre;

    Büyükbaş hayvancılık destekleri kapsamında;

    • Destekleme takvim yılı içerisinde doğmuş,  programlı aşıları tamamlanmış, TÜRKVET’te kayıtlı, 4 ay ve üzeri yaşta buzağı/malak için hastalıktan ari işletmeler hariç 500 baş ile sınırlı olmak üzere her buzağı/malak için bir kez destekleme ödemesi yapılacaktır.
    • Süt havzası olarak belirlenen illerden Amasya, Çorum, Tokat, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Muş, Erzurum ve Tunceli illerinde doğan ve TÜRKVET’te sayılan sütçü ırkı ve bunların melezleri buzağılarına ve malaklara, besi havzası olarak belirlenen Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Sivas, Şırnak, Tunceli ve Van illerinde doğan ve TÜRKVET’te sayılan kombine ırk, etçi ırkı ve bunların melezleri buzağılarına ve malaklara ilave destek verilecektir.
    • Suni tohumlama veya embriyo transferi sonucu doğan, aile işletmelerinde doğan, kadın veya genç çiftçilerin işletmelerinde doğan, birinci derece tarımsal amaçlı örgütlere üye olan yetiştiricilerin işletmesinde doğan buzağı/malaklara tebliğ de yer alan şartların sağlanmış olması koşuluyla ilave destek verilecektir.

    Küçükbaş hayvancılık destekleri kapsamında,

    • Destekleme takvim yılı içerisinde doğmuş, küpelenmiş, TÜRKVET’e kayıtlı ve doğduğu işletmede en az 4 ay  ve üzeri süreyle yaşamış kuzu ve oğlaklar için desteklemeye ilişkin diğer şartların da sağlanması kaydıyla destekleme ödemesi yapılacaktır.
    • Her kuzu ve oğlak için bir kez destekleme ödemesi yapılacak, çoklu doğumlarda her bir kuzu ve oğlak desteklemeden faydalandırılacaktır.
    • Aile işletmesinde doğan tüm oğlaklara ve dişi kuzulara, yetiştirici, kadın veya genç çiftçi ise doğan tüm oğlaklara ve dişi kuzulara, birinci derece tarımsal amaçlı örgütlere üye olan yetiştiricilerin işletmelerinde doğan tüm oğlak ve kuzulara ilave destek verilecektir.
    • Destekleme yılı son gününde TÜRKVET’ten alınan verilere göre en az 100 baş anaç koyun-keçi varlığına sahip, damızlık koyun keçi yetiştiricileri il birliğine üye ve birlik olmayan illerdeki işletmelere en fazla bir sürü yöneticisi için sadece 100 baş üzerinden ilave destek ödenecek ve her bir işletme sadece bir çoban için desteklemeden yararlandırılacaktır.


    Detaylı bilgi için tıklayınız.

     

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?


Tarım ve Orman Bakanlığı (Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı)/Kamu Spotu-2