Page 23 - borsaaktuel-71-k
P. 23
EYLÜL-EKİM 23
• AR menüleri, müşterilere yemeklerin 3D model- TÜKETİCİ TERCİHLERİ VE SORUNLARI
lerini göstererek, sipariş vermeden önce yemek-
lerin nasıl göründüğünü anlamalarını sağlar. Tüketici geri bildirimleri, menü tasarımını şekillen-
dirmede kritik bir rol oynuyor. Datassential’a göre,
• Müşteriler, AR menüleri kullanarak yemeklerin tüketicilerin yüzde 62’si yemeklerin açıklamalarına
kendi masalarında nasıl görüneceğini görebilirler. öncelik veriyor. Ayrıca, tüketicilerin yüzde 49’u ko-
• AR menüleri, yemeklerin malzemeleri, besin de- lay okunabilir metin ve menüyü aydınlatmak için
ğerleri, alerjen bilgileri ve kaynak detayları gibi yeterli ışık istiyor.
ayrıntılı bilgileri görsel olarak sunabilir.
Diğer yandan, lekeli ve yemek kalıntıları olan kirli
• Bazı AR menüleri, yemeklerin nasıl hazırlandığı- menüler, yemek deneyimini olumsuz etkileyebilir,
nı gösteren videolar veya animasyonlar sunar. bu nedenle menülerin temizliği de önemli bir unsur-
dur. Ayrıca menülere, kaynak bilgisi ve diyet detay-
• Yapay zeka ile entegre AR menüleri, müşterilerin
geçmiş siparişlerine ve tercihlerine dayalı olarak larının dâhil edilmesi giderek daha önemli hale geli-
kişiselleştirilmiş yemek önerileri sunabilir. yor; tüketicilerin yüzde 18’i yiyeceklerinin nereden
geldiğini bilmek, yüzde 41’i ise sağlıklı seçeneklerin
• AR menüleri dijital olduğu için, restoranlar me- net bir şekilde işaretlenmesini istiyor.
nüdeki değişiklikleri hızlı ve kolay bir şekilde
güncelleyebilirler. Sonuç olarak, menü tasarımının evrimi, yemek sek-
törünün dinamik doğasının bir kanıtıdır. İşlevsellik,
• Müşteriler, AR menülerle etkileşime geçtiklerin- estetik ve tüketici tercihlerini, dengeleyen modern
de bu deneyimlerini sosyal medyada paylaşabi- menüler, yemek deneyimini geliştiren ve restoran
lirler.
başarısını sağlayan güçlü araçlara dönüşüyor. Bu
• AR menüleri, dil seçenekleri sunarak yabancı süreçte hem dijital ilerlemeleri hem de yaratıcı tasa-
turistler ve farklı dil konuşan müşteriler için eri- rımları benimsemek, rekabetçi mutfak dünyasında
şilebilirliği artırır. önde kalmanın anahtarı olacaktır…
İşlevsellik,
estetik ve
tüketici
tercihlerini
dengeleyen
modern
menüler, yemek
deneyimini
geliştiren
ve restoran
başarısını
sağlayan
güçlü araçlara
dönüşüyor