Page 10 - borsaaktuel-75-k
P. 10

10                    MÜŞTEREK TOPLANTI































                                “KOMİTE KARARLARININ TAKİPÇİSİ OLDUK”     “Gıda boyası, pestisit, Antep fıstığındaki aflatoksin
                                                                          gibi nedenlerle denetimlerin sıklaştırılması talep edi-
                                Son dönemde  Komiteler  olarak daha aktif  çalışıl-  liyordu. Bu konuları da Bakanlıklara ayrı ayrı ilettik.
                                dığını kaydeden Başkan Kopuz, bu temel olarak da  Diğer yandan, önceki müşterek toplantıda günde-
                                İSTİB  yönetimin  gündemine  gelen  Komite  karar-  me getirdiğiniz konulardan, patateste arz fazlası se-
                                larındaki artışları gösterdi. “Gıda güvenliği” başlığı   bebiyle ihracatının teşvik edilmesi, fırınlara TMO
                                                                          tarafından indirimli un tahsisi, fındıkta kahverengi
                                altında birçok komite kararının olduğunu söyleyen
                                                                          kokarcaya karşı tedbirler alınması taleplerinizi ilgili
                                Başkan Kopuz, yönetim olarak bu kararların yetki-
                                                                          bakanlıklara aktardık.”
                                liler nezdinde takipçisi olduklarını söyledi. Başkan
                                Kopuz, şöyle konuştu:                     İSTANBUL’UN SİMİDİ, POĞAÇASI VE MARULU
                                                                          TESCİLLENİYOR
                                                                          Borsanın coğrafi işaretlerle ilgili çalışmalarına da
                                                                          değinen Ali Kopuz, üç önemli müjde verdi. Buna
                                                                          göre Osmanlı İmparatorluğu’ndan Cumhuriyet dö-
                                                                          nemine İstanbulluların vazgeçilmez sabah yiyeceği
                                                                          olan İstanbul simidi, Karaköy Poğaçası ve Yedikule
                                                                          Marulu coğrafi işaretli hale geliyor. Başkan Kopuz,
                                                                          “İstanbul Simidini tescil ettirmek için başvurumu-
                                                                          zu yapmıştık. Süreci takip ediyoruz. Aynı zamanda,
                                                                          Karaköy Poğaçası ve Yedikule Marulunun başvuru-
                                                                          larını da Türk Patent Enstitüsüne yaptık. Araştırma
                                   CELAL ÇEVİK                            ve bilgi toplama aşamasında olduğumuz İstanbul’a
           Sunumların                                                     özgü çeşitli tarım ve gıda ürünleri de mevcut. İn-
           ardından                                                       şallah önümüzdeki aylarda güzel haberler de almış
           Burhan Metin                                                   olacağız” şeklinde bilgi verdi.
           moderatör-                                                     Açılış konuşmalarının ardından İK Tarımüssü Baş-
           lüğünde,                                                       kanı İsmail Kemaloğlu “Tarım Piyasalarındaki Ge-

           tüm meslek                                                     lişmeler”, Prof. Dr. Nevzat Artık ise “Gıda Güven-
                                                                          liği” başlıklı birer sunum gerçekleştirerek üyelerin
           komiteleri                                                     konuyla ilgili sorularını cevaplandırdılar.
           sorun ve çözüm                                                 Sunumların ardından Burhan Metin moderatörlü-
           önerilerini dile                                               ğünde, tüm meslek komiteleri sorun ve çözüm öne-
           getirdiler.             ŞERAFETTİN TAŞTAN                      rilerini dile getirdiler.
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15