Page 25 - borsaaktüel-42k
P. 25
İSTİB HABER
“AçıK BüFeler belirli tatil bölgelerinde çalışmalar yapılma- laşacağız ve güzel projeyle nelerin olabile-
GıdA ATıKlArını ArTırıYOr” sı gerekiyor. Özellikle şehre yakın otellerde, ceğini halkımıza göstermeye çalışacağız.
Türkiye’de açık büfelerdeki israfın önemli hem oradaki şehrin içindeki lokantaların Özellikle bakanlığımız bu konuda son derece
boyutlarda olduğunu kaydeden Aral, açık iş yapması için hem de istihdamın artması duyarlı. Açık büfe konusunda ne yapılabilir,
büfedeki gıda atıklarının yüzde kırklara için belli bölgelerde yasaklanması konu- Avrupa’da nasıl örnekleri var diye inceledi-
yaklaştığını ve bunun önlenmesi gerektiği- sunda öğle ve akşam açık büfeler özelinde ğimizde, örneğin İtalya’nın sahil bölgele-
ni dile getirdi. Aral, bu konudaki görüşlerini belediyelerle, yerel yönetimlerle birlikte rinde açık büfelerde öğle ve akşam yemeği
şöyle açıkladı: çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalarda elde göremezsiniz. Yasak değil ama göremezsi-
niz; çünkü yerel yönetim belli bir kanunu
“Bu konuda menülerin daraltılması ya da edilen rakamları biz bütün Türkiye ile pay-
meclisinden geçirmiş. şehirdeki lokantala-
rın iş yapması, hem israfın önlenmesi hem
de otelde istihdam için bu kararı almışlar.”
WOrldFOOd İSTAnBul
GıdA SeKTÖrünü BuluşTuruYOr
uluslararası gıda fuarı WorldFood İstanbul,
gıda ürünleri alımıyla ilgilenen perakende
zincirleri ve gıda toptancısı işletmelerinden
gelen çok sayıda temsilciyle doğrudan ile-
tişim kurmalarını sağlayarak satışlarını ar-
tırmayı hedefliyor. Sektörde yer alan birçok
firmanın katıldığı fuara, PAKder, TüGİder,
eTüder, Tİder gibi birçok STK’da yer alarak
destek verdi.
Kasım-Aralık 2019 23