Page 61 - Sayı-51 Mayıs Haziran 2021
P. 61

İSTİB HABER    MAYIS-HAZİRAN 2021 59




            ARAL: GıDA İSRAFıNı ÖNLEMEK İçİN


            çALışıYoRuZ”




            İSTİB Başkan Yardımcısı Hakkı İsmet Aral A Para’da
            yayınlanan İşin Sırrı Programında Gıda İsrafını En-
            gelleme Projesi’ni anlattı. Aral “İSTİB olarak 2019
            Mayıs ayından itibaren gıda israfı ile ilgili çalışma
            yapmaya karar verdik.  Yaklaşık 2 sene oldu ve şu
            anda da devam ediyor projemiz. Burada Türkiye’de
            gıda israfının boyutlarını tam olarak ortaya çıkarmak
            istedik” şeklinde konuştu. Aral, konuşmasında gıda
            israfının azaltılması için gerekli mevzuat değişiklik-
            lerine, gıda bankacılığına, besinlerin saklanma yön-
            temlerine de değindi.

             GıDA İSRAFıNı                             İSTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı
                                                       İsmet Aral, Gıda İsrafını Engelleme Projesi kapsa-
                                                       mında Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak
             ENGELLEME PRojESİ                         Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Birol Say-
                                                       gı ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda İSTİB
                                                       Gıda İsrafını Engelleme Projesi hakkında istişare-
                                                       lerde bulunulurken projenin ilerleyen aşamalarında
                                                       yapılabilecek iş birlikleri hakkında fikir teatisinde
                                                       bulunuldu.

                                                       Toplantıya, İSTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardım-
                                                       cısı Hakkı İsmet Aral, Beykoz Üniversitesi Gastro-
                                                       nomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr.
                                                       Yaşar Birol Saygı ve İSTİB Ar-Ge Şubesi Personeli
                                                       Sebahattin Özkurt katıldı.


             ARAL, ANKARA



             ÜNİVERSİTESİ’NDE GıDA


             İSRAFıNı ANLATTı


             İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan
             Yardımcısı Hakkı İsmet Aral, Gıda İsrafını Engel-
             leme Projesi kapsamında Ankara Üniversitesi Gıda
             Mühendisliği Bölümünün  düzenlediği  Dünyada   ması hakkında da öğrencileri bilgilendirdi. Kon-
             ve  Türkiye’de Gıda İsrafı”  konulu 3. Çarşamba   feransa  Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği
             Konferansı’na katıldı. İSTİB Gıda İsrafını En-  Bölümünden Doç. Dr. Pınar Şanlıbaba, Dr. Öğr.
             gelleme Komitesi’nin  çalışmaları hakkında bilgi   Üyesi Cansu Ekin Gümüş ve gıda mühendisliği
             veren  Aral,  Gıda  İsrafını  Engelleme  Proje Yarış-  öğrencileri katıldı.
   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66