Page 61 - Sayı-51 Mayıs Haziran 2021
P. 61
İSTİB HABER MAYIS-HAZİRAN 2021 59
ARAL: GıDA İSRAFıNı ÖNLEMEK İçİN
çALışıYoRuZ”
İSTİB Başkan Yardımcısı Hakkı İsmet Aral A Para’da
yayınlanan İşin Sırrı Programında Gıda İsrafını En-
gelleme Projesi’ni anlattı. Aral “İSTİB olarak 2019
Mayıs ayından itibaren gıda israfı ile ilgili çalışma
yapmaya karar verdik. Yaklaşık 2 sene oldu ve şu
anda da devam ediyor projemiz. Burada Türkiye’de
gıda israfının boyutlarını tam olarak ortaya çıkarmak
istedik” şeklinde konuştu. Aral, konuşmasında gıda
israfının azaltılması için gerekli mevzuat değişiklik-
lerine, gıda bankacılığına, besinlerin saklanma yön-
temlerine de değindi.
GıDA İSRAFıNı İSTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı
İsmet Aral, Gıda İsrafını Engelleme Projesi kapsa-
mında Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak
ENGELLEME PRojESİ Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Birol Say-
gı ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda İSTİB
Gıda İsrafını Engelleme Projesi hakkında istişare-
lerde bulunulurken projenin ilerleyen aşamalarında
yapılabilecek iş birlikleri hakkında fikir teatisinde
bulunuldu.
Toplantıya, İSTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardım-
cısı Hakkı İsmet Aral, Beykoz Üniversitesi Gastro-
nomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr.
Yaşar Birol Saygı ve İSTİB Ar-Ge Şubesi Personeli
Sebahattin Özkurt katıldı.
ARAL, ANKARA
ÜNİVERSİTESİ’NDE GıDA
İSRAFıNı ANLATTı
İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan
Yardımcısı Hakkı İsmet Aral, Gıda İsrafını Engel-
leme Projesi kapsamında Ankara Üniversitesi Gıda
Mühendisliği Bölümünün düzenlediği Dünyada ması hakkında da öğrencileri bilgilendirdi. Kon-
ve Türkiye’de Gıda İsrafı” konulu 3. Çarşamba feransa Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği
Konferansı’na katıldı. İSTİB Gıda İsrafını En- Bölümünden Doç. Dr. Pınar Şanlıbaba, Dr. Öğr.
gelleme Komitesi’nin çalışmaları hakkında bilgi Üyesi Cansu Ekin Gümüş ve gıda mühendisliği
veren Aral, Gıda İsrafını Engelleme Proje Yarış- öğrencileri katıldı.