Page 62 - Sayı-51 Mayıs Haziran 2021
P. 62

60
           60                        KISA KISA

















                                                                                  İL PRojE DEğERLENDİRME


           İSTANbuL İçİN MAVİ KATEGoRİ                                            ToPLANTıSı

           HEDEFİ                                                                 İstanbul İl Proje Değerlendirme Komisyo-
                                                                                  nu toplantısı yapıldı. Toplantıya İstanbul
           Koranavirüsün mutasyona uğraması, dün-                                 Ticaret Borsasını temsilen Yönetim Kuru-
           yada ve ülkemizde yayılım ivmesi kazanması                             lu Üyesi Ömer Tekinaslan katıldı.
           üzerine alınan tedbirler kapsamında şehir-
           ler risk tablosuna göre renklere ayrıldı. En
           az vakaya rastalanan il mavi renkle, en fazla
           yayılım gösteren şehir ise kırmızıyla gös-
           teriliyor. Bu bağlamda İSTİB Başkanı Ali  çERMAN: FıRıNCıLAR
           Kopuz, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkan-  AşıLAMADA ÖNCELİKLİ oLMALı
           lığında düzenlenen ve belediye başkanları,
           STK, Oda ve Meslek Birlikleri temsilcileri   İSTİB  Meclis  Üyesi  Abdullah  Çer-
           ile yapılan toplantıya katıldı. Dinamik De-  man  Gıda  Vizyon Dergisi’nin sosyal
           netim Modeli kapsamında yapılan denetim   medyada canlı yayınlanan programına  uMAT GENEL KuRuL ToPLANTıSı
           değerlendirme toplantısında konuşan  Vali   katılarak, fırıncılık sektörü ile ilgili de-  İstanbul  Ticaret Borsası  Yönetim Kuru-
           Yerlikaya, “Şehrimizin mavi kategoriye ulaş-  ğerlendirmelerde bulundu. Sektörün ça-  lu Başkan  Yardımcısı İlhan Koyunseven,
           tırmak için hep birlikte çalışıyoruz” dedi.  lışma zorluklarından bahseden  Çerman,   Umumi Mağazalar Türk AŞ’nin (UMAT)
                                               vatandaş ve devlet için görev yaptıklarını   Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katıldı.
                                               ve risklere açık olduklarına dikkat çekerek,
                                               fırıncıların aşılamada öncelikli gruplar
                                               arasında bulunmasını istedi.






           bERbERoğLu: ENFLASYoNuN

           SEbEbİ SALGıN                                                          GıDA İşLETMELERİNE ÖZEL EğİTİM

           İSTİB Meclis Üyesi Osman Berberoğlu, A                                 İSTİB üyelerine yönelik “Gıda İşletmeleri
           Para  Televizyonu Ana Haber Bülteni’ne                                 için Yasal  Sorumluluklar  Eğitimi’ Veteri-
           katılarak küresel gıda fiyatlarındaki artışı   İTo VAKFı 28. GENEL KuRuLu  ner Hekim Serkan Tosun tarafından onli-
           değerlendirdi. Gıda enflasyonunun temel                                ne olarak verildi. Tarım Bakanlığı, Ticaret
           sebebinin yaşanan salgın süreci olduğunu   İstanbul  Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal   Bakanlığı,  Sağlık  Bakanlığı  ve  Çalışma
           ifade eden Berberoğlu, “İşlenmiş ürünler   Hizmetler  Vakfı’nın 28.  Genel  Kurul’u   Bakanlığının kanun ve yönetmeliklerinde-
           bazında ithalata dayalı ara maddeler kulla-  Cemile Sultan Korusu’nda gerçekleştirildi.   ki değişikliklere değinilen eğitimde, 7223
           nılabiliyor. Bu tür ürünlerin arzı ve dolaşı-  Genel  Kurul’a İstanbul  Ticaret  Borsasını   Sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenle-
           mındaki problemler fiyat artışlarında etkili   temsilen İSTİB Yönetim Kurulu Sayman   meler Kanunu kapsamında yapılan düzen-
           olabiliyor” ifadelerini kullandı.   Üyesi Recep Salih Al katıldı.      lemeler de ele alındı.
   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67