Page 26 - Sayı-66 Kasım - Aralık 2023
P. 26
İSTİB HABER
26 TOBB HABER
Başkan Kopuz, İSTİB Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı’nda konuştu
“HER SÖYLEDİĞİNİZİ NOT ALIYOR
ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”
“Müşterek top- İSTİB’in 27 Meslek Komitesinin temsilcilerinin
lantıları farklı katıldığı 2023 yılı Meslek Komiteleri Müşterek “HER TEKLİFİNİZİ GÜNDEME TAŞIDIK”
kılan, gıda sek- Toplantısı yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Son müşterek toplantısında söz alan komite üyeleri-
törünü hububat, İSTİB Başkanı Ali Kopuz her yıl düzenli olarak ya- nin dile getirdiği her sorunun ilgili mercilere ulaştı-
rıldığını aktaran Başkan Kopuz, “Son toplantıda söz
kırmızı et, fındık pılan meclis ve müşterek toplantılarında gündeme alan arkadaşlarımız, finansmana erişimdeki sorunlar,
diye ayırmadan, ait konuların görüşüldüğünü hatırlatarak, “Müş- girdi maliyetlerindeki artışlar, baharatta stokçuluk,
terek toplantılarını farklı yapan, gıda sektörünü
sorunlarımızı hububat, kırmızı et, fındık diye ayırmadan, sorun- pestisit kalıntısı ve tağşiş tespitinde yaşanan sorunlar,
bir bütün olarak larımızı bir bütün olarak değerlendirebilmemizde, tarımsal üretimde yerli tohumların ve sözleşmeli üre-
değerlendire- çözüm önerileri üretebilmemizde yatıyor” dedi. timin önemi, kalifiye personel eksikliği, mesleki eği-
bilmemizde, Başkan Kopuz, her ay bir sektörün masaya yatı- tim gibi birçok önemli meseleyi gündeme getirmiş-
çözüm önerileri rıldığı “Borsa Meydanında Sektörler Konuşuyor” lerdi. Biz bu konuları gerek yazılı gerek şifahi olarak,
programında da komite üyelerinin devlet yetkilileri, ilgili kamu otoritelerine taşıdık, taşıyoruz. Gerekirse
üretebilmemizde akademisyenler ve sektör duayenleriyle buluşturul- bu konularda gündem oluşturmak için basına demeç-
yatıyor.” duğuna dikkat çekti. ler veriyoruz. Dikkate de alınıyoruz” diye konuştu.