Page 50 - Borsa Aktüel Sayı 47
P. 50

İSTİB HABER




                                         İSTİB Gıda İsrafını Engelleme Komitesi

                PANDEMİYE RAĞMEN ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR










                      İSTİB Gıda İsrafını Engelleme Komitesi, İSTİB Meslek Komiteleri Başkanlarıyla bir

                     araya gelerek, çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda israfın
                        engellenmesi ve farkındalık oluşturulması için önemli fikirler ortaya kondu.









                                                                                  destekçisi  olmak  ve  toplumda  farkındalık
                                                                                  oluşturmak  için  girişimlerini  sürdürüyor.
                                                                                  Komite,  bu  kapsamda  Türkiye  Aşçılar  ve
                                                                                  Şefler  Federasyonu  Başkanı  Bayram  Öz-
                                                                                  rek ve Genel Sekreter Mehmet Yavuz Hoş-
                                                                                  kal  ile  bir  araya  geldi.  Toplantıda,  Gıda
                                                                                  İsrafını Engelleme Projesi ile ilgili ilerleyen
                                                                                  dönemde  yapılabilecek  ortaklıklar  hakkın-
                                                                                  da görüş alışverişinde bulundu.

                                                                                  FARKınDALıK İÇİn KAMU SPOTU

                                                                                  Bu arada Komite üyeleri farkındalık oluştur-
           İstanbul Ticaret Borsası Gıda İsrafı Engelleme   israfı en aza indirebilecek çözüm önerilerini   mak için yaptırdığı kamu spotuyla ilgili bilgi
           Komitesi, gıda israfını engellemek için baş-  anlattılar.              aldı. Bu amaçla yapılan toplantıya spotun
           lattığı  çalışmalarını  pandemi  sürecine  rağ-                        çekimini  gerçekleştiren  Kendi  Ajansı’ndan
           men hiçbir kesintiye uğratmadan tüm hızıyla   AŞÇıLAR VE ŞEFLERLE İŞBİRLİğİ  Melis Yarıcı da katılarak, Gıda Kamu Spotu
           sürdürüyor.  İSTİB  Yönetim  Kurulu  Başkan   Diğer taraftan İSTİB Gıda İsrafı Engelleme   çekimleri hakkındaki son gelişmeler hakkın-
           Yardımcısı Hakkı İsmet Aral, Yönetim Kurulu   Komitesi,  Türkiye’de  gıda  israfının  azaltıl-  da Gıda İsrafını Engelleme Komitesi Üyele-
           Sayman Üyesi Recep Salih Al, Yönetim Ku-  masına yönelik olarak yapılan çalışmaların   rine bilgi sundu
           rulu Üyeleri Alaattin Altuntaş, Mehmet Beşir
           Kılıç ve Ömer Tekinaslan’dan oluşan komite
           üyeleri, en son İSTİB Meslek Komitesi Baş-
           kanlarıyla bir araya geldiler.

           Toplantıda  İSTİB  Başkan  Yardımcısı  Hakkı
           İsmet  Aral  Gıda  İsrafını  Engelleme  Projesi
           çalışmaları  ve  proje  kapsamında  düzenle-
           nen  yarışma  ile  ilgili  komite  başkanlarına
           bilgi verdi. Gıda İsrafını Engelleme Projesi
           Bilgilendirme toplantısında komite başkan-
           ları da kendi sektörleri ile ilgili gıda israfı ve
           kayıplarının  olduğu  üretim  aşamalarını  ve



           48
   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55