Page 50 - Borsa Aktüel Sayı 47
P. 50
İSTİB HABER
İSTİB Gıda İsrafını Engelleme Komitesi
PANDEMİYE RAĞMEN ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
İSTİB Gıda İsrafını Engelleme Komitesi, İSTİB Meslek Komiteleri Başkanlarıyla bir
araya gelerek, çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda israfın
engellenmesi ve farkındalık oluşturulması için önemli fikirler ortaya kondu.
destekçisi olmak ve toplumda farkındalık
oluşturmak için girişimlerini sürdürüyor.
Komite, bu kapsamda Türkiye Aşçılar ve
Şefler Federasyonu Başkanı Bayram Öz-
rek ve Genel Sekreter Mehmet Yavuz Hoş-
kal ile bir araya geldi. Toplantıda, Gıda
İsrafını Engelleme Projesi ile ilgili ilerleyen
dönemde yapılabilecek ortaklıklar hakkın-
da görüş alışverişinde bulundu.
FARKınDALıK İÇİn KAMU SPOTU
Bu arada Komite üyeleri farkındalık oluştur-
İstanbul Ticaret Borsası Gıda İsrafı Engelleme israfı en aza indirebilecek çözüm önerilerini mak için yaptırdığı kamu spotuyla ilgili bilgi
Komitesi, gıda israfını engellemek için baş- anlattılar. aldı. Bu amaçla yapılan toplantıya spotun
lattığı çalışmalarını pandemi sürecine rağ- çekimini gerçekleştiren Kendi Ajansı’ndan
men hiçbir kesintiye uğratmadan tüm hızıyla AŞÇıLAR VE ŞEFLERLE İŞBİRLİğİ Melis Yarıcı da katılarak, Gıda Kamu Spotu
sürdürüyor. İSTİB Yönetim Kurulu Başkan Diğer taraftan İSTİB Gıda İsrafı Engelleme çekimleri hakkındaki son gelişmeler hakkın-
Yardımcısı Hakkı İsmet Aral, Yönetim Kurulu Komitesi, Türkiye’de gıda israfının azaltıl- da Gıda İsrafını Engelleme Komitesi Üyele-
Sayman Üyesi Recep Salih Al, Yönetim Ku- masına yönelik olarak yapılan çalışmaların rine bilgi sundu
rulu Üyeleri Alaattin Altuntaş, Mehmet Beşir
Kılıç ve Ömer Tekinaslan’dan oluşan komite
üyeleri, en son İSTİB Meslek Komitesi Baş-
kanlarıyla bir araya geldiler.
Toplantıda İSTİB Başkan Yardımcısı Hakkı
İsmet Aral Gıda İsrafını Engelleme Projesi
çalışmaları ve proje kapsamında düzenle-
nen yarışma ile ilgili komite başkanlarına
bilgi verdi. Gıda İsrafını Engelleme Projesi
Bilgilendirme toplantısında komite başkan-
ları da kendi sektörleri ile ilgili gıda israfı ve
kayıplarının olduğu üretim aşamalarını ve
48