Page 12 - Borsaaktüel-48-internete
P. 12
KÜRESEL
GIDA KAYBI
VE İSRAFI
Küresel Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü’nde
İSTİB’İN BÜYÜK GURUR PROJESİ
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), gıda israfı sorununa dikkat çekmek
için 29 Eylül’ü “Küresel Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü” ilan etti. FAO’nun
verilerine göre her gün 25 bin insan açlıktan ölürken, Covid-19 salgını da açlık çeken
insan sayını artıracak. İSTİB’in başlattığı Gıda İsrafını Engelleme Projesi, büyük bir
gurur ve sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Projenin hedefi, ilk 5 yılda yüzde 50
gıda kaybını önlemek…
Savaş, salgın ve doğal afetler kadar yıkıcı doların geri kazanılması hedefleniyor. herkese güvenli bir gıdanın geleceğini sağ-
bir etkiye sahip gıda israfı ile sosyal so- lamak için çağrı niteliği taşıyor.
rumluluk bilinciyle mücadele eden İSTİB, GÜNDE 25 BİN İNSAN AÇlıKTAN ÖlÜYOR FAO’nun verilerine göre, bugün dünyada
“Gıda İsrafını Engelleme Projesi” ile 2019 Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü 1,5 milyar ton gıda çöpe atılırken, her 100
yılından bu yana gıdada israfı azaltan hatta (FAO), gıda israfı sorununa dikkat çekmek kişiden 11’i açlıkla mücadele ediyor ve her
sıfır atığı hedefleyen bir dizi etkin çalışma için 29 Eylül’ü “Küresel Gıda Kaybı ve İsra- gün 25 bin insan açlık sebebi ile ölüyor.
gerçekleştiriyor. Çalışma ile Türkiye’de 5 yıl- fı Farkındalık Günü” ilan etti. Bu yıl ilk kez BM’nin tahminlerine göre Covid-19 salgını-
da israfın yüzde 50 azaltılması ve ilk 2 yılda kutlanan Küresel Gıda Kaybı ve İsrafı Far- nın küresel gıda güvenliğine olumsuz etki-
çöpten kurtarılan gıdalarla en az 2-3 milyar kındalık Günü, sürdürülebilir bir dünya ve leri ile birlikte salgının yol açtığı ekonomik
10