Page 30 - Borsaaktüel-48-internete
P. 30
GIDA BORSASI
İSTİB Meclis Üyesi Abdullah Çerman:
“YEMEK KÜLTÜRÜ DEĞİŞTİ, EKMEK SATIŞI AZALDI”
İSTİB Meclis Üyesi Abdullah Çerman, pandemi sürecinde fırıncılılık sektörünü
anlatarak, “Salgın öncesinde de üretimde hijyene çok önem verdik. Salgından
sonra da yayınlanan genelgelerde belirtilen tedbirlere uyarak satış yaptık. İmalatta
2-3 saatte bir maske, galoş değişimi uygulamasını sürece dahil ettik. Hijyen
konusunda vatandaşımızın içi rahat olsun” dedi.
İSTİB Meclis Üyesi Abdullah Çerman EkoTürk “PANDEMİDE GÖREVİMİZİ YAPTıK” vatandaşlarımızın evine ekmeğini ulaştır-
TV’de yayınlanan Gıda Borsası programına Pandemi sürecinin tüm sektörleri etkilediği dık. Görevimizi yerine getirdik” ifadelerini
katılarak, fırıncılık sektörü ve ekmek hak- kullandı.
gibi fırıncıları da ciddi oranda etkilediğinin
kında konuştu.
altını çizen Çerman, “İçişleri Bakanlığının
“MÜşTERİlERİ TEK TEK İÇERİ AlıYORUZ”
Çerman, “Ekmek insanlık tarihi boyunca, tebligatı doğrultusunda yasaklı günlerde
beslenme hayatımızın olmazsa olmazı duru- yasak kapsamına girmeyen iş kolundan Çerman, salgın sürecinde yapılanları şöyle
mundadır. Sofralarımızın vazgeçilmezi ola- bir tanesi de fırıncılık sektörüdür. Bu zorlu aktardı:
rak, manevi manada da değer görmüştür. süreçte tıpkı büyük özveri gösteren sağlık “Pandemi döneminde 14 maddelik tedbir
Bu yönleriyle ekmek gıda tüketim maddeleri çalışanları gibi fırın sektörü çalışanları da listesi bakanlıklar tarafından bizlere bildi-
arasında ilk sırada yer almaktadır.” diye ko- sahadaydı. 7/24 tam mesai yaparak kı- rildi. Öncesinde de imalat sırasında hijyene
nuştu. sıtlama olan günlerde evinden çıkamayan dikkat eden bir sektördük, salgınla birlikte
28