Page 30 - Borsaaktüel-48-internete
P. 30

GIDA BORSASI




                                          İSTİB Meclis Üyesi Abdullah Çerman:

                      “YEMEK KÜLTÜRÜ DEĞİŞTİ, EKMEK SATIŞI AZALDI”










                        İSTİB Meclis Üyesi Abdullah Çerman, pandemi sürecinde fırıncılılık sektörünü

                       anlatarak, “Salgın öncesinde de üretimde hijyene çok önem verdik. Salgından
                    sonra da yayınlanan genelgelerde belirtilen tedbirlere uyarak satış yaptık. İmalatta

                        2-3 saatte bir maske, galoş değişimi uygulamasını sürece dahil ettik. Hijyen

                                      konusunda vatandaşımızın içi rahat olsun” dedi.







































           İSTİB Meclis Üyesi Abdullah Çerman EkoTürk   “PANDEMİDE GÖREVİMİZİ YAPTıK”  vatandaşlarımızın  evine  ekmeğini  ulaştır-
           TV’de  yayınlanan  Gıda  Borsası  programına   Pandemi sürecinin tüm sektörleri etkilediği   dık. Görevimizi yerine getirdik” ifadelerini
           katılarak,  fırıncılık  sektörü  ve  ekmek  hak-                       kullandı.
                                               gibi fırıncıları da ciddi oranda etkilediğinin
           kında konuştu.
                                               altını  çizen  Çerman,  “İçişleri  Bakanlığının
                                                                                  “MÜşTERİlERİ TEK TEK İÇERİ AlıYORUZ”
           Çerman,  “Ekmek  insanlık  tarihi  boyunca,   tebligatı  doğrultusunda  yasaklı  günlerde
           beslenme hayatımızın olmazsa olmazı duru-  yasak  kapsamına  girmeyen  iş  kolundan   Çerman, salgın sürecinde yapılanları şöyle
           mundadır. Sofralarımızın vazgeçilmezi ola-  bir tanesi de fırıncılık sektörüdür. Bu zorlu   aktardı:
           rak,  manevi  manada  da  değer  görmüştür.   süreçte tıpkı büyük özveri gösteren sağlık   “Pandemi  döneminde  14  maddelik  tedbir
           Bu yönleriyle ekmek gıda tüketim maddeleri   çalışanları  gibi  fırın  sektörü  çalışanları  da   listesi  bakanlıklar  tarafından  bizlere  bildi-
           arasında ilk sırada yer almaktadır.” diye ko-  sahadaydı.  7/24  tam  mesai  yaparak  kı-  rildi. Öncesinde de imalat sırasında hijyene
           nuştu.                              sıtlama  olan  günlerde  evinden  çıkamayan   dikkat eden bir sektördük, salgınla birlikte



           28
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35