Page 33 - Borsaaktüel-48-internete
P. 33
GIDA BORSASI
“Gelişen toplumlarda her işletme kendini
yenilemek zorundadır. Sektörümüzde ile-
riye gitmemiz için herhangi bir mevzuatın
yenilenmesi söz konusu değil. İnsanlar işin-
de yenilik yapmak istiyor. Mevzuatlar bi-
zim önümüzü tıkıyor. Yerimizi değiştirmek
istiyoruz. Binaların kentsel dönüşüme gir-
diğinde kentsel dönüşüme girdikten sonra
tekrar yerine bir işletme yapılamadığı için
bu mevzuatların değişmesini istiyoruz. Ma-
halle kültürümüzün küçük esnafları olarak
yok olma tehlikesi altındayız.”
“BİZ SOFRAMıZDA EKMEK GÖRMEK İSTERİZ”
Kazdal, televizyonlarda ekmek hakkında
yanlış bilgilendirme yapıldığına dikkat çe-
kerek, sözlerini şöyle tamamladı:
da zarar ediyor. Hayatımızı idame etmekte sinden de bu tedbirleri alıyorduk. Hijyenik “Dünyada ve ülkemizde un tüketimi azal-
zorlanıyoruz. Bir an önce devletimizden bu olması için ekmeği zaten poşete, kâğıda sa- mıyor. Sürekli beyaz undan, ekmekten ve
konuyla alakalı yardım talep ediyoruz” açık- rarak biz müşterimize birinci elden iletiyor- hastalıklara yol açtığından bahsediyorlar.
lamasında bulundu. duk. Devletimiz tarafından da bu işin denet- Fast-food sektöründeki ürünlerde lokan-
lenmesini, takip edilmesini istiyoruz. Sağlık talarda, büfelerde beyaz un tüketimi yapı-
“EKMEK AMBAlAjDA SATılMAlı” açısından önemli…” uyarısında bulundu. lıyor, sofralarımıza tekrar geliyor. Ekmek
Kazdal, şunları söyledi: kültürümüz bugün başlamadı. Osmanlı
“KENTSEl DÖNÜşÜMlE FıRıNlAR döneminden gelen bir ekmek kültürümüz
“Bu konuyla alakalı insanlarımız yanlış bil- var. Biz sürekli soframızda ekmeği görmek
gilendiriliyor. Beyaz ekmek tüketimi ile KAYBOlUYOR” isteriz ve yeriz. İnsanları yanlış bilgilen-
alakalı bugün dünyada ve ülkemizde un Fırınların kentsel dönüşümle birlikte kay- dirmeden dolayı ortaya çıkan sonuçlardan
tüketimi hiçbir zaman azalmamıştır. Sürek- bolmaya başladığını, mahalle kültürünün kaynaklanan kapasite darlığı yani üretim
li yükseliyor. Ekmekle alakalı bir kamuoyu kaybolduğunu aktaran Kazdal, şunları söy- darlığı yaşanmaktadır. Halkımızı mantıklı
oluşturularak ekmek sağlığa zararlıdır de- ledi: bir şekilde bilgilendirmemiz gerekiyor.”
niliyor. Ama un tüketiminde hiçbir zaman
gerileme yok.”
Kazdal, fırın tezgahlarının dışında bakkal,
marketlerde, toplu tüketim yerlerinde ek-
meğin ambalajlı olması gerektiğini vurgu-
layarak, “pandemiden dolayı ve daha önce-
Kasım-Aralık 2020 31