Page 33 - Borsaaktüel-48-internete
P. 33

GIDA BORSASI




                                                                                   “Gelişen  toplumlarda  her  işletme  kendini
                                                                                   yenilemek  zorundadır.  Sektörümüzde  ile-
                                                                                   riye gitmemiz için herhangi bir mevzuatın
                                                                                   yenilenmesi söz konusu değil. İnsanlar işin-
                                                                                   de  yenilik  yapmak  istiyor.  Mevzuatlar  bi-
                                                                                   zim önümüzü tıkıyor. Yerimizi değiştirmek
                                                                                   istiyoruz. Binaların kentsel dönüşüme gir-
                                                                                   diğinde kentsel dönüşüme girdikten sonra
                                                                                   tekrar yerine bir işletme yapılamadığı için
                                                                                   bu mevzuatların değişmesini istiyoruz. Ma-
                                                                                   halle  kültürümüzün  küçük  esnafları  olarak
                                                                                   yok olma tehlikesi altındayız.”

                                                                                   “BİZ SOFRAMıZDA EKMEK GÖRMEK İSTERİZ”

                                                                                   Kazdal,  televizyonlarda  ekmek  hakkında
                                                                                   yanlış bilgilendirme yapıldığına dikkat çe-
                                                                                   kerek, sözlerini şöyle tamamladı:
            da zarar ediyor. Hayatımızı idame etmekte   sinden de bu tedbirleri alıyorduk. Hijyenik   “Dünyada  ve  ülkemizde  un  tüketimi  azal-
            zorlanıyoruz. Bir an önce devletimizden bu   olması için ekmeği zaten poşete, kâğıda sa-  mıyor. Sürekli beyaz undan, ekmekten ve
            konuyla alakalı yardım talep ediyoruz” açık-  rarak biz müşterimize birinci elden iletiyor-  hastalıklara  yol  açtığından  bahsediyorlar.
            lamasında bulundu.                  duk. Devletimiz tarafından da bu işin denet-  Fast-food  sektöründeki  ürünlerde  lokan-
                                                lenmesini, takip edilmesini istiyoruz. Sağlık   talarda, büfelerde beyaz un tüketimi yapı-
            “EKMEK AMBAlAjDA SATılMAlı”         açısından önemli…” uyarısında bulundu.  lıyor,  sofralarımıza  tekrar  geliyor.  Ekmek

            Kazdal, şunları söyledi:                                               kültürümüz  bugün  başlamadı.  Osmanlı
                                                “KENTSEl DÖNÜşÜMlE FıRıNlAR        döneminden  gelen  bir  ekmek  kültürümüz
            “Bu konuyla alakalı insanlarımız yanlış bil-                           var. Biz sürekli soframızda ekmeği görmek
            gilendiriliyor.  Beyaz  ekmek  tüketimi  ile   KAYBOlUYOR”             isteriz  ve  yeriz.  İnsanları  yanlış  bilgilen-
            alakalı  bugün  dünyada  ve  ülkemizde  un   Fırınların  kentsel  dönüşümle  birlikte  kay-  dirmeden dolayı ortaya çıkan sonuçlardan
            tüketimi hiçbir zaman azalmamıştır. Sürek-  bolmaya  başladığını,  mahalle  kültürünün   kaynaklanan  kapasite  darlığı  yani  üretim
            li yükseliyor. Ekmekle alakalı bir kamuoyu   kaybolduğunu aktaran Kazdal, şunları söy-  darlığı  yaşanmaktadır.  Halkımızı  mantıklı
            oluşturularak  ekmek  sağlığa  zararlıdır  de-  ledi:                  bir şekilde bilgilendirmemiz gerekiyor.”
            niliyor. Ama un tüketiminde hiçbir zaman
            gerileme yok.”
            Kazdal,  fırın  tezgahlarının  dışında  bakkal,
            marketlerde,  toplu  tüketim  yerlerinde  ek-
            meğin  ambalajlı  olması  gerektiğini  vurgu-
            layarak, “pandemiden dolayı ve daha önce-























                                                                                               Kasım-Aralık 2020 31
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38