Page 56 - Sayı-52 Temmuz Ağustos 2021
P. 56
54
54 ARAŞTIRMA AHMET YİRMİBEŞOĞLU
CEVİZ ÜRETİMİNDE
DÜNYADA DÖRDÜNCÜ
SIRADAYIZ
ÜRETİM BÖLGELERİ FAYDALARI
Türkiye dünya genelinde ceviz üretimine elveriş- • Metabolik aktivitelere katkıda bulunur ve Antiok-
li sayılı ülkelerden biridir. Hem üretim alanı hem sidan özelliği vardır
de üretim miktarı bakımından dünyada 4. sırada • Omega-3 içermektedir
gelmektedir. Buna karşın kabuklu ve iç ceviz ithal • Magnezyum, Potasyum, Çinko, Sodyum, Demir,
etmektedir. C Vitamini, B Vitamini içerir
• Omega-6 Yağ Asidi bakımından zengindir