Page 56 - Sayı-52 Temmuz Ağustos 2021
P. 56

54
           54                        ARAŞTIRMA       AHMET YİRMİBEŞOĞLU















































                                CEVİZ ÜRETİMİNDE








                                DÜNYADA DÖRDÜNCÜ








                                SIRADAYIZ








                                ÜRETİM BÖLGELERİ                           FAYDALARI

                                Türkiye dünya  genelinde ceviz üretimine  elveriş-  • Metabolik aktivitelere katkıda bulunur ve Antiok-
                                li sayılı ülkelerden biridir. Hem üretim alanı hem   sidan özelliği vardır
                                de üretim miktarı bakımından dünyada 4. sırada   • Omega-3 içermektedir
                                gelmektedir. Buna karşın kabuklu ve iç ceviz ithal   • Magnezyum, Potasyum, Çinko, Sodyum, Demir,
                                etmektedir.                                  C Vitamini, B Vitamini içerir
                                                                           • Omega-6 Yağ Asidi bakımından zengindir
   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61