Page 26 - borsaaktuel-68-k
P. 26
26 GÜNCEL HAKAN KOPUZ
Restoran teknolojileri maliyet yönetiminde rol oynayarak kârlılığı artıyor
2024 YILINDA ÖN PLANA ÇIKACAK RESTORAN TRENDLERİ ambalaj malzemelerinin kullanımı ve karbon ayak
izini en aza indirmeye yönelik çabalar restoranların
Organik ve Bitki Bazlı Menüler önemli konuları olacak. Çünkü bu konular, ev dışı
Birçok restoran, organik ve bitki bazlı yiyeceklere tüketim sektöründe markalaşma stratejisinin ayrıl-
menülerinde yer veriyor. Son yıllarda bu seçeneklere maz bir parçası haline gelecek. 2024 yılı ve sonrasın-
da sürdürülebilirlik sadece bir trend değil; tüketici
yönelik artan bir talep de mevcut. Bu nedenle 2024
değerleri ve beklentileriyle uyumluluk açısından zo-
yılında bitki bazlı ve vejetaryen menülerin ön pla-
runluluk olacak gibi görünüyor.
na çıkması bekleniyor. Diğer taraftan; çevre dostu
Kişiselleştirilmiş Sipariş Deneyimleri
Tüketicilerin, restoranların kendi kişisel tercihlerine
hitap etmesini beklemesiyle, kişiselleştirilmiş yemek
deneyimleri sunan restoranlar artıyor. Çünkü ko-
nuklar restoran ziyaretlerinde en çok deneyime dik-
kat ediyor. Burada da özel uygulamalar öne çıkıyor.
Dokunmatik ekranlar, sipariş önerileri veya diğer
teknolojiler aracılığıyla kişisel deneyimin sunulması
konuklar tarafından çok sık talep ediliyor. Kişisel-
leştirilmiş deneyimler, hem müşteri memnuniyeti
hem de restoran karlılığı açısından önemli avantaj
sağlıyor. Bu nedenle günümüz teknolojileri resto-
ranların müşteri davranışlarını anlamasına ve teklif-
lerini buna göre uyarlamasına olanak tanıdığından,
teknoloji destekli kişiselleştirilmiş programlar birçok
restoran tarafından çokça kullanılıyor. Bu program-
lar sayesinde; tüketiciler geçmiş siparişlerini özelleş-
Temassız ödeme sistemi, ödemeleri daha hızlandırıyor ve daha hijyenik hale getiriyor. tirebiliyor ve kendi menülerini oluşturabiliyor.