Page 27 - borsaaktuel-68-k
P. 27
MART-NİSAN 27
Kendi Kendine Sipariş Kioskları
SADIK MÜŞTERİLER
Her modern restoranda kendi kendine sipariş ve- DİĞER MÜŞTERİLERDEN
ren kioksları görmek mümkün. Bu uygulama, çok %
ediliyor. Bu kiosklar sayesinde müşteriler zamandan 45
yeni bir teknoloji olmamasına rağmen 2023 yılında
önemli bir restoran trendi oldu. Uzmanlar tarafın-
dan 2024 yılında da bu trendin devam edeceği ifade
tasarruf ediyor. Dokunmatik ekran üzerinden basit- DAHA FAZLA
çe menüye göz atabiliyor, sipariş verebiliyor, hatta HARCAMA YAPIYOR
ödeme yapabiliyor.
Robot Garsonlar
Restoran sektörünü sarsacak son teknoloji trendle-
rinden biri de robotlar. Sektör, çalışanları elde tut-
mak ve iş süreçlerine dâhil etmek için çabalarken,
restoran sahipleri operasyonel boşlukları doldur-
maya, verimliliği artırmaya ve genel müşteri dene-
yimini iyileştirmeye yardımcı olmak için robotlara
yöneliyor.
Restoranda robotlar genellikle yemek servisi, kirli
Self sipariş kioskları, hem siparişlere hız kazandırıyor, hem de bulaşıkları toplama, yerleri fırçalama, yemek hazır-
insan hatalarını azaltıyor.
lama ve hatta sipariş alma gibi çok çeşitli amaçlar
Müşteri Sadakat Programları için kullanılıyor. Robotlar bu sıradan ve tekrarlayan
görevlerde üstün başarı gösteriyor. Böylece işletme-
Sadakat programlarının tamamı kişiselleştirmeyle ler müşterileriyle yüz yüze etkileşimlere odaklanmak
ilgilidir. Bu nedenle misafirler kendini her zaman için zaman kazanıyor.
özel hissediyor. Müşteri memnuniyetinin ve sadaka-
tinin artmasına yol açan bu uygulamalar sayesinde
müşteriler restoranı tekrar ziyaret ediyor. Bunun için
birçok uygulama mevcut. Sistem şu şekilde işliyor:
Müşterilere her siparişleri sonrasında sadakat puan-
ları tanımlanıyor ve isteklerine göre kullandırılıyor.
Bir araştırmaya göre; sadık müşteriler yemek sipariş-
lerine diğer müşterilere kıyasla yüzde 45 daha fazla
para harcıyor.
Çevrimiçi Masa Rezervasyonları
Çevrimiçi masa rezervasyon sistemi, restoranların re-
zervasyonları yönetmesine ve müşterilere istedikleri
masada yemek deneyimi yaşamalarına yardımcı olu-
yor. Restoran rezervasyon sisteminin birçok avantajı
bulunuyor. Örneğin; personelin telefonlara cevap
verme sayısını azaltır, restoranların masa düzenleme-
lerini optimize etmesine, bekleme sürelerini azalt-
masına ve özellikle yoğun dönemlerde mevcut kol-
tukların kullanımını artırmaya yardımcı olur. Ayrıca
müşterilerin tatmin olma duygusunu artırarak daha Robot garsonlar, işçilik giderlerinin azaltılmasına yardımcı oluyor ve tekrarlayan görevlerde üstün
sorunsuz ve keyif verici yemek deneyimi sağlıyor. başarı gösteriyor.