Page 28 - borsaaktuel-76-k
P. 28
28
28 İSTİB HABER
Muhammet Ali “ÇEŞİTLİ GÖRÜŞMELER “SAĞLIKLI
Kılıç: YAPTIK” ATIŞTIRMALIKLARA
“TuttoFood TuttoFood Milano İLGİ YÜKSEKTİ”
Milano Fuarı, Fuarı, sektörümüzdeki Fuarda, tuzsuz ve na-
sektörümüzdeki yenilikleri görme açı- türel ürünlere yönelik
yenilikleri görme sından bizlere önemli artan tüketici ilgisi dik-
fırsatlar sundu. Fuarda kat çekiciydi; bu du-
açısından bizlere dikkat çeken bazı iyi rum, sağlıklı beslenme
önemli fırsatlar MUHAMMET ALİ KILIÇ uygulamaların kendi trendlerinin sektörde ÇETİN TOPALOĞLU
sundu.” sektörlerimizde de hayata geçirilebilmesi adına giri- belirleyici hale geldiğini gösteriyor. Aynı şekilde,
şimcilerle çeşitli istişarelerde bulunduk. Bu temasla- fonksiyonel içeriklere sahip sağlıklı atıştırmalıkların
rın ilerleyen süreçte verimli iş birliklerine dönüşme- gördüğü yoğun ilgi, gelecekte bu alanda daha faz-
sini temenni ediyorum. la inovasyona ihtiyaç duyulacağının bir göstergesi
niteliğindeydi. Sektör olarak bu konuya daha fazla
Ahmet Topçu: “00 TİP UN odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum.
“TuttoFood DİKKATİMİ ÇEKTİ”
Milano Fuarı’nda Ev dışı tüketim sektö- “KÜLTÜREL MİRAS
ÖZENLE KORUNMUŞ”
inceleme fırsatı ründe faaliyet gösteren
bulduğum ve biri olarak, TuttoFood Fuardaki peynir stant-
larını detaylı bir şekilde
Milano Fuarı’nda in-
uzun süredir celeme fırsatı buldu- inceleme fırsatı buldu-
araştırmasını ğum ve uzun süredir ğumuzda, ülkemizde
yaptığım AHMET TOPÇU araştırmasını yaptığım henüz yaygınlaşmamış
ürünlerden biri ürünlerden biri olan “00 tip un” özellikle dikkatimi bazı yenilikleri fark et- ERGÜL MENGÜLOĞLU
olan “00 tip çekti. Bu un türü, ülkemizde yaygın olarak kullanı- tik. Bu da bizlere ken-
un” özellikle lan unlardan farklı şekilde, özel bir buğday çeşidin- dimizi geliştirme ve sektörde farklılık yaratma adına
den ve özgün bir üretim yöntemiyle elde ediliyor. Bu yeni fırsatlar sundu. Ayrıca kentin tarihi dokusunun
dikkatimi çekti.” özellikleri sayesinde sindirimi kolaylaştırıyor, hazım- ve kültürel mirasının özenle korunmuş olması ger-
sızlık sorunlarını azaltıyor ve obeziteyle mücadelede çekten takdire şayan. Tarihî yapılar, restorasyonlar
etkili bir alternatif olarak öne çıkıyor. özüne sadık kalınarak bugüne taşınmış ve şehre este-
tik bir kimlik kazandırılmış.
Cemal Parlak: “TÜRK MUTFAĞI
“Elbette DAHA ZENGİN” “FARKLI MUTFAKLARI
DENEYİMLEMEK
herkesin damak Milano kentine dair en ÖNEMLİYDİ”
zevki farklılık etkileyici unsurlardan
biri, tarihi dokusunun TuttoFood
gösterebilir, büyük ölçüde korun- Milano Fuarı’nda,
ancak kendi muş olmasıydı. Mimari sektörümüzle ilgili
adıma İtalyan yapıların orijinalliğini birçok yeniliği
mutfağının beni CEMAL PARLAK koruyarak günümüze yerinde görme fırsatı HASAN ACAR
çok fazla tatmin kadar gelmesi ve estetik bir bütünlük içinde sunul- yakaladık. Ayrıca
etmediğini ması, Milano’ya görsel anlamda çok güçlü bir kimlik Türkiye’den fuara katılan firmaları da ziyaret
kazandırmış. Yemek kültürü konusunda ise, elbet-
etme imkânı bulduk; bu ziyaretler, karşılıklı bilgi
belirtmek te herkesin damak zevki farklılık gösterebilir, ancak alışverişi açısından oldukça verimli geçti. Her ne
isterim.” kendi adıma İtalyan mutfağının beni çok fazla tatmin kadar İtalya mutfağı, Türk mutfağı kadar zengin
etmediğini belirtmek isterim. Türk mutfağının çeşit- olmasa da, farklı mutfakları deneyimlemek, fuar
lilik, lezzet ve sunum açısından çok daha zengin oldu- ziyaretlerine kültürel bir boyut da katıyor.
ğunu düşünüyorum.