Page 28 - borsaaktuel-76-k
P. 28

28
           28                       İSTİB HABER



           Muhammet Ali                               “ÇEŞİTLİ GÖRÜŞMELER    “SAĞLIKLI
           Kılıç:                                     YAPTIK”             ATIŞTIRMALIKLARA
           “TuttoFood                                 TuttoFood   Milano  İLGİ YÜKSEKTİ”

           Milano Fuarı,                              Fuarı, sektörümüzdeki  Fuarda, tuzsuz ve na-
           sektörümüzdeki                             yenilikleri  görme açı-  türel ürünlere yönelik
           yenilikleri görme                          sından bizlere önemli  artan tüketici ilgisi dik-
                                                      fırsatlar sundu. Fuarda  kat çekiciydi; bu du-
           açısından bizlere                          dikkat çeken bazı iyi  rum, sağlıklı beslenme
           önemli fırsatlar        MUHAMMET ALİ KILIÇ  uygulamaların kendi  trendlerinin sektörde   ÇETİN TOPALOĞLU
           sundu.”              sektörlerimizde de hayata geçirilebilmesi adına giri-  belirleyici  hale  geldiğini  gösteriyor.  Aynı  şekilde,
                                şimcilerle çeşitli istişarelerde bulunduk. Bu temasla-  fonksiyonel içeriklere sahip sağlıklı atıştırmalıkların
                                rın ilerleyen süreçte verimli iş birliklerine dönüşme-  gördüğü yoğun ilgi, gelecekte bu alanda daha faz-
                                sini temenni ediyorum.                    la  inovasyona  ihtiyaç  duyulacağının  bir  göstergesi
                                                                          niteliğindeydi. Sektör olarak bu konuya daha fazla
           Ahmet Topçu:                                “00 TİP UN         odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum.
           “TuttoFood                                  DİKKATİMİ ÇEKTİ”
           Milano Fuarı’nda                            Ev dışı tüketim sektö-  “KÜLTÜREL MİRAS
                                                                          ÖZENLE KORUNMUŞ”
           inceleme fırsatı                            ründe faaliyet gösteren

           bulduğum ve                                 biri olarak, TuttoFood  Fuardaki peynir  stant-
                                                                          larını detaylı bir şekilde
                                                       Milano Fuarı’nda in-
           uzun süredir                                celeme fırsatı buldu-  inceleme fırsatı buldu-
           araştırmasını                               ğum ve uzun süredir  ğumuzda, ülkemizde
           yaptığım                AHMET TOPÇU         araştırmasını  yaptığım  henüz yaygınlaşmamış
           ürünlerden biri      ürünlerden biri olan “00 tip un” özellikle dikkatimi  bazı yenilikleri fark et-  ERGÜL MENGÜLOĞLU
           olan “00 tip         çekti. Bu un türü, ülkemizde yaygın olarak kullanı-  tik. Bu da bizlere ken-
           un” özellikle        lan unlardan farklı şekilde, özel bir buğday çeşidin-  dimizi geliştirme ve sektörde farklılık yaratma adına
                                den ve özgün bir üretim yöntemiyle elde ediliyor. Bu  yeni fırsatlar sundu. Ayrıca kentin tarihi dokusunun
           dikkatimi çekti.”    özellikleri sayesinde sindirimi kolaylaştırıyor, hazım-  ve kültürel mirasının özenle korunmuş olması ger-

                                sızlık sorunlarını azaltıyor ve obeziteyle mücadelede  çekten takdire şayan. Tarihî yapılar, restorasyonlar
                                etkili bir alternatif olarak öne çıkıyor.   özüne sadık kalınarak bugüne taşınmış ve şehre este-
                                                                          tik bir kimlik kazandırılmış.
           Cemal Parlak:                              “TÜRK MUTFAĞI

           “Elbette                                   DAHA ZENGİN”        “FARKLI MUTFAKLARI
                                                                          DENEYİMLEMEK
           herkesin damak                             Milano kentine dair en   ÖNEMLİYDİ”
           zevki farklılık                            etkileyici unsurlardan
                                                      biri, tarihi dokusunun  TuttoFood
           gösterebilir,                              büyük ölçüde korun-  Milano Fuarı’nda,
           ancak kendi                                muş olmasıydı. Mimari  sektörümüzle ilgili
           adıma İtalyan                              yapıların orijinalliğini  birçok yeniliği
           mutfağının beni         CEMAL PARLAK       koruyarak günümüze  yerinde görme fırsatı   HASAN ACAR
           çok fazla tatmin     kadar gelmesi ve estetik bir bütünlük içinde sunul-  yakaladık. Ayrıca
           etmediğini           ması, Milano’ya görsel anlamda çok güçlü bir kimlik  Türkiye’den fuara katılan firmaları da ziyaret
                                kazandırmış.  Yemek  kültürü  konusunda  ise,  elbet-
                                                                          etme imkânı bulduk; bu ziyaretler, karşılıklı bilgi
           belirtmek            te herkesin damak zevki farklılık gösterebilir, ancak  alışverişi açısından oldukça verimli geçti. Her ne
           isterim.”            kendi adıma İtalyan mutfağının beni çok fazla tatmin  kadar İtalya mutfağı, Türk mutfağı kadar zengin

                                etmediğini belirtmek isterim. Türk mutfağının çeşit-  olmasa da, farklı mutfakları deneyimlemek, fuar
                                lilik, lezzet ve sunum açısından çok daha zengin oldu-  ziyaretlerine kültürel bir boyut da katıyor.
                                ğunu düşünüyorum.
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33