İstanbul Ticaret Borsası

            

  • İSTİB
  • 2019
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

    İSTİB LOBİ FAALİYETLERİ

     

    2019 Yılı

     

    Zeytin

     

    1.      Konu: Antep Fıstığı Yetiştiriciliği Görüş ve Öneriler Hk.

     

    Talep: Zeytin üreticileri tarafından dane zeytin için destek verilmesi için çalışma yapılması talep edilmiştir.

     

    Sonuç: Uzun süreli bir takip neticesinde “Dane Zeytin” ilk defa destekleme kapsamına alınmış ve kilogram başı 15 kuruşluk prim desteği çıkmıştır.

     

    2.      Konu: Zeytin Rekoltesi Tespiti Hk.

     

    Talep: Zeytin rekoltesi tespitine katkı verilmesi.

     

    Sonuç: Borsamız 2019-20 sezonunda, Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı rekoltesi tespitinde, önemli katkılarda bulunmuştur.

     

    Perakende

     

    1.     Konu: Sektör Toplantı Talebi Hk.

     

    Talep: Gıda Ürünleri Perakende Ticareti Meslek Komitesi’nin perakendecilerin sorunlarının belirlenmesi için sektör paydaşları ile toplantı talebinde bulunmuştur.

     

    Sonuç: PERDER ve İSO üyeleriyle beraber, perakendecilerin sorunlarının görüşüldüğü, verimli bir zümre toplantısı 16.05.2019 tarihinde İSTİB’de gerçekleştirilmiştir.

     

    Baharat

     

    1.      Konu: Nane, Sumak ve Çörekotu KDV Oranları

     

    Talep: Baharat ve Bal Ticareti Meslek Komitesi tarafından baharat olarak kullanılmakta olan birçok tarım ürününün, %1 KDV oranı üzerinden işlem görmekte olduğu belirtilmiş, ancak çörekotu, sumak ve nanede %8 KDV oranının uygulandığını belirtilmiştir.

     

    Sonuç: İlgili talep Birliğimize iletilmiştir.

     

    Kırmızı Et

     

    1.      Konu: Sektör Toplantı Talebi Hk.

     

    Talep: Kırmızı Et Ticareti Meslek komitesi tarafından geniş katılımlı birsektör toplantısı talebi gelmiştir.

     

    Sonuç: Et Ticaretindeki sorunların ve çözüm önerilerinin dile getirildiği bir toplantı düzenlenmiş ve bu toplantıya kamu ve özel sektör ile STK temsilcileri katılmıştır. Toplantıda alınan kararlar ilgili mercilere ve 3. Tarım Orman Şurasına iletilmek üzere TOBB’a teslim edilmiştir.

     

    Kırmızı Et Ticareti Meslek Komitemizin hazırladığı, “Sığır Karkaslarının Sınıflandırılmasına Dair Yönetmelik” hakkındaki İSTİB görüşleri Birliğimize iletilmiştir.

     

    Tağşiş

     

    1.      Konu: Taklit ve Tağşiş Hk.

     

    Talep: Baharat ve Bal Ticareti Meslek Komitesi tarafından tağşiş ve sahte bal ile ilgili bir çalışma talebi olmuştur.

     

    Sonuç: Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu konuda yürüttüğü çalışmalara ek olarak, tağşiş yapan firmalar hakkında Borsamız tarafından da disiplin süreci başlatılmıştır.

     

    Yumurta

     

    1.     Konu: Yumurta İhracatı Hk.

     

    Talep: Yumurta Ticareti Meslek Komitesi tarafından Irak hükümetinin yumurta ihracatına uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle sektörün zor durumda kaldığını iletilmiştir.

     

    Sonuç: İlgili talep Birliğimize iletilmiştir.

     

    2.     Konu: KOSGEB Birimi Kurulması Talebi Hk.

     

    Talep: Yumurta Ticareti Komitesi tarafından özellikle KOSGEB destek ve teşvikleriyle ilgili bir birim talebi olmuştur.

     

    Sonuç: İSTİB birimleri bu konuda çalışmaya devam etmekte ve web sitemiz üzerinden gerekli duyurular yapılmaktadır.

     

    3.      Konu: KDV Oranlarının Düşürülmesi Hk.

     

    Talep: Yumurta toptan satışlarında KDV oranının düşürülmesi konusunda çalışma yapılması talep edilmiştir.

     

    Sonuç: Gerekli girişimler yapılmış ve yumurta ürünlerinin toptan satışında uygulanan KDV oranı, yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmüştür.

     

    Fındık

     

    1.      Konu: Fındık Püresinin Kotasyona Alınması Hk.

    Talep: Kuruyemiş ve Kuru Meyve Ticareti Meslek Komitesi tarafından fındık püresinin kotasyon listesine alınması talep edilmiştir.

     

    Sonuç: Talep üzere Borsamızca gerekli çalışmalara başlanmıştır.

     

    Canlı Hayvan

     

    1.     Konu: Sektör Toplantı Talebi Hk.

     

    Talep: Hayvan Hastalıklarıyla mücadele ve hayvan hareketleri genelgesi ile ilgili bir toplantı talep edilmiştir.

     

    Sonuç: Canlı Hayvan Ticareti Meslek Komitesi ile birlikte Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele ve Hayvan Hareketleri Genelgesi konusunda 26.06.2019 tarihinde İSTİB Canlı Hayvan ve Et Şubesinde kamu ve sektör temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

     

    Patates - Soğan

     

    1.      Konu: Patates ve Kuru Soğan Ambalaj Standartları Hk.

     

    Talep: Patates ve Kuru Soğan Ticareti Meslek Komitesi tarafından 50kg’lık çuvallarda taşınan ürünlerde meydana gelen ezilme ve fire miktarının çok olması gibi gerekçeler ile çuval ağırlıklarının 25kg ile sınırlandırılması talebi iletilmiştir.

     

    Sonuç: İlgili talep Birliğimize iletilmiştir.

     

    Ev Dışı Tüketim

     

    1.      Konu: İş Verenlerin Bilgilendirilmesi Hk.

     

    Talep: Ev Dışı Tüketim Meslek Komitesi tarafından personel sorunlarının çözümü konusunda, işverenlerin bilgilendirilmesi konusu talep edilmiştir.

     

    Sonuç: Konu ile ilgili www.istib.org.tr'de sürekli duyurular yapılmakta, gelişmeler ile ilgili bilgiler verilmektedir. Ayrıca hem müşterek toplantılarda hem de meclis toplantılarında Borsamızın hukuk danışmanları tarafından sunumlar yapılmıştır.

     

    Eğitim

     

    1.      Konu: Eğitim Talebi Hk.

     

    Talep: Üyelerimiz tarafından iş hukuku, arabuluculuk ve çeşitli konularda eğitim talebi olmuştur.

     

    Sonuç: Konu ile ilgili düzenli olarak eğitimler verilmiş, müşterek toplantılarda ve mecliste sunumlar gerçekleştirilmiştir.

     

    Gıda Kaybı ve İsrafı ile ilgili Proje Talebi

     

    1.     Konu: Gıda Kaybı ve İsrafı ile ilgili Proje Talebi

     

    Talep: Üyelerimiz tarafından gıda israfının engellenmesi amacıyla Borsamızın çalışmalar yapması talep edilmiştir.

     

    Sonuç: İSTİB, Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan Gıda İsrafını Engelleme Komitesi Oluşturarak Gıda İsrafını Engelleme Projesini başlatmıştır.

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?


Tarım ve Orman Bakanlığı (Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı)/Kamu Spotu-2