İstanbul Ticaret Borsası

            

  • İSTİB
  • 2021
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

    İSTİB LOBİ FAALİYETLERİ

     

    2021 Yılı

     

    Hububat Mamulleri ve Yem Ticareti

     

    1.      Konu: Lojistikte Yaşanan Sorunlar Hk.

     

    Talep: Lojistikte yaşanan sorunlara değinerek özellikle gıda sektöründe tüm gün sevkiyat yapıldığı belirtilerek, sevkiyatların akşam 22.00 ila sabah 07.00 arasında yapılmasının yakıt tasarrufu sağlayacağı, trafik yükünü ve personel giderlerini azaltacağı, özellikle İstanbul’da düzenleme yapılabilmesi için konunun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne iletilmesi talep edilmiştir.

     

    Sonuç: İlgili talep Birliğimize iletilmiştir. 27.04.2021 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından “”81 İl Valiliğine gönderilen 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek olan Tam Kapanma Genelgesinde; “1.2- Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır.”

     

    Bakliyat Ticareti

     

    1.      Konu: Üretim Maliyetlerinin Düşürülmesi Hk.

     

    Talep: Gıda üretim maliyetlerinin artması çiftçilerimizin ürün ekimi konusunda isteksiz olmasına sebep olduğundan girdi fiyatlarının düşürülmesi konusunda çalışmalar yapılması gerektiği, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üretim politikalarına müdahale etmesinin yararlı olacağı, Gıda denetimlerinde bir kesimin korunarak denetimlerin yapılması haksız rekabete sebep olmakta ve işletmeler üzerinde bir baskı oluşturduğu belirtilerek bu konuda ilgili makamlar nezdinde girişimlerde bulunulması talep edilmiştir.

     

    Sonuç: İlgili talep Birliğimize iletilmiştir.

     

    Gıda Ürünleri Toptan Ticareti

     

    1.     Konu: Zincir Marketlerin Yan Etkileri Hk.

     

    Talep: Zincir marketlerin toptan gıda fiyatlarını olumsuz olarak etkilediğini belirterek bu konuda Borsamızın daha etkin olması gerektiği talep edilmiştir.

     

    Sonuç: İlgili talep Birliğimize iletilmiştir.

     

    Gıda Ürünleri Perakende Ticareti

     

    1.      Konu: Market İşletmelerinin Sorunları Hk.

     

    Talep: Marketler olarak fiyat artışlarının sorumlusuymuş gibi gösterildiklerini, fakat perakende sektörü olarak üretim yapmayan, almış oldukları ürünlere makul bir kar koyarak satışını yapan kuruluşlar olduklarını belirterek yüksek fiyat artışlarının perakende sektörü dışındaki aktörler tarafından gerçekleştirildiği, ilgili makamlara kendilerini daha iyi anlatabilmek için fiyat artışları ile ilgili bir komisyonun kurulmasının yararlı olacağı, Zincir marketlerin pazar günleri kapalı olmasının bakkal esnafını hayata döndüreceği ve çalışan personelin de motivasyonunu artıracağı belirtilmiştir.

     

    Sonuç: İlgili talep Birliğimize iletilmiştir.

     

    Unlu Mamuller Ticareti

     

    1.      Konu: Artan Buğday Fiyatları Hk.

     

    Talep: Dünyada artan buğday fiyatları nedeniyle un fiyatlarının aşırı arttığı ve TMO'nun bu durumu önceden öngörerek gerekli tedbirleri alması gerektiği belirtilmiştir.

     

    Sonuç: İlgili talep Birliğimize iletilmiştir.

     

    Fırıncılık Ürünleri Ticareti

     

    1.      Konu: Ekmek Satış Fiyatlarının Belirlenmesi Hk.

     

    Talep: Girdi fiyatlarının serbest piyasa koşulları kapsamında artış göstermesine karşın, ekmek satış fiyatının belirlenmesinin tarifeye bağlandığı. Bu konuda daha adil bir düzenlemenin yapılması, Ekmek fiyatına yapılan mecburi zamlar nedeniyle kamu kurumları tarafından haksız denetimler ve uygulamalara maruz kaldıklarını ve vatandaşla fırıncı esnafının karşı karşıya kaldığı, Halk Ekmek’in kuruluş amacının dar gelirli insanların ihtiyaçlarını karşılamak olduğu, Büyükşehir Belediyesi yeni Halk Ekmek satış noktalarını meclisinden geçirerek belirlediği, ayrıca mevcut ekmek ürün çeşitliliğinin arttırılacaklarını açıkladıkları bu durum Halk Ekmeğin kuruluş amacının dışına çıkarak fırıncı esnafı ile haksız rekabete sebep olduğu, Halk Ekmek büfelerinde su ve lavabo olmadığından hijyenden bahsedilemeyeceğini, büfelerin ilgili Bakanlık tarafından denetlenmesi gerektiği belirtilmiştir.

     

    Sonuç: İlgili talep Birliğimize iletilmiştir.

     

    2.     Konu: Ekmek Satış Fiyatlarının Tarifeyle Belirlenmesi Hk.

     

    Talep: Ekmek fiyatlarının belirlenmesi noktasında sorunlarımız var. İşletme girdi fiyatlarımız sürekli olarak arttığı halde ekmek satış fiyatını belirleme konusunda sorunlar yaşıyoruz. Girdi fiyatlarımız serbest piyasa koşulları kapsamında artış göstermesine karşın, ekmek satış fiyatının belirlenmesi tarifeye bağlanmıştır. Fiyatların artmaması için girdi kalemlerimizde fiyat düzenlemesi olması gerekir. Bu konuda daha adil bir düzenleme bekliyoruz. İstanbul’da ruhsatsız olarak açılan fırınlar konusunda valilikten sorunlarımızın iletilmesi için randevu talep ediyoruz.

     

    Sonuç: İlgili talep Birliğimize iletilmiştir.

     

    Yağlı Tohumlar Ticareti

     

    1.      Konu: Trafik Düzenlemeleri Hk.

     

    Talep: Komitelerimiz tarafından gıda lojistik firmalarının çalışma saatlerinin düzenlenmesinin faydalı olacağı önerisi getirildiği ancak bu durumun bazı sektörler için uygun olamayacağı, sorunun çözümü noktasında trafikte bazı düzenlemelerin yapılabileceği belirtilmiştir.

     

    Sonuç: İlgili talep Birliğimize iletilmiştir.

     

    Zeytin ve Zeytinyağı Ticareti

     

    1.      Konu: Delice Zeytin Verilerinin Talep Edilmesi Hk.

     

    Talep: Bornova Zeytin Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yapılan Türkiye’deki delice zeytin ağacı varlığı çalışmasının sonuçlarının, Komitemiz tarafından yapılacak olan delice zeytin varlığının ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili çalışmalarımıza yol göstermesi için Borsamız tarafından talep edilmesine karar verildi.

     

    Sonuç: İzmir Bornova Zeytincilik Araştırma Genel Müdürlüğünden 22.04.2021 tarihli yazı ile ülkemizde 40 milyon civarında delice zeytin ağacı varlığı olduğu ve yapılacak çalışmalara katkı sağlanacağı bildirilmiştir.

     

    Sabun Ticareti

     

    1.      Konu: Zincir Market Sayılarının Düzenlenmesi ve Tarımsal Üretim Planlaması Hk.

     

    Talep: Zincir marketlerin sayılarının aşırı artması birçok sektörü olumsuz olarak etkilediğinden bu konuda beklenen düzenlemenin biran önce yapılmasının yararlı olacağı, Dünyadaki ve ülkemizdeki tarım ürünlerindeki aşırı fiyat artışları enflasyona olumsuz etki yaptığı bundan dolayı tarım ürünlerinin üretilmesine ve üretim planlamasına daha fazla önem verilmesi gerektiği belirtilmiştir.

     

    Sonuç: İlgili talep Birliğimize iletilmiştir.

     

    Patates ve Kuru Soğan Ticareti

     

    1.      Konu: Patates ve Soğan Üretim Planlaması Hk.

     

    Talep: Geçen yıl patates ve soğan üretimi ihtiyacın çok üzerinde gerçekleştiğinden ürünlerin depoda kaldığı ve stoku eritmek için Büyükşehir Belediyeleri ihtiyaç sahiplerine patates ve soğan dağıtımı yapmaya başladığını buna rağmen hala stok fazlasının olduğu belirtilerek üretim planlamasının gözden geçirilmesi gerektiği belirtilmiştir.

     

    Sonuç: İlgili talep Birliğimize iletilmiştir.

     

    Kuruyemiş ve Kuru Meyve Ticareti

     

    1.      Konu: Fiskobirlik’in Desteklenmesi Hk.

     

    Talep: Kaju ceviz ithalatında 9 dolar gözetim vergisi alındığını ancak fazla ödemiş oldukları bu gözetim vergisini ithalatçı firmalar devleti mahkemeye vermek suretiyle geri tahsil ettikleri, Fındık sektöründe tekel olan yabancı sermaye kaynaklı firmalar köylere kadar giderek üretilen fındığı toplayarak ihracat yaptıkları, kendi değerimiz olan Fiskobirlik’in desteklenmesinin dışa bağımlılığımızı azaltacağı belirtilmiştir.

     

    Sonuç: İlgili talep Birliğimize iletilmiştir.

     

    2.      Konu: Tüketicinin Bilinçlendirilmesi Amacıyla Komisyon Kurulması Talebi Hk.

     

    Talep: Gıda Ambalajlarında Tarım Bakanlığı tarafından yasal kabul edilen, fakat tüketicide farklı algı oluşturan ibareler kullanıldığı, ithal edilen ürünün paketlenmesi sonrası üzerine yerli üretim yazıldığı, doğru olmayan ifadeler (doğal, öz) kullanıldığı ve bu tür örneklerin farklı sektörlerde olması nedeniyle tüketicilerin uyarılması ve bilinçlendirilmesi amacıyla bir komisyon kurulması talep edilmiştir.

     

    Sonuç: İlgili talep Birliğimize iletilmiştir.

     

    3.     Konu: Fındıkta Döviz Endeksli Fiyat Belirlenmesi Hk.

     

    Talep: TMO’nun yapacağı fındık alımları için belirlenecek olan fiyatın: İhracatçının alım - satımlarında fiyat dalgalanmalarından olumsuz etkilenmemesi, piyasada fiyat istikrarı olması ve üreticinin de ürününün döviz karşısında değerini yitirmemesi için, dövize endeksli fiyat belirlenmesi noktasında Tarım Bakanlığı ile gerekli girişimlerde bulunulması talep edilmiştir.

     

    Sonuç: İlgili talep Birliğimize iletilmiştir.

     

    4.     Konu: Çin’e İhracat Hk.

     

    Talep: Çin Halk Cumhuriyeti’ne ihracat yapabilmek için, kayıt olunması gereken liste ve portal bilgilerinin üyelerimize duyurulması talep edilmiştir.

     

    Sonuç: Çin Halk Cumhuriyeti’ne ihracat yapabilmek için, kayıt olunması gereken liste ve portal bilgilerini içeren bilgi notu Borsamızın üyelerine sunulmak üzere 13.12.2021 tarihinde mail olarak üyelerimize gönderilmiş olup ayrıca Borsamızın web sitesinden ayrıntılı olarak bilgi verilmiştir.

     

    Kırmızı Et Ticareti

     

    1.      Konu: Et Fiyatlarının Artışı Hk.

     

    Talep: Pandemiyle birlikte et tüketiminde %35 oranında bir azalma meydana geldiğini, ancak bu durumun et fiyatlarında belirgin bir düşüş meydana getirmediğini, pandemi sonrası talebin artmasıyla et fiyatlarının artması söz konusu olacağından üretimin artırılması gerektiği ve mevcut durumu iyi analiz edip ona göre tedbirlerin alınması gerektiği belirtilmiştir.

     

    Sonuç: İlgili talep Birliğimize iletilmiştir.

    Ayrıca hazırlanan bilgi notu Borsamızın üyelerine sunulmak üzere 13.12.2021 tarihinde mail olarak üyelerimize gönderilmiş olup ayrıca Borsamızın web sitesinden ayrıntılı olarak bilgi verilmiştir.

     

    2.      Konu: KDV Oranları Hk.

     

    Talep: Sektörümüzde toptan et satışlarında KDV oranı % 1, perakende satışlarda ise % 8 olarak uygulanmaktadır. Konuyu perakende satış yapan üyelerimiz açısından ele aldığımızda % 1 KDV oranı ile toptan olarak malını temin eden üyelerimiz aynı malı %8 KDV oranıyla nihai tüketiciye satmaktadır. Değişen rekabet koşulları, et fiyatlarındaki aşırı yükseliş ve büyük zincir marketlerin pazardaki gücü göz önüne alındığında perakende satış yapan üyelerimiz çok cüzi karlar koyarak ürünlerini satmak zorunda kalmaktadır. Ayrıca; toptan kırmızı ette % 1 olan KDV oranının % 8 ile perakende olarak satılması perakende satış yapan üyelerimizin stok sorunu yaşamalarına da neden olmaktadır. Temel gıda maddesi olan ette, perakende satışlarındaki KDV oranının da % 1 ‘e çekilmesini talep ediyoruz. Bu, hem düşük karlarla çalışan üyelerimizin değişen rekabet koşullarında rekabet edebilmesine, hem de nihai tüketicilerin kaliteli eti daha ucuza temin etmesine imkan sağlayacaktır. Tüm bu nedenlerden dolayı konunun çözümü için ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunulması talep edilmiştir.

     

    Sonuç: İlgili talep Birliğimize iletilmiştir.

     

    Ayrıca hazırlanan bilgi notu Borsamızın üyelerine sunulmak üzere 13.12.2021 tarihinde mail olarak üyelerimize gönderilmiş olup ayrıca Borsamızın web sitesinden ayrıntılı olarak bilgi verilmiştir.

     

    Deri ve Deri Mamulleri Ticareti

     

    1.      Konu: Kesim Öncesi Deri Temizliği Hk.

     

    Talep: Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kesim öncesi temizliği ve ham deri üzerinde ki gübre yükünün azaltılmasının önemine değinilmiştir. Deri üzerinde ki gübre yükünün temizlenmesi başta hijyen sorunu olmak üzere, sektöre zarar veren diğer unsurlarında bertarafını teminen hayvanların kesime girmeden önce temizlenmesi yönünde gerekli düzenlemelerin yapılması hususunda Tarım ve Orman Bakanlığı ile gerekli girişimlerde bulunulması talep edilmiştir.

     

    Sonuç: Genel Sekreterlik tarafından konu ile ilgili çalışmaları yapmak üzere bir çalışma grubu oluşturulmasına, yapılan çalışmanın Tarım ve Orman Bakanlığına iletilmek üzere Birliğimize iletilmesine karar verilmiştir.

     

    27.05.2021 - Genel Sekreterlik tarafından oluşturulan çalışma gurubunun raporu doğrultusunda ilgili yazımız 17.08.2021 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığına bildirilmek üzere Birliğimize iletilmiştir.

     

    Yumurta Ticareti

     

    1.      Konu: Yumurta Sektöründeki Üretim ve Satış Miktarının Denetlenmesi Hk.

     

    Talep: Yumurta sektörünün en önemli problemlerinden birisi organik veya gezen tavuk yumurtasında yapılan haksız uygulama. Üretim miktarlarının kat kat üzerinde hileli satış yapılmaktadır. Bu konuda üretim ve satış miktarlarının denetlenmesi, şikâyetler sonucunda yapılan denetimlerin etkisiz kaldığı belirtilmiştir.

     

    Sonuç: Yumurta sektörünün en önemli problemlerinden olan üretim miktarının çok üstünde satılan organik veya gezen tavuk yumurtalarının daha sıkı denetlenebilmesi için İstanbul Tarım İl Müdürlüğüne ve Birliğimize konunun iletilmesine karar verilmiştir.

     

    23.09.2021 - 21.10.2021 tarihli yazılarımız ile İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ve Tarım ve Orman Bakanlığına bildirilmek üzere Birliğimize gönderilmiştir.

     

    2.      Konu: Yumurta Zirvesi Hk.

     

    Talep: Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) tarafından 5’incisi düzenlenecek olan Yumurta Zirvesi’nin 9-10-11-12 Aralık 2021 tarihlerinde Antalya’da yapılacağı, tüm yumurta üreticileri ile sektörün diğer paydaşlarını bir araya getirecek olan, sektöre ait yeni bilgilerin ve dünyadaki gelişmelerin paylaşılacağı, gelecekle ilgili görüş, öneri ve düşünceleri oluşturmak amaçlı yapılacak olan zirveye 21 Yumurta Ticareti Meslek Komitesi meclis üyeleri olarak katılmak istediklerini belirtilmiştir.

     

    Sonuç: Komitenin talebinin kabulüne 2021 yılı Aralık ayı içerisinde Antalya’da gerçekleştirilecek olan Yumurta Zirvesi ile ilgili yapılacak konaklama, ulaşım, vb. masrafların ödenmesi hususunda Genel Sekreterliğin yetkilendirilmesine ve organ üyelerinin harcırah ve yevmiyeleri hakkında 26.02.2015 tarih ve 86/9 sayılı Yönetim Kurulu Kararı uyarınca işlem yapılmasına karar verilmiştir.

     

    Baharat ve Bal Ticareti

     

    1.      Konu: Baharat Ürünleri Üretiminde Gerekli Tedbirlerin Alınması Hk.

     

    Talep: Avrupa Birliği Resmi Gazetesinde 14.12.2020 Tarih 2020-2040 sayılı bir yönetmelik yayınlandığı ve bu yönetmelikle bazı gıda maddelerinde maksimum pirolizidin alkaloid (PA) seviyeleri ile ilgili değişiklik yapıldığı anlaşılmış olup başta kekik, kimyon, rezene ve anason gibi ihraç ürünleri olmak üzere tarım ürünlerinde (PA) değerlerinin uygun çıkması için 2021 üretim sezonunda gerekli tedbirlerin alınması gerektiği belirtilmiştir.

     

    Sonuç: İlgili talep Birliğimize iletilmiştir.

     

    2.      Konu: Baharat Sektör Toplantısı Hk.

     

    Talep: Gaziantep Ticaret Borsasından gelen 10.08.2021 tarihli yazıda; Borsalarının 12. No’lu Baharat Meslek Komitesi ile Borsamızın 24 No’lu Baharat Meslek Komitesi üyelerinin katılacağı baharat sektörünün sorunları ve çözüm önerilerinin görüşüleceği bir değerlendirme ve istişare toplantısının online olarak yapılmasının planlandığını, gerçekleştirilmesi düşünülen toplantıyla ilgili Meslek Komitesi üyelerimizin katılım durumlarının taraflarına bildirilmesi talep edilmiştir.

     

    Sonuç: İlgili toplantı 12.08.2021 - 16.08.2021 tarihinde online olarak gerçekleştirilmiştir.

     

    Kuru nanedeki KDV oranının kuru kekik vb. ürünlerde olduğu gibi %1’e düşürülmesi için GTB tarafından ‘‘Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’’ nezdinde yürütülen çalışmalara İSTB komitesi tarafından destek verilmesine,

     

    Baharat sektöründe yer alan ürünlerin genellikle öğütülmüş ürünlerden oluşmasından dolayı sektörde ciddi taklit ve tağşiş yapıldığı, bu sorunun çözülmesi için illerde yer alan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlükleri ile görüşülerek denetimlerin artırılarak sektörün büyük bir sorunu olan taklit ve tağşişin önüne geçilmesi için gerekli çalışmaların yürütülmesine,

     

    Türk baharatının marka değerinin yükseltilerek Dünya markası haline dönüştürülmesi amacıyla Gaziantep ve İstanbul’da yer alan üniversitelerin gıda veya ziraat fakülteleri ile bilimsel çalışma yürütülmesi için görüşülmesine,

     

    Baharat sektöründe yer alan tüm ürünlerde kalitenin ön plana çıkarılması ve rekabetin fiyat değil kalite üzerinden yapılması için sektörün bilinçlendirilmesi için Türkiye Aktarlar ve Baharatçılar Derneği (TABDER) ile ortak çalışma yürütülmesine,

     

    Baharatta çeşitliliğin artırılarak katma değerli ürünlerin üretilmesi ve baharat ihracatının artırılmasına yönelik GTB ve İSTB komitesinin işbirliği içinde çalışmasına,

     

    Baharat sektörüne yönelik GTB ve İSTİB tarafından yürütülecek çalışmalarda istişare edilerek ortak lobicilik faaliyeti yürütülmesi için yönetim kuruluna öneride bulunulmasına karar verilmiştir.

     

    3.      Konu: Hindistan Cevizi Yağının Standardının Belirlenmesi Hk.

     

    Talep: Üniversite hocalarımızın baharat konusunda yapmış oldukları değerli çalışmaları, sektörümüzün hizmetine sunmak ve sektör araştırması olarak kitaplaştırılarak yayınlanması ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Hindistan Cevizi Yağının standardının belirlenmesi çalışmalarına Borsamızın da destek vermesi talep edilmiştir.

     

    Sonuç: Baharat ve Bal Ticareti Meslek Komitesinin talepleri ile ilgili yapılacak çalışmalar hususunda Genel Sekreterliğin yetkilendirilmesine ve yapılan çalışmaların tekrar Yönetim Kuruluna getirilmesine karar verilmiştir.

     

    4.      Konu: Kısa Çalışma Ödeneğinin Uzatılması Hk.

     

    Talep: 7223 Sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanununun üreticilerimizi yakından ilgilendirdiği bu kanunla tüketicinin korunması ve Türk Malı imajının zarar görmemesinin amaçlandığından, bu kanun ve uygulamalar konusunda özellikle imalatçı ve ithalatçı üyelerimizin uyarılması ve bilgilendirilmesi, 7255 Sayılı Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun ile 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun taklit ve tağşiş yapan firmalara uygulanan idari yaptırımlarla ilgili değişiklik yapıldığı ancak bu konuda henüz bir yönetmeliğin yayınlanmadığından bu yönetmeliğin bir an önce çıkartılması konusunda Borsamızın gerekli girişimlerde bulunmasını ve Pandemi nedeniyle ticari faaliyetlerini durdurmuş olan esnafımız için uygulanan kısa çalışma ödeneği süresinin, işten çıkartma yasağının bitim tarihine kadar uzatılması gerekliliği belirtilmiştir.

     

    Sonuç: 7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu ile diğer mevzuata ilişkin üyelere verilecek eğitimler konusunda Genel Sekterin yetkilendirilmesine, karar verilmiştir. İlgili Yönetim Kurulu kararına istinaden 12 Nisan 2021 tarihinde İSTİB üyelerine yönelik “Gıda İşletmeleri için Yasal Sorumluluklar Eğitimi’ verilmiştir. Komite üyelerimizin ortak talebi üzerine 7223 Sayısı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeler eğitim içinde özel olarak ele alınmıştır. 14-24 Haziran 2021 tarihleri arasında Gıda işletmeleri bilgilendirme eğitimleri kapsamında üyelerimize eğitimler verilmiştir. Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısına ait rapor 06.04.2021 tarihli yazımız ile Birliğimize iletilmiştir.

     

    Ev Dışı Tüketim

     

    1.     Konu: Gıda İşletmeleri için Yasal Sorumluluklar Eğitimi Hk.

     

    Talep: Meslek Komitelerinin sorunların çözümü noktasında daha aktif rol alarak katkı yapmalarını, Devletin ticaret yapmaması, tüccarla rekabete girmemesi, fiyat düzenlemesi ve denetim noktasında piyasaya müdahale etmesi gerektiğini ifade etmişlerdir.

     

    Sonuç: 12 Nisan 2021 tarihinde İSTİB üyelerine yönelik “Gıda İşletmeleri için Yasal Sorumluluklar Eğitimi’ verilmiştir. Komite üyelerimizin ortak talebi üzerine 7223 Sayısı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeler eğitim içinde özel olarak ele alınmıştır. 14-24 Haziran 2021 tarihleri arasında Gıda işletmeleri bilgilendirme eğitimleri kapsamında üyelerimize eğitimler verilmiştir. Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısına ait rapor 06.04.2021 tarihli yazımız ile Birliğimize iletilmiştir.

     

     

     

     

     

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?


Tarım ve Orman Bakanlığı (Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı)/Kamu Spotu-2