Page 42 - Borsaaktüel-48-internete
P. 42

GIDA BORSASI




                                            İSTİB Meclis Üyesi Naci Yıldırım:

                  “PANdEMİdE yUMURTA TÜKETİMİ yÜZdE 40 ARTTI”













                      İSTİB Meclis Üyesi ve 21. Yumurta Ticareti Meslek Komitesi Başkanı Naci Yıldırım,
                        yumurtacılık sektörünü değerlendirerek, “Türkiye sadece Ortadoğu’nun değil

                                   Avrupa’nın bile en iyi üretim kapasitesine sahip” dedi.









































           İSTİB  Meclis  Üyesi  Naci  Yıldırım,  EkoTürk   fabrikasyon üretim olmadığını söyleyen Yıl-  ihracata veriyoruz. Biz hem Türkiye’nin ih-
           TV’de yayınlanan “Gıda Borsası” programı-  dırım, “şu anda yumurta üretim kapasitesi   tiyacı olan yumurtayı hem de ihracatı karşı-
           na  katılarak,  yumurtacılık  sektörünü  de-  olarak günlük 90 milyon civarında yumurta   layacak yumurtayı üreteceğiz” dedi.
           ğerlendirdi. Yıldırım, “Türkiye, Ortadoğu’da   üreten  bir  ülkeyiz.  12-15  milyon  kadarını
                                                                                  Pandemi  sürecinde  yumurta  tüketiminin
           hatta Avrupa’da çok iyi bir üretim kapasite-
                                                                                  yüzde  40-50  civarında  arttığını  bildiren
           sine sahip. Bu üretim kapasitelerinin %80-
                                                                                  Yıldırım,  “Buradan  hareketle  insanımıza
           90’ı entegre tesis” diye konuştu.
                                                                                  yumurtayı iyi anlatırsak tüketimde Avrupa
                                                                                  seviyelerinin  üzerine  çıkartabiliriz.  Bizim
           “PANDEMİDE TÜKETİM ARTTı”
                                                                                  yumurtanın  insanlara  nasıl  fayda  sağlaya-
           Yumurtaların  tamamen  doğal  yöntemler-                               cağını çeşitli programlar vasıtasıyla anlata-
           le  tavuklardan  üretildiğinin  altını  çizerek,                       bilmemiz lazım” önenrisinde bulundu.



           40
   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47